קובץ PDF

GoldenEyes

Well-known member
שלום למומחים,
האם יש דרך להקטין את גודל הקובץ של מסמך PDF ?
יש לי דבר שאני כבר הרבה זמן לא מצליח להתמודד איתו
מסמך מסויים כשאני מעביר בסקנר במשרד , מכשיר ענקי כזה שהוא גם פקס וגם מדפסת לכל המשרד , רזולוציה 600DPI עובר לי בגודל 300 KB
אותו מסמך כשאני סורק בבית במכשיר משולב של זירוקס ושם יש לי אפשרות להגדיר מראש 150 DPI , יוצא לי הקובץ בגודל 1500-1600 KB
ברור שאם אני בוחר רזולוציה גבוהה יותר אז גודל הקובץ מרקיע שחקים.
כאשר בוחר רזולוציה נמוכה יותר , זה יוצא לא ברור
אין לי כבר גישה ל"חיה" במשרד , ובכ"ז אני מנסה להבין איך זה קורה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שלום למומחים,
האם יש דרך להקטין את גודל הקובץ של מסמך PDF ?
יש לי דבר שאני כבר הרבה זמן לא מצליח להתמודד איתו
מסמך מסויים כשאני מעביר בסקנר במשרד , מכשיר ענקי כזה שהוא גם פקס וגם מדפסת לכל המשרד , רזולוציה 600DPI עובר לי בגודל 300 KB
אותו מסמך כשאני סורק בבית במכשיר משולב של זירוקס ושם יש לי אפשרות להגדיר מראש 150 DPI , יוצא לי הקובץ בגודל 1500-1600 KB
ברור שאם אני בוחר רזולוציה גבוהה יותר אז גודל הקובץ מרקיע שחקים.
כאשר בוחר רזולוציה נמוכה יותר , זה יוצא לא ברור
אין לי כבר גישה ל"חיה" במשרד , ובכ"ז אני מנסה להבין איך זה קורה
הניחוש שלי הוא שהבעייה בהגדרת סוג התמונה בתוכנת הסורק.

במשרד זה מוגדר על סריקת טקסט ובבית על סריקה באיכות תמונה מה שמייצר קובץ הרבה הרבה יותר גדול.

GoldenEyes

Well-known member
הניחוש שלי הוא שהבעייה בהגדרת סוג התמונה בתוכנת הסורק.

במשרד זה מוגדר על סריקת טקסט ובבית על סריקה באיכות תמונה מה שמייצר קובץ הרבה הרבה יותר גדול.
תודה על תשובתך
לא מצאתי שיש לי אופציה אחרת
יש איזה רעיון אחר ?
1606398481777.png

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תודה על תשובתך
לא מצאתי שיש לי אופציה אחרת
יש איזה רעיון אחר ?
צפה בקובץ המצורף 7687
בודאי שיש לך.

זה מסומן אצלך על צבע מלא, העבר את הסימון לשחור לבן אם מדובר בטקסט בלבד או בטקסט ואיורים פשוטים ולגווני אפור אם מדובר בשרטוטים יותר מורכבים.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שיח'
ניסיתי בגווני אפור , קיבלתי קובץ בגודל שפוי
תודה רבה על עזרתך💐
שמח שהצלחתי לעזור.

בכל מקרה נסה גם במצב שחור/לבן, אם האיכות של הפלט במצב הזה תניח את דעתך גודל הקובץ יהיה עוד יותר קטן.

GoldenEyes

Well-known member
שמח שהצלחתי לעזור.

בכל מקרה נסה גם במצב שחור/לבן, אם האיכות של הפלט במצב הזה תניח את דעתך גודל הקובץ יהיה עוד יותר קטן.
ניסיתי גם בשחור , אכן קטן יותר
אבל משום מה נראה שהקיפול של המסמך נראה חזק יותר מאשר באפור

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ניסיתי גם בשחור , אכן קטן יותר
אבל משום מה נראה שהקיפול של המסמך נראה חזק יותר מאשר באפור
ברור כי במצב ש"ל יש רק שני גוונים וכל מה שהוא לא לבן לגמרי הוא הופך לשחור, למשל הקמט.

מסיבות אלה חלק מהמסמכים שאני סורק ומעוניין לשמרם באיכות גבוהה אני מעביר אחרי הסריקה דרך תוכנת עיבוד, מעיף כפלים וכתמים ורק אז "מפּדף" אותם.

לרוב יש אופציה בהגדרות לפני שסורקים של דחיסת קובץ PDF ולרוב הסטנדרט זה ללא או 50%
כמובן שרצוי לסרוק טקסט באופציה של שחור לבן בלבד בשביל להתקין נפחים מיותרים של נתוני צבע של רעשי רקע שהעין לא רואה ...
נסו לדבר עם התמיכה של זירוקס במס' 073-7151902 שיעזרו לכם לחפש איפה ההגדרות האלו אם אתם לא מסתדרים לבד

GoldenEyes

Well-known member
לרוב יש אופציה בהגדרות לפני שסורקים של דחיסת קובץ PDF ולרוב הסטנדרט זה ללא או 50%
כמובן שרצוי לסרוק טקסט באופציה של שחור לבן בלבד בשביל להתקין נפחים מיותרים של נתוני צבע של רעשי רקע שהעין לא רואה ...
נסו לדבר עם התמיכה של זירוקס במס' 073-7151902 שיעזרו לכם לחפש איפה ההגדרות האלו אם אתם לא מסתדרים לבד
תודה זאדק,
בדיוק צירפתי צילום מסך של האופציות הקיימות

emh

Member
לגבי סריקה, אני ממליץ לסרוק קודם לתמונת JPG
כך תוכל לערוך אותה ולמחוק "קיפולים" בצייר" לצבע לבן
אח"כ להמיר אותה ל-PDF, יש אתרים שממירים jpg to pdf

למעלה