קובץ עם סיומת gz

voguemaster

New member
לא חובה אבל קל יותר

לעשות דאבל קליק ואז לבחור EXTRACT. יותר פשוט, לא יעזור.

ezaton

New member
הכל בחיים יחסי, גם מהירות,

וגם נוחות. לי נוח יותר לכתוב tar xvzf - ואת זה אני כותב לפני שאתה מספיק להגיע עם העכבר לכפתור שיפתח לך את סיר הקבצים. אל נא תצחיקני.

voguemaster

New member
עז ידידי, אתה פשוט חולם ../images/Emo13.gif

מלבד זה, אתה מזלזל באינטיליגנציה שלי (יש לי בכלל ?
). לכתוב tar ואתה הדגלים זה אומנם מהיר מאוד, אבל לכתוב את שם הקובץ, אפילו עם wildcard שמקצר לך, פלוס מלכתחילה לעבור למחיצה הנכונה זה פשוט לא יותר מהיר, לא יעזור. דבר נוסף הוא שזה לא יותר נוח. אני מצטער, מה לעשות אבל לפתוח WINZIP ולגרור קבצים לחלון של קונקי זה פשוט יותר נוח!

נוחות

יש אנשים שאוהבים מכונית קטנה, כדוגמת רנו 4
, כי אין בעיות חנייה + ניתן להכנס לשלולית מים עד שלא רואים את הפנסים.. , ויש כאלה שדווקא נוח להם יותר פג'ו 607 ... למרות הקושי בחנייה..
רנו 4 = ווינזיפ פז'ו 607 = כלי לינוקס שעובדים משורת הפקודה...

קשה להסכים ...

WinZip יותר דומה ליונדאי אטוס - אותו גודל כמו רנו 4, אבל עם המון מבגלות (איכות כביש, סוג דלק, מתחרבשת במזג אויר ...). כלי שורת פקודה - זה פשוט אופנוע שטח (נניח משהו ישן ונוח, אה.. DR500?), חונה בכל מקום, מתאים לכל זמן, אבל חבל על הרגליים שלך אם אתה לא יודע להשתמש בו.

ענק! ../images/Emo72.gif

חשבתי בהתחלה לתת דוגמא או של אטוס או פיאט... בסוף נזכרתי ברנו 4 ... אגב האופנוע, מה קורה בגשם/שמש/אבנים ... לא הייתי מוותר על הפג'ו 607
אולי סיטרואן C5 ?

ezaton

New member
בלי לזלזל באינטיליגנציה של אף אחד

לי יותר מהיר. אתה, אישי הטוב, תעשה מה שבא לך בעבודתך על מחשב. לי יותר מהיר ונוח להשתמש ב CLI. אגב, יש מקש, Tab שמו, שמאפשר לך לחסוך המון כתיבה. הוא ואני חברים, ומסתדרים יופי. נדיר שאני צריך להקליד יותר משלוש אותיות מכל ערך בין קוים נטוים, וגם לשלוש אותיות נדיר שאני מגיע. ומכיוון שאת אורך הזמן הכולל שבו סייר הקבצים פתוח אצלי בלינוקס ניתן למנות על אצבעות יד אחת, בדקות, לשבוע (אולי אפילו לחודש), אזי תהליך הפתיחה שלו, וההגעה למקום הנכון כל כך ארוכים בהשוואה להקפצת חלון הטרמינל הסמוך (וכאלה פתוחים תמיד יש לי כמה) ותיקתוק מה שצריך. בזמן שנדרש לקונקורר להפתח, אני יכול לחזור על אותה פעולת הקלדה כמה פעמים, אפילו, ופעמים רבות (עבור קבצים קטנים), גם לפתוח אותם ממש כמה פעמים. כמובן, לא כללתי את זמן הגישה לספריה המתאימה, פתיחת ה Ark, גרירה, ציון מקום מטרה, ועוד. עניין של נוחות, אבל ככה אני רגיל, וככה טוב לי. עכשיו, מכיוון שאין ולו תוכנת חלונות אחת רצה אצלי במערכת, Wine מיותר לי לחלוטין. אני לא אטרח אפילו להתקין אותו בשביל winzip. במשחקים ביצועיו ירודים (אני מעדיף משחקים שקיימים *יעודית* ללינוקס, כמו Q3, UT2003, ועוד) ולכן ממש אין לי צורך בו. עכשיו, כשאתה מדבר על יצירת הפנייה עבור winzip, אתה גם מתכוון להתקנה שלו, נכון? עזוב אותך משטויות. דוד tar, דוד gzip ודוד bzip2 עושים יופי של עבודה בשבילי.

