קובץ מחקרים מעניינים שפורסמו לאחרונה

TheFinalCut

New member
קובץ מחקרים מעניינים שפורסמו לאחרונה

צריכת בשר מקושרת לסרטן השד בנשים לאחר הפסקת הווסת. מחקר המבוסס על אוכלוסיה של כמעט 25 אלף נשים, שנערך בדנמרק במשך 7 שנים ופורסם בפברואר 2008. במחקר השוו 378 נשים שלקו בסרטן השד מתוך אוכלוסיית הניסוי ל-378 נשים שלא לקו במחלה, ונמצא שככל שצריכת הבשר עלתה, כך עלה בצורה מובהקת הסיכון למחלה. כל עליה של 25 גרם ביום בצריכת סך הבשר, הבשר האדום והבשר המעובד הובילה לעליה של 9, 15 ו-23% בסיכון למחלה בסה"כ. כמו כן, נמצא שרמת הסיכון תלויה גם בגנטיקה, וכי יש גנים המייצרים חומרים מסרטנים (אמינים הטרוציקלים) מחומרים המצויים בבשר מבושל, שהימצאותם מעלה את הסיכון למחלה, כאשר תצרוכת הבשר עולה. Egeberg R, Olsen A, Autrup H, et al. Meat consumption, N-acetyl transferase 1 and 2 polymorphism and risk of breast cancer in Danish postmenopausal women. Eur J Canc Prev. 2008;17:39-47 צריכת חלב בילדות מקושרת לעליית הסיכון לסרטן בגיל מבוגר. מחקר שפורסם בדצמבר 2007 ב-AJCN, המבוסס על מעקב ארוך טווח אחר אוכלוסיה באנגליה. במשך שנתיים (בין 1937 ל-1939) נערך תיעוד של תזונתם של 4,999 ילדים במשך כל השבוע. לאחר מכן נבדקה התמותה והתרחשות מקרי סרטן ב-4383 מבין המשתתפים, בין 1948 ל-2005. 770 מקרי סרטן תועדו, כולל מקרי מוות מהמחלה. צריכה גבוהה של מוצרי חלב בילדות קושרה לסיכון של פי 3 כמעט לסרטן קולורקטלי (באזור המעי הגס ופי הטבעת) בהשוואה לצריכת מעט מוצרי חלב. הקשר הזה בין תצרוכת מוצרי החלב לסרטן עמד איתן גם כאשר הוא נבחן במקביל לגורמים אחרים כגון צריכת בשר, פירות וירקות או גורמים סוציואקונומיים. צריכת חלב כמשקה אף היא העלתה קשר חזק באופן דומה לסרטן קולורקטלי. במקביל, היה לה קשר חלש מאוד לסיכון מופחת לסרטן הערמונית. החוקרים מציינים שמחקר זה מצטרף לערימה הולכת ומצטברת של ראיות לקשר בין חלב ומוצריו לסרטן (בייחוד בדרכי העיכול). Van der Pols JC, Bain C, Gunnell D, Smith GD, Frobisher C, Martin RM. Childhood dairy intake and adult cancer risk: 65-y follow-up of the Boyd Orr cohort. Am J Clin Nutr. 2007;86:1722-1729 צריכת חלב פרה בתינוקות מקושרת להתפתחות סוכרת מסוג I. סקירה קצרה שפורסמה באמצע אפריל 2008, בחנה את הראיות הקליניות ומנגנונים אפשריים לקשר בין צריכת חלב פרה להתפתחות סוכרת סוג I ("סוכרת נעורים"). לפי החוקרים, יש קשר חד משמעי בין צריכת פורמולת לתינוקות המבוססות על חלב פרה לבין המחלה. החוקרים מסבירים את התופעה בכך שחלבונים מסוימים בחלב (בייחוד בטא-לקטוגלובולין) דומים לחלבונים אנושיים המבקרים את פעילותם של תאי חיסון. לפי התיאוריה, חלבון זה יכול לגרום להפעלת מערכת החיסון וליצירת נוגדנים בלבלב, מה שעשוי ליצור את התופעה האוטו-אימונית שבסופה תוקפת מערכת החיסון את הלבלב וגורמת למחלת הסוכרת. Goldfarb M. Relation of time of introduction of cow milk protein to an infant and risk of type 1 diabetes mellitus. J Proteome Research 2008;7:2165-7
 

Tender Thunder

New member
אוי ואבוי ../images/Emo2.gif (מחקר II)

באיזה טווח גילאים מדובר ב"ילדות"? (אם מופיע בקישור, פספסתי). באיזו כמות (בערך) מדובר (לא ראיתי ערכים אבל אולי פספסתי גם את זה
אם לא אז לפי מחקרים אחרים, אם אתה יודע)?
 

TheFinalCut

New member
תשובה

לא פספסת, זה מידע שמופיע במאמר המלא ולא ציינתי אותו בסיכום: טווח הגילאים עמד על 4-11 שנים, ו-8 בממוצע. תצרוכת מוצרי החלב היתה בממוצע 89, 163, 255 ו-471 גרם ליום עבור 4 קבוצות הסיכון שהוגדרו בניסוי. בהשוואה לקבוצה הנמוכה ביותר (89 גר' ליום בממוצע), הסיכון ללקות בסרטן קולורקטלי בקבוצות שמעליה עלה בהתאמה פי: 1.47, 1.59 ו-2.9.
 
למעלה