קוגל או קיגל? איך אומרים לא חשוב. העיקר שזה טעים והפעם מתוק.

lseugy

New member
קוגל או קיגל? איך אומרים לא חשוב. העיקר שזה טעים והפעם מתוק.

אחת הבנות שאלה איך אומרים: קוגל או קיגל? השבתי שזו מילה ביידיש ותלוי מאיזה מקום היא באה. יש מקומות שאומרים כך ויש מקומות שאומרים כך. יש שאומרים סתם "פשטידה".
אחרי ההרצאה הזו היא אמרה: לא חשוב. אז תעשה ושיהיה מתוק.
אז עשיתי.

מרכיבים למחבת בינונית-גדולה:
שני שליש חבילת אטריות דקות או בינוניות.
גביע שמנת או לבן או שני שליש גביע גבינה לבנה (עדיפות לכאלה שפג תוקפן וקצת החמיצו, אבל לא העלו עובש).
2 ביצים.
רבע עד שליש כפית מחוקה מלח (מדגיש את המתיקות. לא צוחק).
קצה קצהה של כפית עם פלפל שחור טחון (כנ"ל ושוב לא צוחק).
שליש כפית מחוקה קינמון טחון.
חצי עד שני שליש כוס סוכר.
כף די גדושה אבקת פודינג וניל (או אחר אם אתם אוהבים).
שני שליש כוס קמח מצה.
שמן לטיגון (לא שמן זית).

תוספות מומלצות (אצלי לא יאכלו את זה אז לא הכנסתי). אפשר תוספת אחת או יותר:
צימוקים (מומלץ), קליפות הדרים מסוכרות, פירות יבשים קצוצים, תפוח קצוץ (בסכין. לא מרוסק על פומפיה).

מכינים את האטריות על פי הוראות היצרן אבל לא לגמרי. רק קצת יותר מחצי הזמן שהוקצב.
מסננים ושוטפים.
מניחים לאיטריות לטפטף.
מכניסים אותן לקערה ומוסיפים את כל התוספות בלי קמח מצה. בוחשים היטב בכף.
מוסיפים בהדרגה את קמח המצה עד שהעיסה סמיכה היטב.
מחממים כמה כפות שמן במחבת.
כשהשמן חם מכניסים את התערובת ומשטחים באופן שווה.
קצת מטלטלים את המחבת - לראות ששום דבר לא נדבק.
מטגנים על אש בינונית עד בינונית-נמוכה כ-25-30 דקות – עד שישחים היטב (אפשר להרים מהצד בעדינות ולהציץ). מומלץ לכסות את המחבת עם מכסה או צלחת חסינת חום.
כשצד אחד שחום היטב, מחליקים את הפשטידה לצלחת (רק צד אחד מטוגן עכשיו).
מוסיפים עוד כף או שתיים שמן למחבת ומפזרים בו מעט סוכר.
כשהשמן רותח הופכים את הפשטידה למחבת כדי לטגן את הצד השני. שוב באותה שיטה.
אחרי כעשר דקות מסירים את המכסה וממשיכים לטגן במחבת פתוחה עד השחמה.
מוציאים לצלחת או מגש.
רצוי להמתין כרבע שעה לפני החיתוך.
זהירות, יש להשגיח על הפשטידה בזמן שהיא מתקררת, אחרת כשתחזרו לא ישאר ממנה שריד.
תהנו.

ואתם מוזמנים.
http://www.tapuz.co.il/blogs/userblog/abapolanya

 
למעלה