קובה-סיפור אהבה (וסליחה על הפלישה מיבשת אחרת)

קובה-סיפור אהבה (וסליחה על הפלישה מיבשת אחרת)

שלום לכולם נתי הזמין אותי לשתף על הביקור שלי בקובה בחודש מרץ, ולמרות שרשמית אנחנו בפורום דרום אמריקה, אני מקווה שתשמחו לארח את קובה כאן. מאחר ויש אינסוף מה לספר על קובה (חיי היום, חיי הלילה ומה שביניהם) אני אתמקד הפעם בניתוח שלי "למי קובה מתאימה?" ואשמח לענות על שאלות יותר ספציפיות אם יהיו. אתחיל ואספר שלפני שנסעתי לקובה, קראתי קצת וקיבלתי מעט המלצות מחברים. מרביתן היו: "מקום נחמד, אין שם הרבה, הנוף לא להיט, מציקים ברחובות מאוד. בסדר!" אני מודה שחלפה בי מחשבה טורדנית לותר על קובה, כי היה נשמע לי שאתה מתאמץ מאוד נפשית ומקבל תמורה נמוכה בהנאה. אבל בכל זאת, חברתי ואני, אזרנו אומץ ועלינו על מטוס לקובה, ולא רק שאנחנו לא מצטערות כי זה אחד הטיולים היותר מיוחדים ששתינו חוינו (וכבר היינו במרכז אמריקה וגם בדרום אמריקה), אני מתכננת לחזור לשם שוב בחודש הבא (רק חודשיים אחרי) ושוקלת גם שהות יותר ארוכה.... אז למי קובה מתאימה? (או: מי הולך להנות שם ובגדול) 1. אנשים שלא מחפשים לחסוך כסף בטירוף - המחיה לתיירים שם לא גבוהה כמו באירופה אבל לא זולה כמו בבוליביה/פרו. אני הוצאתי כ- 650 יורו לשבועיים וחצי כולל הכל (נסיעות לכל אורכה ורוחבה של קובה, אוכל, אתרים ולינה). 2.אנשים שבשלים מנטלית (בלי קשר לגיל) ומוכנים ופתוחים ללמוד ולגלות דרך חיים אחרת ששונה מאוד ממה שיש לנו בארץ או בעולם המערבי, בלי ביקורתיות ובלי שיפוטתיות (וכן, צריך להסתדר בלי חלב או מוצריו, בלי קוקה קולה ובלי עוד כמה דברים) 3. אנשים שמחפשים להכיר ולגלות אנשים ותרבות, ולא רק לראות נופים עוצרי נשימה ולכבוד פסגות מושלגות - יש נופים, יש מה לראות ואפשר גם למצוא טרקים. ככה גם מעבירים את שעות היום שם, אבל עדיין זה הכל נוף חביב ולא משהו עוצר \ נשימה. 4. רצויה שליטה בסיסית פלוס בספרדית. מלבד בסוכניות נסיעות המקומיים כמעט לא מדברים אנגלית בכלל, וכדי לקיים את סעיף 3 חייבים יכולת תקשורת מינימלית. 5. אנשים שאוהבים מאוד מוזיקה לטינית ורצוי מאוד שרוקדים סלסה --או-- מוכנים לנסות בלי שיהיה אכפת מ"הפדיחה". חלק מההתחברות למקומיים מתקיימת בלילה, בקאזה דה לה מוזיקה המקומית. המוזיקה מתנגנת שעות ואין כמו לרקוד עם קובני/ת ולדבר איתם (לפני/אחרי או תוך כדי) קובה פשוט מדהימה! מדינה שחודרת לך לנשמה (אם אתה מאפשר את זה). בשביל למקסם את ההנאה ואת ההתמזגות אני ממליצה בחום לא להתעלם מהסעיפים הנ"ל. תסעו ותהנו! תמר

