קוביות מעץ ולגו לגיל שנה

orenpas

New member
קוביות מעץ ולגו לגיל שנה

היי יעל האם צריך להתחיל עם קוביות מעץ שילמד להניח אחד על השני או להתחיל קודם עם לגו בסגנון של מגה בלוקס. קיבלנו שני סוגים שונים של עגלת קוביות ומשניהם הוא מקלף את הצבע ואוכל את העץ עם שיניו. האם יש סוג של קוביות מעץ שזה לא יכול לקרות? קיבלנו גם קופסא גדולה של לגו כמו מגה בלוקס אבל הוא בעיקר שופך הכל החוצה. אני נותנת לו חלק ביד ועם היד שלי אני מניחה אותו על חתיכת לגו אחרת. הוא עובר מהר מאוד ממשחק אחד לשני כשהוא על השטיח (יש לו שלושה משחקים מסביבו והשאר בתוך הלול או בארגז) האם זה נורמלי בגילו, כמה זמן ילד בגילו צריך לשבת ולהתרכז במשחק אחד? תודה

יעל כץ

New member
קוביות מעץ או לגו

שלום, הבן שלך משחק ממש בהתאם לגילו. הוא 'אוכל' את קוביות העץ - כי זה מה שילדים בגיל שלו עושים עם קוביות... אוכלים, זורקים, מקישים זו בזו, מכניסים לקופסה ושופכים החוצה...הורסים את המגדל שאמא בנתה בזריזות... ככלל, מצופה שילד בן שנה ידע להניח קוביה על קוביה. כלומר יבנה מגדל בן שתי קוביות. וגם אם הוא לא עושה את זה - ממש לא נורא. בניית מגדל משתי קוביות מגה בלוקס - מסובכת יותר, כי זה לא רק להניח את הקוביות זו על זו, אלא גם להתאים וללחוץ. אמנם נכון, אנחנו ממליצים מאד לקנות שקית עם לבני בנייה בגודל מגה בלוקס ליומולדת שנה - אבל זה לא אומר שאנחנו מצפים ממנו ממש לבנות בגיל הזה. תני לו לשפוך, וכמו בקוביות למלא ולרוקן סירים או קופסאות, הרכיבי מגדל ותני לו לפרק (כאן נדרשת עבודה של שתי ידיים). ובכלל, תני לו להוביל את משחקו והשתתפי איתו. לגבי הצבע היורד - בחברות הרציניות, גם אם יורד הצבע זה לא נורא כי הצבע לא רעיל. אם הקוביות ניקנו במקומות לא מוכרים - כדאי שתאפסני אותן לכמה חודשים - עד שהוא יפסיק לחקור הכל דרך הפה.

למעלה