פשוש2K

New member
ולי יש הסבר מאוד פשוט לזה

הנה דוגמה מעניינת: אי שם כשמחשבים כשהמחשבים היו בעידן האבן שלהם הומצאה תוכנה קטנה להנהלת חשבונות: חשבשבת. היא הותקנה על מערכת ההפעלה DOS ומהר מאוד הפכה לשולטת בשוק. לפני כמה שנים יצאה התוכנה בגירסת החלונות. גירסה נוצצת, מלאה שיפורים וקיצורי דרך. התוכנה לא תפסה בכלל בשוק ורוב מנהלי החשבונות ומשתמשי התוכנה בכלל הסבירו שהתוכנה הישנה אולי לא יפה, אולי חסרה את היכולות של אחותה החלונאית אבל בשורה התחתונה, עבודה עם המקלדת מהירה ונוחה מעבודה עם העכבר. בצורה מדהימה, רוב המשרדים מתעקשים על חשבשבת לדוס ולא מהגרים לגרסת החלונות על אף המיסים הכבדים שמוטלים עליהם בשל כך (אחזקה יקרה יותר ועלות רכיבי תוכנה יקרה יותר). להסבר שלי: במקלדת יש יותר ממאה מקשים. לעכבר יש רק 2 (3 בלינוקס...) אני חושב שעבודה עם המקלדת היא מהירה יותר וכמו שהוזכר כבר, הקונסול מלא בפטנטים שעושים את העבודה בו למהירה ונוחה יותר מכל דרך גרפית אבל זו דעתי ודעתי בלבד.

ezaton

New member
אני נוטה להסכים

אחרי הכל, מעבדי התמלילים שעליהם עבדנו הכי מהר היו וורד וקיוטקסט (גירסה 5.5). הצבא עוד השתמש בקיוטקסט שנגנב, לדעתי, כולו מעותק פרוץ אחד... לא יאמן כמה מוצלח הוא היה. לו הצבא היה משלם על העותקים שבהם הם השתמשו, דביר היו חיים טוב מאוד... עם כל הכבוד לכל תוכנה שהיא, ברגע שאתה מוכרח להסיט את ידך מהמקלדת לעכבר, או ההיפך, אתה מאבד זמן ויעילות. אם אתה נאלץ לעשות את זה הרבה, הרי שקיים פה הפסד גדול יותר. כמובן, כאשר אתה מלכתחילה לא תלוי בעכבר, ישנם קיצורי דרך מוכרים, שנפוץ שנזנחים בגירסאות ה GUI של תוכנות. נקודה נוספת היא הזמן שנדרש לאפליקציות GUI לעלות, בכל מחשב, בכל מערכת הפעלה. הזמן ארוך יחסית, ואם כבר יש לך קונסול פתוח... אחת הסיבות שאני מחבב מאוד את המוזילה שלי היא שהותקן בו mouse-moves. זאת תכונה ש"נגנבה" מאופרה, שמאפשרת לך לא להוריד את היד מהעכבר, ולא "ללכת רחוק" כדי לבצע פעולות נדרשות, כמו "חזור", "קדימה", "פתח חלון חדש", "פתח טאב חדש", "סגור טאב" ועוד. אני ממש שונא להזיז את היד מהיכן שהיא נמצאת. כשמתרגלים לשיטת עבודה על מדיום יחיד, ממש מבעס להיאלץ לעבור בין מדיומים כל הזמן...

pikolo

New member
תשתמש ב- gunzip

לפריסת קבצים עם סיומת gz תשתמש ב- gunzip filename.gz ניתן לפרוס גם כן קבצים עם סיומת zip. תשתמש ב- unzip filename.zip פריסה נעימה

הראל

New member
הכי פשוט ../images/Emo13.gif

נכון, יש כל מיני דרכים לפתוח קבצים מכווצים בלינוקס. המומחים, כרגיל, ישתמשו רק ב"קונסול", ירביצו איזו פקודה ארוכה כאורך הגלות ויפתחו את הקובץ. עבודה דרך הקונסול מחוייבת המציאות ברגע שאתה עובד על מחשב מרוחק. שהרי אז אין לך מעטה גרפי. ומכיוון שחלק גדול מהמומחים בפורום מטפלים בשרתים מרוחקים, הרי שעם הזמן הם נעשים למומחי פקודות בקונסול. אבל, אני מניח שאתה עובד מול מחשב ומסוגל להפעיל את כל תוכנות העזר הנלוות ל- KDE, ל- GNOME או אפילו לקונסול. נתחיל מהקונסול - אם התקנת את המערכת כראוי, סביר שמותקן אצלך גם ה- MC. שהיא מערכת הנורטון הוותיקה. היכנס לקונסול. הקש את האותיות MC ו"תרביץ" לו ב- ENTER. מיד יופיע לך מסך כחול, מחולק לשניים. תגיע לקובץ המדובר. כאשר הסמן עליו "תרביץ לו" ב- ENTER, וראה זה פלא. הוא נפתח !!! עכשיו העבר את "הפתוח" לאן שאתה רוצה... דרך שניה - היכנס במעטה הגרפי ל"קונקי" הצבע על הקובץ, לחץ ENTER, הוא נפתח. יש גם דרך להצביע עליו עם הלחצן השמאלי של העכבר, יפתח תפריט שאחד מסימניו הוא פתיחת הקובץ בהצלחה

ezaton

New member
לא נורטון

דומה לנורטון, אבל לא נורטון. אתה פוגע בזכויות יוצרים
midnight commander, זה שמו.

למעלה