קוביות חזה עוף ברוטב מתקתק
מתכון נפלא שלקחתי מאתר מחו"ל, מצורף קישור למתכון בחו"ל
http://sweetpeaskitchen.com/2011/10/30/general-tso...
וקישור למתכון בבלוג שלי
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
מצרכים:
בלילה:
חצי קילו חזה עוף פרוס וחתוך לקוביות בינוניות
3 חלבונים
1 וחצי כוס קורנפלור
1/2 כוס קמח לבן רגיל
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס מים בטיפים טיפים
לרוטב:
1/2 כוס סויה
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
4 שיני שום חתוכים לקוביות קטנטנות
1 וחצי כוסות מים
לקישוט:
1 בצל ירוק קצוץ קטן ודק
חופן שומשום לבן
אופן ההכנה:
בלילה:
1. לקחת את החלבונים להקציף, להוסיף קמח,סודה לשתיה, קורנפלור, כל פעם קצת מים לבלילה לא סמיכה ולא דלילה ולערבב היטב שלא יהיו גושים.
2.. לקחת העוף בלי הרוטב שבקערה ולשים בבלילה, במקביל לקחת מחבת לשים קצת שמן ולהניח חלק מהעוף בשמן החם ולטגן מעט מכל צד ולהניח בצד עד שהכל מוכן. (במידה והעוף מתחבר לאחר מכן להפריד)
3. לרוטב:
בקערה לשים חומץ, רוטב סויה, סוכר, קורנפלור,ומים לערבב ולהניח בצד.
4. לקחת בערך 2 מצקות מהרוטב בקערה ששמנו בצד ולשפוך מחבת עמוקה עם מעט שמן זית. לתת רתיחה שהרוטב יצטמצם ויהפך לסמיך ולהניח בצד.
5.. לשים את החתיכות עוף ברוטב שבקערה ששמנו בצד כחצי שעה.
6. לצקת ת הרוטב מהקערה שהיה העוף בתוך סוטאז' לתת שיצטמצם ולהוסיף שלוק מהבלסמי ומהסויה שיהיה צבע חום קרמל.
7. לשים את העוף ולערבב ולפזר שומשום עד שהכל יספג.
8.הגשת המנה:
לשים מהחזה עוף בצלחת הגשה במקביל לחמם שנית את הרוטב שהנחנו בצד (הקערית הראשונה שהנחנו בצד), לשפוך מעל ולפזר מעט שומשום ובצל ירוק.
מתכון נפלא שלקחתי מאתר מחו"ל, מצורף קישור למתכון בחו"ל
http://sweetpeaskitchen.com/2011/10/30/general-tso...
וקישור למתכון בבלוג שלי
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
מצרכים:
בלילה:
חצי קילו חזה עוף פרוס וחתוך לקוביות בינוניות
3 חלבונים
1 וחצי כוס קורנפלור
1/2 כוס קמח לבן רגיל
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כוס מים בטיפים טיפים
לרוטב:
1/2 כוס סויה
1/4 כוס חומץ בלסמי
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
4 שיני שום חתוכים לקוביות קטנטנות
1 וחצי כוסות מים
לקישוט:
1 בצל ירוק קצוץ קטן ודק
חופן שומשום לבן
אופן ההכנה:
בלילה:
1. לקחת את החלבונים להקציף, להוסיף קמח,סודה לשתיה, קורנפלור, כל פעם קצת מים לבלילה לא סמיכה ולא דלילה ולערבב היטב שלא יהיו גושים.
2.. לקחת העוף בלי הרוטב שבקערה ולשים בבלילה, במקביל לקחת מחבת לשים קצת שמן ולהניח חלק מהעוף בשמן החם ולטגן מעט מכל צד ולהניח בצד עד שהכל מוכן. (במידה והעוף מתחבר לאחר מכן להפריד)
3. לרוטב:
בקערה לשים חומץ, רוטב סויה, סוכר, קורנפלור,ומים לערבב ולהניח בצד.
4. לקחת בערך 2 מצקות מהרוטב בקערה ששמנו בצד ולשפוך מחבת עמוקה עם מעט שמן זית. לתת רתיחה שהרוטב יצטמצם ויהפך לסמיך ולהניח בצד.
5.. לשים את החתיכות עוף ברוטב שבקערה ששמנו בצד כחצי שעה.
6. לצקת ת הרוטב מהקערה שהיה העוף בתוך סוטאז' לתת שיצטמצם ולהוסיף שלוק מהבלסמי ומהסויה שיהיה צבע חום קרמל.
7. לשים את העוף ולערבב ולפזר שומשום עד שהכל יספג.
8.הגשת המנה:
לשים מהחזה עוף בצלחת הגשה במקביל לחמם שנית את הרוטב שהנחנו בצד (הקערית הראשונה שהנחנו בצד), לשפוך מעל ולפזר מעט שומשום ובצל ירוק.