אני יסביר לך
למה לדעתי קובי עוד לא בליגה של הגדולים... אייל גולן הוציא 2 אלבומים חלשים ברצף (חלומות שהיה סתם אלבום מחרוזות ואת מציאות אחרת שהיה נפילה) ולמעשה ירד חזק למשך 4 שנים בערך..ועדיין נשאר בטופ,כולם שמעו אותו ואהבו אותו והמשיכו להזמין אותו להופעות.. אייל גולן כבר הגיע לרמה שבחיים לא ישכחו אותו והוא תמיד ישאר למעלה.. לעומת זאת..ליאור נרקיס,מושיק עפיה,קובי פרץ,שר-אל..זמרים שאם עכשיו הם לא יוציאו 3 שנים אלבום או יוציאו אלבום כושל אז ישכחו מהם..כבר אף אחד לא ידבר עליהם ויעברו להתעסק בזמרי להיטים אחרים...(משה פרץ,דודו אהרון למשל..) ליאור נרקיס יצא עם 2 אלבומים גרועים שכשלו חזק במכירות (האלבום שאחרי הפסטיגל והאלבום חתול רחוב) ונעלם לאיזה 4-5 שנים מהרדאר..ואנשים פשוט שכחו שהוא קיים! לא השמיעו אותו בשום מקום והוא לא היה רלבנטי כבר..עד שהוא חזר עם האלבום הקודם שהיה נחמד והאחרון שהוא פצצה! קובי ימלא את הכיל התרבות? כל הכבוד זה התקדמות אבל אי אפשר להתעלם מזה ששירים כמו "אמא" (לחן גנוב אגב..),"אף אחד" ו"אני אוהב אותך" הם נדירים אצלו..הרוב הם להיטי רדיו ומועדונים שנמאסים אחרי חודש-חודשיים..סטייל "אני לא בן של מלך" או "כמה אהבה" או "כל הכוח" ועוד כמה כאלה..אז קובי עוד לא הוציא מספיק שירים גדולים בשביל שיספרו אותו כאחד הגדולים... רקדי,תלתלים שחורים,איפה את היום,אחת ויחידה,זה לא חלום זה לא שקר,רעייה..ועוד הרבה אחרים הם שירי נכס צאן ברזל שישי לוי הוציא,שירים ענקיים עם איכות מוזיקלית וקולית ואלו שירים שמכירים גם מבוגרים וגם צעירים..וכל העם שומע ישי לוי.. אבא שלי שומע ישי לוי ונהנה מהקול שלו והמוזיקה האיכותית שלו..(עזבו ריקוד רומנטי שהוא סתם להיט).. בלעדייך,צאי אל החלון,לב של גבר,מלך המגרש,לקנות לך יהלום,חייל של אהבה,ואני קורא לך,אלוהיי,הסתכלי אליי,דמעות,בשבילך נוצרתי,לוחמת,מצטער,למה נשמה,הוזה אותך מולי,אוהב אותך לנצח,חלומות (קאבר ענק!) ועוד המון אחרים הם שירי נכס צאן ברזל של אייל גולן,שירים של כל המדינה מכירה את המילים מהתחלה ועד הסוף ואלו שירים שלנצח ישמעו... הפרח בגני,בדד,כבר עברו השנים,סוד המזלות,מה לך ילדה,יש דברים נסתרים,אלינור,ילדתי,עד מתי אלוהי ועוד רבים וטובים אחרים הם שירי נכס צאן ברזל של זוהר ארגוב..ואלו שירים שכל המדינה שמעה ואהבה וזוהר תמיד יהיה מוערך..והשירים שלו זה שירים שגם אבא שלי ושלך יכולים לשמוע ויהנו מזה..זה איכותי,זה רמה,זה מילים גדולות,זה רגש,זה הכל! אבל אתה מדמיין בן אדם בן 50 שומע קובי פרץ? או מושיק עפיה? או סרנגה? או ליאור נרקיס? בחיים לא! מבוגרים לא מתחברים לזה..זה לא מדבר אליהם בכלל..וזאת הסיבה שהם לא יהיו זמרים של העם ולא יהיו באמת ענקיים..כי הם לא מוערכים ע"י כל שכבות העם..ולעומתם אצל ישי לוי,אייל גולן וזוהר ארגוב היו באים להופעות (ועדיין באים במקרה של 2 הראשונים) גם מבוגרים וגם צעירים...כי השירים דיברו ומדברים לכולם! זה מה שניסיתי להסביר..וקובי פרץ היום סטאר ועוד שנתיים אף אחד לא יחרבן לכיוון שלו ויהיה זמר אחר שיהיה להיט ענק ויכבוש את הרדיו והמועדונים..אבל בסופו של דבר לא בזה נמדד זמר ענק..כי זמר ענק לא צריך מועדון מסריח כדי לקבל הוכחה שהשירים שלו גדולים..מועדון לא מחפש איכות,אלא פשוט קצב..זה הכל..אז אם ההצלחה של קובי היא במועדונים ובזה שהוא מושמע בכל מיני מכוניות של אנשים שנהנים מלהיטים של רגע אז זה לא מדד לגדולה..זה מדד להצלחה כרגע..אבל העתיד שלו לא מובטח בכלל.. ואלבום אחד רע יעלים אותו מהרדאר לכמה זמן..וזה בניגוד לאייל גולן,ישי לוי,זוהר ארגוב,שרית חדד ועמיר בניון שתמיד הצליחו ותמיד יצליחו להגיע לאוזניים של כל שכבות האוכלוסיה וזה בסופו של דבר מה שמגדיר זמר ענק.. כמובן שהכל מתבטא גם במכירות..כל אחד מאלו שציינתי כענקיים עבר את ה-100 אלף עותקים בכמה אלבומים בעוד שכל זמרי הלהיטים למיניהם (קובי,דודו,משה,מושיק,ליאור,שראל) מוכרים במקרה הטוב איזה 50 אלף או 60 אלף וזה הישג בשבילם... כי משה פרץ לדעתי עוד לא הגיע ל-40 אלף.. מקווה שהבנת..