קובה אדומה/קובה סלק
והרי לכם מתכון מבית סבתי של קובה מבושלת במרק...מרק של סלק. המרכיבים למעטפת הקובה: 1/2 ק"ג סולת כ-2 כוסות מים כפית שמן כפית מלח מערבבים את הסולת ,המלח והשמן ומוסיפים את המים בהדרגה עד אשר נוצר בצק אחיד אך דביק. מניחים בצד לכ- 10 דקות, לשים שוב ואם הבצק מעט יבש מוסיפים מעט מים. המרכיבים למילוי: 300 גרם בשר בקר טחון/חזה עוף טחון 1 בצל גדול מגורד וסחוט מנוזלים חופן פטרוזיליה קצוצה חופן נענע קצוצה(רצוי, אני אוהבת) מלח, פלפל ובהרט. מערבבים את כל מרכיבי המלית, מרטיבים את הידיים ולוקחים פיסות בצק קטנות ומשטחים אותם על כף היד וביד השניה ממלאים במרכז הבצק מתערובת הבשר. סוגרים את כל הקצוות ומגלגלים לכדורים (קובות) מרק: 4-5 סלקים מקולפים וחתוכים לרצועות 2 כפות גדושות סוכר 1 כפית מלח לימון 2 ליטר מים מלח, פלפל שחור ובהרט 1 כפית שטוחה א. מרק עוף כ-2-3 גבעולי סלרי מבשלים את כל מרכיבי המרק כ-15 דקות, מוסיפים את הקובות למרק וממשיכים לבשל עוד כ-30 דקות על אש בינונית.
והרי לכם מתכון מבית סבתי של קובה מבושלת במרק...מרק של סלק. המרכיבים למעטפת הקובה: 1/2 ק"ג סולת כ-2 כוסות מים כפית שמן כפית מלח מערבבים את הסולת ,המלח והשמן ומוסיפים את המים בהדרגה עד אשר נוצר בצק אחיד אך דביק. מניחים בצד לכ- 10 דקות, לשים שוב ואם הבצק מעט יבש מוסיפים מעט מים. המרכיבים למילוי: 300 גרם בשר בקר טחון/חזה עוף טחון 1 בצל גדול מגורד וסחוט מנוזלים חופן פטרוזיליה קצוצה חופן נענע קצוצה(רצוי, אני אוהבת) מלח, פלפל ובהרט. מערבבים את כל מרכיבי המלית, מרטיבים את הידיים ולוקחים פיסות בצק קטנות ומשטחים אותם על כף היד וביד השניה ממלאים במרכז הבצק מתערובת הבשר. סוגרים את כל הקצוות ומגלגלים לכדורים (קובות) מרק: 4-5 סלקים מקולפים וחתוכים לרצועות 2 כפות גדושות סוכר 1 כפית מלח לימון 2 ליטר מים מלח, פלפל שחור ובהרט 1 כפית שטוחה א. מרק עוף כ-2-3 גבעולי סלרי מבשלים את כל מרכיבי המרק כ-15 דקות, מוסיפים את הקובות למרק וממשיכים לבשל עוד כ-30 דקות על אש בינונית.