קודם כל מזל טוב...

R-o-i

New member
קודם כל מזל טוב...

שנית בתור חייל משוחרר שלא עובד. מה עלי לשלם ? ומאיפה להביא את הכסף
תודה רועי

R-o-i

New member
תודה, ואיפה אני משלם את זה ?

אם אני חותם אבטלה (אבל לא מקבל תשלום מהלישכה) אני עדיין צריך לשלם ? רועי

בוא נראה

אכן, אם אתה מתבטל (להבדיל ממובטל!) אזי אתה חייב לשלם דמי ביטוח לאומי. מתבטל, זאת אומרת, החלטת לקחת קצת חופש ואינך רוצה לעבוד (או ללמוד) בתקופה זו. אבל חוק הביטוח הלאומי בא, בין השאר, לעודד אותך לצאת לעבודה. לכן, אם אתה רוצה לעבוד, אזי אין סיבה שדמי הביטוח הלאומי יעיקו עליך, גם אם אינך מצליח למצוא עבודה. "מובטל" אינו חייב בתשלום דמי ביטוח לאומי. הגדרת מובטל על פי החוק (סעיף 163) היא: רואים אדם כמובטל אם הוא רשום בלשכת שירות התעסוקה כמחוסר עבודה לפי תנאים שקבע השר באישור ועדת העבודה והרווחה, והוא מוכן ומסוגל לעבודה במקצועו או בכל עבודה אחרת המתאימה לו (לשני אלה ייקרא להלן - עבודה מתאימה), ולשכת שירות התעסוקה לא הציעה לו עבודה באמור. אם זה עתה השתחררת משירות סדיר, ואתה מובטל, בהחלט יתכן ואתה זכאי לדמי אבטלה. במשך השנה הראשונה שלאחר השחרור אתה זכאי לדמי אבטלה ללא תקופת האכשרה הנדרשת בדרך כלל משאר המבוטחים ודי שתהיה מובטל כדי לזכותך בתשלום. גם אם אינך זכאי לדמי אבטלה, בהחלט יתכן שאינך חייב לשלם דמי ביטוח לאומי וזאת במידה ואתה רשום כמחוסר עבודה בלשכת שירות התעסוקה וקיבלתי אישור בכתב מן הלשכה כי אין עבודה להציע לך. במצב זה תוכל לקבל פטור מתשלום דמי ביטוח לתקופה של עד 12 חודשים, מתוך שנתיים רצופות שבהן אתה נרשם בלשכת התעסוקה.

למעלה