קוארק אקספרס

ofer1234

New member
קוארק אקספרס

אני הולך להוציא לאור עיתון לצעירים ויש לי בעיה עים עימוד הטקסט ושילוב התמונה האם התוכנה קוארק אקספרס מיועדת לנושא זה? *העבודה נעשת כולה בצבע מלא פרוצס ועיבוד התמונה נעשה בפוטושופ

yossi_maoz

New member
אפשר.

יש לי היכרות עם תוכנת INDESIGN שמתאימה מאוד למשימת עימוד מגזינים ובעלת תג מחיר יותר נוח מזה של קוארק.

noamm

New member
אני מכיר את..

פריהנד שאני לא מבין למה צריך משהו יותר מזה... זה בדיוק מה שצריך בשביל דברים כאלו האמת...כל התוכניות שהוזכרו פה עושות את אותו הדבר

yossi_maoz

New member
עם כל הכבוד לפריהנד

היא לא משתווה לתוכנות עימוד. מה גם שניסיון לעבוד על מסמך רב עמודי בפריהנד הוא איטי ומעיק... אפילו מקרומדיה מגדירה את התוכנה כתוכנת איור ולא כתוכנת עימוד. תוכנת עימוד הראויה לשמה מציגה יתרונות ברורים לכל נושא העימוד- כמו למשל מיספור דפים אוטומטי, כולל חלוקה ל-SECTIONS , דפי אב שיכולים להתבסס אחד על השני, טיפול משוכלל בטקסט כמו תמיכה מובנית לסגנונות וסגנונות תו, בקרות שליטה טיפוגרפית ביתומים ואלמנות, צימוד אותיות אופטי, (מי שאי פעם עוסק בעימוד מקצועי יודע כמה הדבר קריטי), LAYOUT ADJUSMENTS, התייחסות מובנית לעניין השוליים, התייחסות לכיוון העימוד (בעברית אנו עובדים בעימוד ימני) תצוגת SPREADS, שליטה מובנית ברוחב טורים ושרשור טקסט, מנוע ליצירת אינדקס ותוכן עניינים, "בקרת איכות" על בעיות הפקה, יכולת לקבל קבצי טקסט מומר ממעבדי תמלילים נפוצים ועוד הרבה תכונות שלא הזכרתי.

תוכל קצת לספר על התוכנה?

האם היא יכולה להוות תחליף ל FH9 בכל הנושא של הבאה לדפוס? (למשל סגירה של קבצים, פריסת תמונות על גליון, יצירת צלבי חיתוך וכו´) ובכלל - האם היא יכולה לשתמש כתוכנה ווקטורית בפני עצמה - בהנחה שאת מרבית האלמנטית של העבודה אני מכין ב PSP ו ב PS - האם אני אוכל ליבא את התמונות לאינדיגנ להוסיף טקסט ווקטורי ואז לסגור לדפוס? ועל איזה תג מחיר מדובר? משער שבסביבות ה 300 דולר?

yossi_maoz

New member
אינדיזיין

היא תוכנת עימוד- וזה אומר שעיקר הכוח שלה הוא בטיפול בטקסט. היא נועדה בעיקר לפרויקטים כמו עימוד של חוברות, מגזינים ועיתונים. יחד עם זאת, יש לה כלים ווקטוריים כמו כלי עט וקטורי, כלי פוליגונים מלבן אליפסה וכו´. ניתן להגדיר בה גודל דף גדול כמו גליון ואף יותר. ניתן להציב בה תמונות בפורמטים סטנדרטיים ואפילו להציב בה תמונת PSD עם CLIPINIG PATH שניתן לערוך באינדיזיין עצמה, כך שאם יש לך אובייקט "צרוב" בצורה מרושלת, תוכל לתקן את הצריבה מתוך אינדיזיין עצמה. מבחינת הכנה לדפוס- לתוכנה יש מנוע לבדיקת תקינות הקבצים לדפוס לפי פרופיל בדיקה (PREFLIGHT) התוכנה מתריעה על בעיות שעשויות להתעורר בקובץ בהפקה כמו פונטים בעייתיים, שימוש בצבעים שאינם צבעי דפוס, לינקים חסרים לתמונות וכו´. לאחר הרצת הבדיקה ישנה אופציית PACKAGE שמאפשרת לתוכנה "לארוז" את כל הקבצים שקשורים לעבודה (קבצי פונטים, תמונות וכמובן קובץ העבודה עצמו) לצרכי העברה (התוכנה אפילו מייצרת קובץ טקסט עם פרטי יוצר העבודה ופרטים להתקשרות במקרה של בעיות...). כמובן שניתן גם לסגור קבצים לצרכי דפוס. התוכנה אפילו מכילה מנוע פנימי ליצירת קבצי PDF מתוך התוכנה עצמה. פנה לקרטסופט שם תוכל לקבל חינם גרסת ניסיון עברית של התוכנה פעילה ל-60 יום וכן פרטים על מחיר.

