קובץ שירים של ריקודים

חסרים אתרים לא חוקיים?

יש עוד המון גם ביקודי עם וגם בכל שטח בו יש זכויות יוצרים. אז מה? גם אנחנו ניתן לכך יד? לפורום "תפוז" יש תקנון (במסך בצד שמאל למעלה: כללי התנהגות) ושם כתוב בבירור מה אין להעלות לפורום.

ציפיש

New member
קובץ שירים של ריקודים ../images/Emo101.gif

האם יש למישהו בפורום זה קובץ שירים של ריקודים יפים הנרקדים בחוגים, הן של ריקודי מעגל והן של ריקודי זוגות, ומוכן לשלוח אותו לשימושם של הרוקדים ? יש לי צורב ואני רוצה להכין לי דיסק נחמד, שינעים לנו את הנסיעה הארוכה לכרמיאל. תודה רבה מראש.

תקנון הפורום של תפוז

אוסר על עיסוק בדברים שאינם חוקיים ובעיקר כשאינם חוקיים על פי זכויות יוצרים שהם דבר פרוץ ביותר ברשת העולמית. אשר על כן אבקש לא להעלות דברים שכאלה בפורום ובטח ובטח לא להעלות קבצים לא חוקיים. גם קישורים לאתרים כאלה אבקש לא להעלות (אבי שמעוני שים לב!) מה לעשות, היחידי שמוכר דברים אלה בצורה מוכרתעם תשלומים לאקו"ם ולחברות התקליטים זה אני. נכון שההסכם עם חברות התקליטים עוד לא סגור סופית, אך כסף הם מקבלים (ראו מדבקה מיוחדת על הדיסקים והקלטות). עם אקו"ם העניין מסודר כבר משנים ואין כל בעיה. אין קשר בין תשלום עבור מכירת המוצרים לבין תשלומים על השמעה פומבית בשאלתו של DW.

לירון - שאלה לי אליך.

האם מותר להשמיע באוטובוס דיסק שנקנה כדין בחנות? הנושא הועלה כאן כמובן בהקשר לנסיעה לכרמיאל, אבל אותי מעניין הנושא גם בנוגע לטיולים אחרים ודיסקים אחרים, לאו דווקא של ריקודי עם. האם זה נחשב להשמעה בציבור ופגיעה בזכויות יוצרים או אפשר להשמיע את הדיסק בדרך להנאת כלל הנוסעים?

מותר, ודאי שמותר, אך על פי

החוק צריך לשלם תמלוגים על השמעה פומבית לאקו"ם (הגוף היציג של המלחינים והמשוררים לעניינו זה ) ולפדרציה לתקליטים (הגוף הציג הגדול ביותר של יצרני התקליטים שבגלל שהוא הגדול ביותר הוא זה שרשאי לגבות כספים אלא. עם זאת גם הפדרציה לזמר ים-תיכונ - ה"פיל" עושה מאמצי גביה מקבילים. בלגאן אהה...). מכאן השמעה בפומבי (בציבור) אינה פגיעה בזכויות יוצרים. היוצרים הרי מעוניינים שנשמע את שיריהם, אלא מה? יש לשלם תמלוגים כחוק (מי שרוצה להיות חוקי) להערכתי חברות האוטובוסים משלמות משהו בגין נושא זה. אני מעריך שאירגונים גולים כמו אקו"ם וחברות התקליטים לא פסחו עליהם. אפשר כמובן לשאול ולבדוק.

shaffavi

New member
האם מדיה דיירקט לא חוקיים?

יש להם דיסקים יפים של ריקודי עם.

ודאי שחוקיים, מדוע לא?

הבעיה אצלם שהשירים לא ערוכים לריקודים. בשביל לשמוע שירים מוכרים מהריקודים אני מניח שזה על הכיפאק.

למעלה