קובץ התחבטויות מוסר

sivanuna

New member
דילמה

אני מאוד אוהבת בעלי חיים אך איני צימחונית בכוונתי לפנות שנה הבאה אל לימודי הוטרינריה אך יסורי מצפון תוקפים אותי האם זו תהיה צביעות מצידי לעזור לבעלי החיים בשעה שאני אוכלת אותם?

Annie46

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

vegi force 1980

New member
חתול זה חיה טורפת

הם צדים והם בנויים לאכילת בשר ולא ירקות יש אומנם אוכל טיבעוני לחיות (חתולים/כלבים) אבל לא נראה לי שאת תוציאי כל כך הרבה (וזה הרבה מאוד) על חתולי רחוב לא??

lilithmm

New member
annie חמודה

אם כולם היו כמוך החיות לא היו סובלות כפי שהן סובלות היום! לפי דעתי אין צורך להכנס לפינות קטנות כגון מתן אוכל לחתול! הבעייה היא הניצול האכזרי של בעלי החיים בשוק תעשיית הבשר הביצים והחלב, וניסויים בבע"ח שרובם לא הכרחיים, במיוחד הניסויים בבע"ח ע"י חברות שמיצרות קוסמטיקה. ודאי שאין צורך לראות חתולים גוועים ברעב

תולי 1

New member
תשובה חלקית.

אנחנו לא יצרנו את העולם הזה. לא אנחנו אחראים לטבעם של היצורים החיים בו. עם זאת אנו יכולים לקחת אחריות על המעשים שלנו. ההחלטות היומיומיות שלנו משפיעות על מהלך חיינו ומהלך הסובבים אותנו גם אם לא ניכר הדבר לעין. אי אפשר להישאר אדיש כשרואים חיה שטורפת חיה אחרת לצורך הישרדות מיום ליום ואפילו אי אפשר לקחת צד במאבק הזה. על מי נרחם קודם, על גורי הנמרה החמודים שמחכים לאמם שתביא טרף או על הארנב שניצוד וולדותיו נשארו יתומים? החתולים שאנו מטפלים בהם בחוצות העיר הם מטבעם חיות צייד. ראיתי ביער בגבעות שמעל אורנג´ (עיר בצרפת) חתולים שחיים רק מציד של חיות יער קטנות. הם היו רזים מאד ועירניים. אני משערת שחייהם קשים ביותר לעומת אחיהם בבתים למטה בעיר שזוכים כל יום לצלחת מלאה מכל טוב. נדמה לי שהיה מספיק בשר לחיות שאנו דואגים להם גם אם כולנו היינו הופכים לצמחונים. למשל במזון התעשייתי שמייצרים עבור כלבים וחתולים (אוכל יבש), אחוז החלבון מן החי הוא מזערי. בכל זאת החתולים מגיעים לזקנה טובה. השאלה שלך טובה מאד, אבל נדמה לי שיש כמה שאלות לא פתורות בדרך אליה והן שזועקות לתשובה.

m_shy

New member
הטורפים "שלנו"..../images/Emo107.gif../images/Emo108.gif

נכון להיום המרכיבים מן החי המוכלים במזון מוכן לכלבים וחתולים הם שיירים מהתעשיה עבור בני אדם, ומהוים לה מוצר לואי. למרות שגם תמיכה במוצרי לוואי היא בעייתית - יש תמיכה ויש תמיכה, ובנושא ספציפי זה מן הראוי לדעתי להתרכז בלחימה בתחום העיקרי - הוא הצריכה ע"י בני האדם - שהיא הכוח המניע של התהליך. מכירת עורות, לדוגמא, מהוה כ10% ממעגל הכספים הסובבים את תעשיות הבשר. צריכת מוצרי עור, לכן, היא בהחלט תמיכה בתעשיות אלו. לעומת זאת, הפקת חומרי לוואי שונים מן החי כמו אלו המשולבים בתוך כל צמיג את של רכב, מהוה חלק זעום ממעגל הכספים. משתמשים בזה בתעשיה - משום שזה כל כך זול וזמין כיום, ואף אחד אפילו לא טורח לחפש תחליפים בתעשיה - כי זה לא שוה כלכלית את הזמן, הכסף, והטרחה לעשות זאת. "הצורך הוא אבי ההמצאה" - והיות ואין צורך כלכלי לתעשיה לעשות זאת - "אין המצאה"... חרם גורף על כל תעשיה מנצלת היה דורש מאיתנו המנעות גורפת מנסיעה בכלי רכב שיש להם צמיגים, כמו גם מתיעוד המצב של בעלי החיים בתעשיה ובמעבדות הניסויים בעזרת מצלמות פילם, לדוגמא. אבל האם צמד המהלכים הללו היה, כשמסתכלים בתמונה בגדולה, עוזר לנו להקטין את הניצול של בעלי חיים, או פשוט פוגם ביכולותינו הפרקטיות להגיע לציבור הרחב - זה שבסופו של דבר מניע בצריכתו את גלגלי הניצול באופן אינטנסיבי עשרות מונים?! בסופו של דבר המאבק שלנו - כמו התעשיה - יקדם עצמו הכי טוב מתוך שיקולים של תועלת לעלות. "עלות" במקרה שלנו היא עלות בזמן, משאבי כוח אדם, וכסף. נכון להיום אוכל טבעוני לבעלי חיים הוא לדעתי השקעת כספיםגדולה מאוד ביחס לתועלת, כספים שיכולים לקדם את המהלך למען בעלי החיים טוב בהרבה בדרכים אחרות. מי שבוחר בזה, ויכול להרשות לעצמו להוציא כאלה סכומים על מזון לבעלי החיים שבסביבתו - מוזמן לעשות זאת, אבל אין זו מהוה לדעתי דרך מובהקת לקידום המיטבי של המהלך למען בעלי החיים. השאלה שלך, אנני, תקבל פרופורציות אחרות לגמרי "ביום שאחרי": מה נעשה "ביום שאחרי", ביום שבו תהווה תעשיית המזון לבעלי חיים לא רק דרך להפקת עוד כמה גרושים כתעשיה נלוית, אלא תעשיה העומדת בזכות עצמה? התשובה כבר כאן: אז,מי שירצה לבחור בבחירה המוסרית בתחום הזה יאלץ אכן באופן מובהק לצרוך את המוצרים הטבעוניים עבור בעלי חיים. מן הסתם, דוקא המוצרים הלא טבעוניים יהיו יקרים יותר אז פשוט משום שיצטרכו להצדיק את "עלויות הייצור" כולן - בעצמם. לכן פתרונות טובים נכון להיום לשאלה הזו יהיו לדעתי הפתרון שהציעה נטע כאן למטה: של פניה לאיטליז וקבלת השיירים ה"לא ראויים" למען חתולי הרחוב. אופציה שניה כפי שהציעה תולי - היא אכן מעבר לאוכל יבש. ואופציה שלישית - מזון טבעוני לבעלי חיים, שכאמור, בעיני, נמצאת במיקום לא כל כך ברור בשטח ההפקר שבין חרם על תעשיה מנצלת, וטהרנות לשמה. יש לציין שהאמור למעלה מהוה דעה אישית, ואינו מתיימר לייצג בשום אופן שום עמדה כוללנית של אנשי זכויות בעלי חיים באשר לשאלה הזו. שי משולם

