קואבולוציה ליצירת פרוטו-תא

blueshark09

New member
קואבולוציה ליצירת פרוטו-תא

דווקא לאחר שדיברנו על הורשה לא גנטית של האם לזיגוטה, חשבתי בעצם על העובדה כי מיצלות פשוטות משתכפלות ללא כל מטען גנטי, מעצם היותן מיצלות. עניין הקו אבולוציה של פאג'ים מבוססי DNA ורפליקנטים קדומים מבוססי ריבוזימים (RNA) הוא ככל הנראה הסיבה ליצירת רפליקנטים דיאוקסיריבוניקלאיים, שבהמשך הובילו ליצירת המנגנונים שידועים לנו כיום. נכון להיום אנחנו רואים באלמנטים של פאג'ים פרימיטיביים את כל המגוון שהוביל ליצירת החיים, ומה שחשוד בעיניי כשלב מעבר ליצירת רפליקנטים מבוססי RNA הוא קואבולוציה של מיצלות עם פאג'ים. כנראה חסר לי (ואולי בכלל) ידע על יכולות הפאג'ים הפרימיטיביים, אבל מעניין אם ערכו ניסוי בשביל לראות את האינטראקציה במערכת משולבת כזו - האם נקבל "protocell" ? מישו יודע?

המיטוכונדריה היא מיצלה פשוטה?

לרגע לא הבנתי מה אתה כותב, כי חשבתי שכותבים את זה "מיסל" (Micelle) - אתה מתכוון כמובן לאברונים, מיטוכונדריה, וכו', נכון? בכל מקרה, אני לא בטוח שאני מבין מה אתה אומר. אתה אומר למעשה שהפרוקריוטים וארכיאיים הראשונים הם למעשה "מושבות" סימביוטיות של וירוסים ומולקולות RNA אוטוקטליזטוריות? אביוגנזה היא (כמו להרבה בפורום, אם לא לכולם) ספר סגור - הניסויים שנעשים כרגע בתחום דורשים כימיה ברמה שאני לא יכול לדמיין בכלל כרגע (האמת שיותר תליתי תקווה בך, אם כבר, כי אתה כימאי מדופלם) - אני לא כל כך הבנתי כיצד הפאג'ים מבוססי הDNA נוצרו מלכתחילה, אבל בהנתן מצב שבו הם קיימים כבר, אז כן, אני יכול להבין איך התרחיש המוצא שלך יכל להוביל למשתכפלים מבוססי DNA. (אני בטוח שהבורות שלי בכימיה כנראה תסביר מדוע איני מבין זאת)

blueshark09

New member
לא ממש

מיטוכונדריה הוא אברון שבמקור היה תא עצמאי מכיל DNA. אברונים כמו גם גלורופלסט למשל היו פעם במקור תאים עצמאיים ולא קורבים להשוואה עם מיצלות. לא בדיוק, אני מנסה להגיד שאבות הארכיאה (אלה העתיקים באמת שחיים על מקורות אורגניים, ולא תלויי חמצן) באו כסימביוזה בין פאג'ים פשוטים מבוססי RNA ומיצלות - ליצירת רפליקנטים קדומים. בהמשך קו אבולוציה בין פאג'ים מבוססי DNA (פאגי יכול להכיל מכונת שיעתוק בסיסית רגילה ולעיתים הפוכה-reversed transcriptase, וכך להפוך מטען גנטי מאוקסי לדיאוקסי, טעות קטנה והבסיס נהיה דיאוקסי) עם רפליקנטים הקדומים הולידה את הרפליקנטים מבוססי הDNA, אי שם במקביל החל ייצור החלבונים וההמשך כבר דיי ידוע. השלב הראשון בסיפור הוא ההשערה שלי וזה חלק חסר בפאזל, ויש כמובן אחד חסר לפניו (הפאג'ים עצמם), אבל שלב שלב, לא? הניסויים הנ"ל שאני מציע לא מדברים על יצירה מלא כלום אלא על בניה בשלבים. השלב שאני מציע הוא אינטראקציה in vitro בין פאג'ים פשוטים למיצלות - זה לא בדיוק התחום שלי, אבל יותר בכיוון מיקרוביולוגיה ופחות שלי - ביוכימיה. היתי רוצה לדעת מי התעסק עם זה וראה תוצאות. מעניין מאוד.

טוב, תינוק כמוני וודאי לא יוכל לעזור לך

אני רק יכול לנפנף את ידיי הקצרות ולהגיד שזה באמת נושא מאוד מעניין. בנתיים כל החדשות שאני שומע על אביוגנזה כרגע נותנות רושם של זריקת רעיונות באוויר.. קצת קשה לתאר תרחיש טבעי שארע לפני 4 מיליארד שנים.

למעלה