קובה מטוגנת (וודוי אישי קטן).
בכל שבוע כשמזמינים אתכם לכתוב מה תכינו לשבת, אני מה-זה-מקנא בכם. על זה שאתם יודעים מה תכינו ואיך. תכננתם מראש ויש הכל בבית.
איפה אני ואיפה זה. מה אכין לשבת? בדרך כלל אין לי מושג. המקסימום שאני יכול לעשות זה לספר לכם אחרי השבת, מה עשיתי. לא מה אעשה.
אז מה שהכנתי הפעם זו קובה מטוגנת (פעם ראשונה). יצא ממש לא רע.
על הדרך הכנתי גם מרק ירקות עם קובה מבושלת (אותם מרכיבים של הקובה - אז לא אכפת לי) לכל אחד יהיה מה שהוא מעדיף.
מרכיבים למלית (כמות של כ- 18 חתיכות):
2 בצלים גדולים, קצוצים בינוני.
2 פטריות גדולות (מסוג הפורטבלו-למילוי שמוכרים בסופר במשקל), קצוצות די קטן.
400-450 גרם בשר בקר טחון (מחבילה של ½ קילו מורידים קצת לטובת טעם לבצק).
שמן לטיגון (השתמשתי בתערובת 50% שמן זית ו-50% שמן קנולה) כרבע עד שליש כוס.
תבלינים לפי טעמכם. השתמשתי במלח, פלפל שחור, מעט כמון, פלפל פילדלפיה, מעט בהרט (ושני תבלינים שאין לי מושג מה הם).
מרכיבים לבצק המעטפת (כמות כנ"ל):
250-300 גרם ג'רישה (בורגול דק שניתן להחליף בסולת שניתן לערבב גם עם קמח מצה).
250-300 גרם סולת.
חצי כוס קמח מצה.
2-3 כפות קמח.
2-3 כפות קורנפלור.
50-100 גרם בשר בקר טחון.
ביצה.
בצל קטן (או חצי בצל גדול) קצוץ הכי דק שאפשר (לא מומלץ במעבד מזון).
תיבלתי בתבלינים של המלית. השתמשתי במלח, פלפל שחור, מעט כמון, פלפל פילדלפיה, מעט בהרט (ושני תבלינים שאין לי מושג מה הם).
מים לפי הצורך (הסבר בהמשך).
שמן לטיגון עמוק.
הכנת המלית:
במחבת מחממים היטב את השמן לטיגון המלית.
כשהשמן חם, מטגנים את הבצל עד לתחילת הזהבה, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שגם הן מתחילות להזהיב, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הבשר הטחון ומקפידים כל הזמן לפורר היטב ולערבב. לפורר ולערבב, שוב ושוב. הבשר חייב להיות מפורר היטב.
מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
כש?הבשר מוכן. מורידים מהאש ומצננים.
הכנת הבצק למעטפת:
מערבבים היטב את הבשר עם הבצל והביצה.
מכניסים לקערה יחד עם כל המרכיבים והתבלינים.
מוסיפים כוס וחצי מים.
מערבבים ולשים היטב. הבצק צריך להיות כמו פלסטלינה די רכה.
אם הבצק יבש או קשה מדי - מוסיפים חצי כוס מים ולשים שוב. אם הבצק עדיים יבש או קשה שוב מוסיפים חצי כוס מים ולשים שוב וכך עד שמקבלים בצק גמיש כמו פלסטלינה.
מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה.
מוציאים ומנסים ללוש את הבצק. אם הוא קצת יבש, מכניסים 2-3 כפות מים, לשים שוב. חוזרים על הפעולות עד קבלת בצק גמיש ודי חלק אך לא מימי.
שוב מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה. חוזרים על הפעולות עד שכל המרכיבים סיימו לספוח מים והבצק יוצא מהמקרר כשהוא לא יבש או קשה אלא גמיש, חלק ונוח לעבודה ולישה.
יצירת המעטפת למילוי.
