קוביה משתי קוביות

tamarhp

New member
קוביה משתי קוביות

בשיעור מסויים באוניברסיטה המרצה רצה להדגים לנו משהו סויים באופן מוחשי. הוא הביא שני חלקי אוריגמי זהים בנראים כמו אוסף חוליות שמורכבות יחד למעין מלבנים מעוותים, והרכיב אותם לקוביה. לאחר מכן הוא פירק את הוביה חזרה ומכל חלק יצר קוביה בפני עצמה... את כל זה הוא עשה בתוך שניות - הוא לא התחיל לחבר חוליות או משהו אלא רק "כיווץ" כל חלק בכף היד וגרם לו להסתדר בצורת קוביה.. מישהו יודע איך להכין את החלקים הנ"ל? או על מה אני מדברת? (אני מתפדחת לשאול אותו..)

tamarhp

New member
טוב, מצאתי בפליקר של גדי וישנה

target=_blank rel=nofollow>http://www.origadi.com/david_brill/double_star_flexicube.html ולמרצה קראו עוזי וישנה..
גדי, אתה הבן שלו?

gvish

New member
קשר משפחתי

* לפני 13 שנים גילו של עוזי היה מחצית מגיל אביו. * בעוד 8 שנים גילו של אבי יהיה פי 3 מגיל בנו של עוזי. * לפני 40 שנה גילי היה כפול משל עוזי ומכפלת הגילאים שלנו היתה 6 שביעיות מגילך הנוכחי. מי אני
ניתן להעזר בחבר טלפוני.
(אני ממליץ לפנות אל ראש מדור מערכות מרכזיות בבר אילן)

gvish

New member
תודה, אני אמסור לה.

מצ"ב קישור למי שרוצה לדעת על מה מדובר

tamarhp

New member
לא עוד מתמטיקה! לא!

גם ככה חצי מהתואר הזה הוא מתמטיקה.. בכרטיס שלך כתוב שאתה בן 34 אז אני מניחה שאתה אחיו..

gvish

New member
הדגם נמצא בחדר שלו

את רק צריכה להסביר מה הוא ניסה להדגים, ויש לך אישור ממני לשחק עם הדגם בעצמך.

tamarhp

New member
הוא אמר שיש טענה

שאפשר לקחת כדור, לחתוך אותו ל-10 חלקים וליצור מהם כדורים.. [הייתי יותר מדי מרותקת לדגם בשביל לזכור את ההסבר במלואו.. אבל זה אמור להיות כתוב במחברת שלי אאל"ט...]

gvish

New member
אקסיומת הבחירה.

זו לא חוכמה להוכיח שאפשר. אני רוצה המחשה!

tamarhp

New member
של הריבוע או העיגול? ../images/Emo3.gif

מתישהו בזמני הפנוי... במילים אחרות: אחרי התואר הזה..

עדי דבש

New member
)=

אני לא מצליחה להיכנס לקישור הראשון שנתתם, זה עם הקוביה... אולי מישהו ישלח לי קישור נוסף? אני נורא סקרנית!

עדי דבש

New member
אז אולי אני מכירה אותך

אני לומדת בשמיעה חופשית קורסים במתמטיקה ובמחשבים בבר אילן

למעלה