קובה על בסיס קינואה כשרה לפסח וגם מילוי לצמחונים

פוקסי99

New member
קובה על בסיס קינואה כשרה לפסח וגם מילוי לצמחונים

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/95890613/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D[/URL]
ומילוי צמחוני

לצמחונים ניתן להשתמש עם המילוי הזה
5 בטטות בינוניות
2 בצלים
כפית כמון
כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפיות פפריקה מתוקה
100 טיפות רוטב חריף לא חובה אבל מוסיף טעם נהדר
כ7 גבעולי נענעה וו1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצים דק

את הבטטה ובצל אחד שמים במיקרו ל15 דקות
מוצאים ממתינים שיתקרר מעט ומועכים עם מזלג וקוצצים עם סכין(הבצל לא מתרכך מספיק כדיי להמעך הייטב עם המזלג עוזרים לו עם סכין)
קוצצים דק במנדולינה את הבצל הנותר מוסיפים את התבלינים מערבבים הייטב וטועמים במקרה ויש צורך לתקן את התיבול זה הזמן
 

פוקסי99

New member
בורקס ובלינצ'ס כשר לפסח

לוקחים מצה מרטיבים עד שנהיית רכה וניתנת לקיפול בלי להישבר
מבשלים תפוח אדמה עם הקליפה
מטגנים בצל עד שיזהיב
מועכים את תפוח האדמה, מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל שחור, מלח, מעט חמאה לקבל מרקם חלק.
לחתוך את המצה בחתך לאורך ולרוחב לקבלת 4 ריבועים
לשים במרכז כל ריבוע את המלית ולקפל למשולש.
לטבול בביצה ולטגן במחבת עד שמתקבל צבע של חביתה
יוצא נהדר.
ניתן לשחק עם התבלינים לפי מה שכל אחד אוהב.
לא ניסיתי מלית של גבינה, או תרד, אבל לדעתי אין סיבה שלא יצליח,
מתכון זה נוסה אתמול בליל הסדר והיה הצלחה גדולה


אגרול
באגרול השתמשתי חביתיות דקות במקום הבצק באגרול הרגיל
פשוט לקחתי ובלבלתי היטב את הביצים
שמנתי מעט מחבת ושפכתי מעט מהבלילה תוך נדנוד מצד לצד שיכסה את כל המחבת.
קצצתי דק כרוב. גזר. פלפל אדום.הקפצתי במחבת. עם מעט שמן . רוטב סויה . מעט חומץ, מלח,
פלפל שחור טחון.
הנחתי את החביתיה על משטח כף מהמלית בחלק העליון במרכז, קיפלתי שליש מימין שליש משמאל ואז גילגלתי מלמעלה למטה.
חיממתי את המחבת שוב והנחתי את הגלילה כאשר התפר נמצא כלפי מטה
כאשר הגלילה משחימה הופך.
עד להשחמה של כל הגלילות.
רצוי לאכול סמוך לגמר הטיגון כדי להנות מהקריספיות של הגלילה.
כעקרון ניתן להישתמש בכל מילוי האהוב על כל אחד.
ניתן להשתמש בפנקייק כשר לפסח במקום החביתיות

את הפנקיק הזה ראיתי שמכינים באחד מתוכניות האוכל של המזרח, השף טען שהשילוב של פנקייק עם קמח אורז הוא עדין ונהדר,
ניסיתי.
ואכן לדעתי ודעתם של בני ביתי הוא טעים יותר ואורירי מפנקייק רגיל עם קמח
כל טוב
פוקסי
קמח אורז יש בחנויות הטבע
אני קונה בצומת ניצני עוז. יש שם חנות גדולה ואגף שלם המיועד לפועלים התאילנדים, וניתן למצוא שם כמעט כל מרכיב לאוכל תאילנדי
את יכולה להכין את הבלילה ללא הסוכר והוניל להוסיך במקום 1/2 כפית מלח
לקחת מחבת גדולה למרוח מרגרינה לשפוך מעט למחבת החם לנענע מעט לכיסוי מושלם בשכבה דקה לקבלת פנקייק דק לאחר שמוכן לקרר מעט. ולחתוך לרצועות ארוכות ברוחב 1/2 ס"מ
ויש לך יופי של פסטה ועכשיו נשאר לך להכין את הרוטב
למי שאין קמח אורז מטחנת תבלינים תטלן אורז למרקם של קמח
 

חיהק

New member
בורקס מצה

כל פסח מככב אצלי בורקס מצה שעשוי ממצה רטובה ומילוי העשוי מתפוא''ד ביצה קשה ומעט פטרוזיליה, אפשר קצת כל סוג של גבינה בולגרית והרי לכם בורקס .
אפשר לשחק עם כל מילוי שרוצים, טובלים בבלילת ביצה ומטגנים מעט.- טעים מאוד.
&nbsp
יש לי רעיון נוסף שלמדתי מחמותי ז''ל - למי שרוצה וראציה של ספגטי פסח הנה המתכון:
&nbsp
מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח, ברגע שהמים רתחו מנמיכים להבה ושוברים מצות בצורה גסה שיהיו חתיכות גדולות רק למס' שניות, מוציאים עם כף מחוררת בסינון את המצות החמות מהמים לתוך צלחת ומיד מוסיפים גבינה קשה פיקנטית מגוררת כמו קשקבל או כל סוג של גבינה חריפה עם מעט חמאה. מהחום הגבינה נמסה ומזכיר תחושת ספגטי עם גבינה נמסה . להיט בפסח
&nbsp
בהצלחה וחג שמח
 
למעלה