חתולים הם אכן לא כמו בני אדם

הם צריכים בשר, כמו שאמרת. חתולים לא צריכים את הנקיון והאטיפות האופיינים למזונות של בני אדם. תוכלי לגשת לאיטליז/משחטה (איכס)/חנות דגים/מסעדה/שירותי מזון לאירועים ולבקש מהם את השאריות של הבשר, עבור ידידייך החתולים. בהצלחה.
נטע, התרנגולת של טיפטיפ

feline9

New member
זה לא בדיוק צביעות אבל

איך שאני רואה את זה, וטרינר שאינו צמחוני אוכל את הלקוחות שלו!! האם זה נראה לך הגיוני? לשיקולך ובהצלחה!!

shirilik

New member
מה הקשר

זה שדאת אוהבת בע"ח זה טוב מאוד לעזור להם זה מעולה לדעתי תלכי ללמוד וטרינריה בלי שום קשר לאכילת בע"ח יש המון וטרינרים שאוכלים בשר לא לשכוח שוטרינרים מרדימים כלבים וחיות אחרות!!!!

תולי 1

New member
אכן יש סתירה

שינוי הרגלי אכילה זה דבר שלא בא ביום אחד. אני מציעה לך לקרוא על הסבל שעוברים בעלי החיים עש שהם מגיעים לצלחתך. זה איום ונורא, זה מוציא את כל החשק לאכול אותם. החשיפה לנושא הזה (במידה ואת מעוניינת בזה) תעשה לך משהו. הסתירה הריגשית הזו יכולה להחריף עם הזמן (מניסיון) עד שתמצאי את הכוח לשנות את ההרגלים.

lilithmm

New member
רק רצון

יש היום הרבה תחליפי בשר מזינים וטעימים לא פחות!

vegi force 1980

New member
אני למשל הייתי טורף

כל יום הייתי אוכל המון המון בשר מכל הסוגים מכל מניי חיות יום אחד החלטתי שדיי אי אפשר לאכול את היצורים שאני אוהב ביום אחד הפסקתי.... ומאז אני לא נגעתי בבשר והאמת היא שזה ממש ממש לא קשה

תשובתי...

אני מעדיפה לעזור לבעלי החיים שאני יכולה, ולכן לא אגיד לך להישאר ולאכול בשר. עדיף לך להפוך לצמחונית/טבעונית. זה יעזור לך עם המצפון. זה יעזור לך עם האנשים שבאים אלייך (בתור וטרינרית). זה יעזור לך המון בחיים. וזה לא קשה. אז פשוט אין סיבה לא להיות טבעונית. בהצלחה.

m_shy

New member
קובץ התחבטויות מוסר../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif

Annie46

New member
ועוד שאלה מוסרית - להנהלה!!!

כתבתי הודעה תחת השם "ועוד שאלה מוסרית" - ועליה הגיבו ארבעה מחברי הפורום. בהודעה דובר על הבעייתיות של האכלת חתולי רחוב, לאנשים שהם צמחוניים. למה נעלמה ההודעה???!!!

dylan

New member
היא לא נעלמה

פשוט הצטרפה למשפחה חדשה..
היא עכשיו חלק משרשור "קובץ התחבטויות מוסר"..

Annie46

New member
נו טוב, שיהיה ../images/Emo4.gif

ומעניין לאן יצטרף השרשור הזה - ל"קובץ שאלות מינהליות"?

vegi force 1980

New member
את חדשה כאן אז לפחות תשאלי

אנחנו לא רוצים 700 שירשורים חדשים אז מחברים שירשורים שקשורים אחד בשני את כאילו עושה טובה בזה שאת מסכינה שהשאלה החשובה מאוד שלך תצורף לשירשור אחר מה יש לך? מה הבעיות שלך??? ודרך אגב אני מדבר בשמי בלבד!

למעלה