kogawa

New member
מגזין קובה

באתר GoTravel אותו אני עורך אנו מפרסמים מגזין חדשי - כל פעם על נושא אחר יצאו כבר מגזינים בנושאי סין, תאילנד, קרנבלים בעולם ויפן שני המגזינים הקרובים יהיו בנושאי: קובה. טרקים. במגזין קובה תוכלו לקרוא על המוזיקה הקובנית, תרבות,רשמים, אתרים, הסטוריה ודברים נוספים אחרים במגזין טרקים תוכלו לקרוא על טרקים ביבשות אחדות בעולם, מסלולים וטיפוס הרים כשיצאו המגזינים יהיה גם לקוראי הפורום מקור מידע רחב ביותר גם על קובה שכמו הקאריבים ומרכז אמריקה צריכים להיות חלק מפורום זה.

natyh

New member
סופחו מזמן ידדי

גם אפריקה סופחה מזמן לפורום זה . תמר יופי של הקדמה ואחרי ההקדמה השאלה מה עושה לך קובה ? איך היה המפגש הראשון ? מה היו החוויות המיוחדות משם ? מהן האטרקציות או משהו שעבורך הוא הדבר המיוחד שעשה לך את הטיול .

קובה קובה

קובה נכנסה לי לנשמה. הפשטות של המקום, החוסר בכל מוצר בסיסי שאנחנו מכירים ב"עולם המערבי", המשכורות הנמוכות שלא מאפשרות למקומיים הרבה (גם מה שכבר כן נמצא) - אבל למרות כל אלו - האופטימיות, שמחת החיים והמוזיקה ששולטת בכל אחד מקטן עד גדול. כל אלו שבו את ליבי לחלוטין. רקדתי קצת סלסה לפני שנסעתי, אבל כמויות המוזיקה והריקודים שספגתי שם היו פשוט ממכרות, לא משנה כמה היה חם במשך היום, כמה הלכנו או טיפסנו או נסענו באוטובוסים, לא ויתרנו בשום פנים ואופן ללכת ל"קאזה דה לה מוזיקה" המקומית, לשמוע את המוזיקה הנהדרת ולרקוד עם המקומיים (ולהזיע כמוהם או אפילו יותר, כי הם יותר רגילים ללחות הזו ולחוסר במיזוג). מבחינת נופים וטבע - יש הרבה נוף עירוני יפה ויש גם קצת טבע יפה. לא חיפשנו אחרי טרקים מטורפים, כי כמו שרשמתי בהקדמה, לא זו הפואנטה של קובה. אבל בהחלט יש איפה לטייל, לטפס, לשחות (חופים יפים ונקיים ממסחור) וכמובן לשבת (בככרות המרכזיים). אני חייבת להוסיף, שהגעתי לקובה בציפיות נמוכות, די הפחידו אותי טרום הגעתי (יציקו לך כל דקה, אין שם כלום, קשה להתנייד ולתקשר, אין יותר מדי מה לראות וכולי) ואני תוהה אם עקב הציפיות הנמוכות ההנאה הייתה אפילו גדולה יותר. אבל מתוך ה"הפחדות" האלו נולדה ההמלצה - למי מתאימה קובה. אני בהחלט יכולה לראות זוג שטייל למשל בדרום אמריקה (המהממת), לא ממש מדבר ספרדית (חוץ מלהסתדר בענייני לינה ומזון) ולא רוקד סלסה, מגיע לקובה, הולך לאיזה הר וזה נראה לו כמו איזו גבעה בישראל. כמו שאמרתי - אם רק מחפשים טבע מקסים, חבל לנסוע לקובה...

SOLO TREKKER

New member
למה? היא בפנים כבר מלכתחילה.

היא לא צריכה "זכאות לעליה" לדרום אמריקה, היא נולדה שם

natyh

New member
היופי הכפרי

ללא ספק קובה מדינה אותנטית כובשת ממכרת לכן הצעתי לך לנסוע לקולומביה שהיא בדיוק בדיוק אותו הדבר. כיף לקרא רוצים עוד .

למעלה