עם כל הכבוד ליוסי

בזמן שיוסי מאכיל את כולם פה בבולשיט שיווקי, הוא לא באמת מספר לכם שהוא עובד בקרט, נציגת אדובי בישראל, כמובן שעכשיו מובן מאוד למה כל פעם שתוכנה של מקרומדיה או של כל חברה אחרת שלא בנציגות שלהם מוזכרת הוא ישר מנסה להכניס את התוכנה שלהם במקום. אל תבינו אותי לא נכון, אני מאוד אוהב את אדובי והמוצרים שלה, למעשה רוב העבודה שלי היא על פוטושופ ואני לא יודע מה הייתי עושה בלעדיה. אבל השיווק ה"אובייקטיבי" שלו, ע"י קטילת המתחרים מראה רק על חוסר מקצועיות וחוסר ביטחון במוצרים שלהם. היו פה כמה שרצו אותו להנהלה, האם באמת אתם רוצה משווק להנהלה ? שידחוף לכם שטויות לראש במקום פתרונות ? מאוד לא לעניין !!! ולגבי יוסי, אולי כדי שתחזיר טלפון כשמשאירים לך הודעה בתמיכה במקום להיות פה כל היום !!!

yossi_maoz

New member
בכל מקרה

היופי באינטרנט מתבטא בכך שלכל צווחן יש במה. הבה ניתן לקהל לשפוט. צהריים טובים לכולם!

itale

New member
תגובה עם נימה אישית

אני בקיאה בתוכנות הגרפיות ויש לי נסיון רב גם עם התוכנות של Adobe וגם עם אלה של Macromedia. לכל תוכנה יש יכולות, יתרונות וחסרונות ואין זה המקום לפרט אותן. אני עובדת הרבה ב- Freehand היא תוכנה אמינה וטובה לגרפיקה וקטורית ובנוסף מאפשרת לי אינטגרציה מאוד טובה עם Flash. אינני עושה בה שימוש בכל הנוגע לעימוד והוצאה לאור, למרות שיש לה יכולות בתחום זה היא לא ממש מיועדת לכך ואני בהחלט מעדיפה תוכנות אחרות וזה המקום לציין את InDesign-זוהי דעתי האישית גירסת נסיון ניתן להוריד באתר של אדובי http://www.adobe.com/products/tryadobe/main.html#indesign. אינני רואה סיבה להגיב בצורה כזו חריפה שיש בה נימה אישית. הפורום נועד ומאפשר להעיר הערות, תגובות, המלצות ודעות וטוב שכך. לכולנו יש זכות מלאה לחשוב מה טוב עבורנו להסיק מסקנות ולהחליט החלטות. אם אני חושבת שתוכנה מסוימת היא הכלי הנכון לעבודה בתחום מסוים אני אמליץ עליה ואין זה משנה אם אני עובדת בחברה שמשווקת ומפיצה אותה או לא. תחרות היא דבר בונה ולא הורס ותגובות מסוג זה מוציאות דברים מהקשרם ואינן מוסיפות כבוד למי שכותב אותן.

geostant

New member
אני לא רואה את יוסי מפרסם בכלל...

אפילו לא הרגשתי ולא מרגיש עדיין גם אחרי שאני יודע, כביכול שהוא עובד בקרט... שגם בזה אני לא בטוח. מה שבטוח שיוסי עוזר טוב מאוד פה בפורום והוא קבוע פה, אתה כמשהוא זמני, אין לך זכות להשמיץ.

למעלה