מכינים קערית עם מים. המומחים והמומחיות טובלים ידיהם במים שבקערית, לוקחים חתיכת בצק ויוצרים כדור קצת יותר גדול מביצה גדולה. בעזרת האגודל יוצרים שקע עמוק (כאילו שהאצבע היא המילוי), ממלאים את השקע בקצת מהמלית וסוגרים את הבצק בקצה.
למתחילים: כמו הכנת הקובה העגול למרק. לוקח את כדור הבצק, משטח אותו היטב היטב בכף היד (הכנה לחופן) ומקפיד שהשכבה לא תצא עבה מדי. זה צריך להיות בחופן כמו קערית קטנה. ממלא בשקע של החופן מהמלית וסוגר עליה את השוליים. אם נוצרים חורים, לוקח קצת מהבצק וסותם. תוך כדי העבודה צרים את הקובה לצורה מאורכת וחרוטית בקצוות.
מניחים על נייר אפיה.
ממלאים סיר לא רחב, אבל עמוק (חשוב מאד בגלל שהשמן יקפוץ) בשמן לטיגון. השמן צריך להיות עמוק רק שיכסה את הקובה.
זהירות רבה. השמן קופץ בעת הכנסת הקובה כמו בהכנת כדורי פלאפל. לחסרי הנסיון מומלץ להכניס את הקובה לשמן בעזרת כף או משהו דומה.
מחממים את השמן. ניתן למדוד בעזרת חתיכה קטנטונת מהבצק ולראות שהיא גורמת לביעבוע.
מנמיכים מעט את הלהבה כדי שהשמן לא ישרף. כשמכניסים קובה, צריך להיווצר ביעבוע. בהתחלה הוא חזק (כמו בהכנת פלאפל) ואחר כך הוא צריך להיות קצת יותר עדין.
מכניסים את הקובות אחת-אחת.
כשהן זהובות כדבעי - מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מכוסה נייר סופג (לספוג את השמן).
כך מטגנים את כל הקובות.
תהנו.
ואתם מוזמנים:
מי שרוצה את המתכון המפורט וצילומיו: http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7424880#קיצור
לבלוג שלי: http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya
בכל שבוע כשמזמינים אתכם לכתוב מה תכינו לשבת, אני מה-זה-מקנא בכם. על זה שאתם יודעים מה תכינו ואיך. תכננתם מראש ויש הכל בבית.
איפה אני ואיפה זה. מה אכין לשבת? בדרך כלל אין לי מושג. המקסימום שאני יכול לעשות זה לספר לכם אחרי השבת, מה עשיתי. לא מה אעשה.
אז מה שהכנתי הפעם זו קובה מטוגנת (פעם ראשונה). יצא ממש לא רע.
על הדרך הכנתי גם מרק ירקות עם קובה מבושלת (אותם מרכיבים של הקובה - אז לא אכפת לי) לכל אחד יהיה מה שהוא מעדיף.
מרכיבים למלית (כמות של כ- 18 חתיכות):
2 בצלים גדולים, קצוצים בינוני.
2 פטריות גדולות (מסוג הפורטבלו-למילוי שמוכרים בסופר במשקל), קצוצות די קטן.
400-450 גרם בשר בקר טחון (מחבילה של ½ קילו מורידים קצת לטובת טעם לבצק).
שמן לטיגון (השתמשתי בתערובת 50% שמן זית ו-50% שמן קנולה) כרבע עד שליש כוס.
תבלינים לפי טעמכם. השתמשתי במלח, פלפל שחור, מעט כמון, פלפל פילדלפיה, מעט בהרט (ושני תבלינים שאין לי מושג מה הם).
מרכיבים לבצק המעטפת (כמות כנ"ל):
250-300 גרם ג'רישה (בורגול דק שניתן להחליף בסולת שניתן לערבב גם עם קמח מצה).
250-300 גרם סולת.
חצי כוס קמח מצה.
2-3 כפות קמח.
2-3 כפות קורנפלור.
50-100 גרם בשר בקר טחון.
ביצה.
בצל קטן (או חצי בצל גדול) קצוץ הכי דק שאפשר (לא מומלץ במעבד מזון).
תיבלתי בתבלינים של המלית. השתמשתי במלח, פלפל שחור, מעט כמון, פלפל פילדלפיה, מעט בהרט (ושני תבלינים שאין לי מושג מה הם).
מים לפי הצורך (הסבר בהמשך).
שמן לטיגון עמוק.
הכנת המלית:
במחבת מחממים היטב את השמן לטיגון המלית.
כשהשמן חם, מטגנים את הבצל עד לתחילת הזהבה, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שגם הן מתחילות להזהיב, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הבשר הטחון ומקפידים כל הזמן לפורר היטב ולערבב. לפורר ולערבב, שוב ושוב. הבשר חייב להיות מפורר היטב.
מטגנים עד שהבשר משנה את צבעו.
כש?הבשר מוכן. מורידים מהאש ומצננים.
הכנת הבצק למעטפת:
מערבבים היטב את הבשר עם הבצל והביצה.
מכניסים לקערה יחד עם כל המרכיבים והתבלינים.
מוסיפים כוס וחצי מים.
מערבבים ולשים היטב. הבצק צריך להיות כמו פלסטלינה די רכה.
אם הבצק יבש או קשה מדי - מוסיפים חצי כוס מים ולשים שוב. אם הבצק עדיים יבש או קשה שוב מוסיפים חצי כוס מים ולשים שוב וכך עד שמקבלים בצק גמיש כמו פלסטלינה.
מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה.
מוציאים ומנסים ללוש את הבצק. אם הוא קצת יבש, מכניסים 2-3 כפות מים, לשים שוב. חוזרים על הפעולות עד קבלת בצק גמיש ודי חלק אך לא מימי.
שוב מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לרבע שעה. חוזרים על הפעולות עד שכל המרכיבים סיימו לספוח מים והבצק יוצא מהמקרר כשהוא לא יבש או קשה אלא גמיש, חלק ונוח לעבודה ולישה.
יצירת המעטפת למילוי.
מכינים קערית עם מים. המומחים והמומחיות טובלים ידיהם במים שבקערית, לוקחים חתיכת בצק ויוצרים כדור קצת יותר גדול מביצה גדולה. בעזרת האגודל יוצרים שקע עמוק (כאילו שהאצבע היא המילוי), ממלאים את השקע בקצת מהמלית וסוגרים את הבצק בקצה.
למתחילים: כמו הכנת הקובה העגול למרק. לוקח את כדור הבצק, משטח אותו היטב היטב בכף היד (הכנה לחופן) ומקפיד שהשכבה לא תצא עבה מדי. זה צריך להיות בחופן כמו קערית קטנה. ממלא בשקע של החופן מהמלית וסוגר עליה את השוליים. אם נוצרים חורים, לוקח קצת מהבצק וסותם. תוך כדי העבודה צרים את הקובה לצורה מאורכת וחרוטית בקצוות.
מניחים על נייר אפיה.
ממלאים סיר לא רחב, אבל עמוק (חשוב מאד בגלל שהשמן יקפוץ) בשמן לטיגון. השמן צריך להיות עמוק רק שיכסה את הקובה.
זהירות רבה. השמן קופץ בעת הכנסת הקובה כמו בהכנת כדורי פלאפל. לחסרי הנסיון מומלץ להכניס את הקובה לשמן בעזרת כף או משהו דומה.
מחממים את השמן. ניתן למדוד בעזרת חתיכה קטנטונת מהבצק ולראות שהיא גורמת לביעבוע.
מנמיכים מעט את הלהבה כדי שהשמן לא ישרף. כשמכניסים קובה, צריך להיווצר ביעבוע. בהתחלה הוא חזק (כמו בהכנת פלאפל) ואחר כך הוא צריך להיות קצת יותר עדין.
מכניסים את הקובות אחת-אחת.
כשהן זהובות כדבעי - מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מכוסה נייר סופג (לספוג את השמן).
כך מטגנים את כל הקובות.
תהנו.
ואתם מוזמנים:
מי שרוצה את המתכון המפורט וצילומיו: http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7424880#קיצור
לבלוג שלי: http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya