קודם כל תודה לכל מי שהגיב..

• פותח הנושא joz7
  • פורסם בתאריך

joz7

New member
קודם כל תודה לכל מי שהגיב..

לפי מה שאני מבינה (ותקנו אותי אם לא הבנתי נכון) פושאפס זה רק תרגיל לגיוון השיעור ואין הוא פוגע מבחינה פיזיולגית. אם יש לתרגיל הזה השלכות פיזיולגיות שמזיקות, אשמח לשמוע על כך. תודה ושבוע טוב Joz7

מגן רן

New member
פוש אפס ושאר ירקות...

א) מקור הפוש אפס בשיעור ספינינג הוא בשיטת ה- power pacing של חברת keiser. שיטה זו כללה תרגילי "ריתמיקה" על האופניים כדוגמת הפוש אפ ועוד כל מיני רעות חולות ומטופשות. ב) מכיוון שספינינג הוא אימון המדמה רכיבת אופניים (אמנם נייחים, על כל ההבדלים הנעוצים בכך) וברכיבה אין משחקים כאלו לכן הדבר מיותר. ג) מדריכים מתרצים את הפוש אפ כחיזוק שריר היד האחורית (TRICEPS). במילה אחת- קשקוש. בשתי מילים- קשקוש מוחלט. במשפט שלם- מי נתן לך תעודת הדרכה?! ג) מבחינה קיניזיולוגית- מומלץ לשמור על מנח ניטראלי של עמוד השדרה ז"א לא לגרום לסיבוב יתר של האגן לפנים או לאחור אשר גורם להעלאת הלחץ התוך דיסקלי בדיסקים הבין-חוליתיים. בעת ביצוע התרגיל המופיע בקליפ המצורף נוכל לראות בתחילה כפיפת גו לפנים תוך רוטציה בעמוד השדרה- אלו שתי התנועות הבעייתיות ביותר לעמוד השדרה אשר מעלות את השכיחות לפריצות דיסק. בהמשך נראה פוש אפ רגיל אשר גורמות ליתר סיבוב אגן, השטחת הלורדוזה המותנית, עלייה בלחץ המופעל על הדיסקים הבין-חוליתיים אשר עם הזמן עלול לגרום לפריצת דיסק (שלא לדבר על אלו שסובלים מפריצה או סבלו בעבר ויבצעו זאת בשיעור). ד) לסיכום- טפשי, מיותר ובהחלט עלול לגרום לפגיעה. ה) מבלי להגרר לדיון נוסף ( למרות שנראה לי בלתי אפשרי)- צחי, ידידי, אני לא מקבל משפט כמו:"הרבה אומרים שזה דופק את הגב...אני עם אותם אנשים שאומרים את זה מבלי לפרט". מדריך בעל ידע בנושא מחובתו לפרט ולהסביר. אמרת משהו? למה? מה הרציונאל? לא יודע מספיק? לך תבדוק, תחקור ותקבל תשובות במקום למחזר מיתוסים מבלי לדעת את הבסיס לכך. שוב, מבלי לפגוע, משפט כגון זה זו שקיעה בבינוניות... ו) בשרשורים האחרונים עלו נושאים מקצועיים באמת חשובים. הגיבו מדריכים רבים, שתקו רבים אחרים. אני יודע שלא קל לקבל ביקורת שלעיתים משמשת כמראה לחוסר ידע מקצועי. מניסיון, מדריכים ותיקים מתקשים לקבל זאת. במקום לקחת את ההערות הבונות אנשים בוחרים לתקוף (כבר נאמר שההגנה הטובה ביותר היא התקפה). בוא נזכור שאחת ממטרות הפורום היא העלאת הרמה המקצועית של כולנו (מבלי לשלם 500 ש"ח להשתלמות כלשהיא במקום כלשהוא ע"י מישהי ולקבל כוכב כלשהוא...
)

Tami661

New member
אהבתי הכל, אבל סעיף ג (המקוריתתתת!!!!1) מצאו

חן בעיניי האופציות שנתת

אהבתי את הסרטון,אני אעשה שיעור כזה היום

חה חה חה חה חה אני מרחם על המתאמנים טוב זה היה לפני שנים מקווה שהיום זה לא קיים

אוסי18

New member
הלוואי!

שמישהו, מהנהלת גו-אקטיב, קורא היטב כל סעיף, מגיע לשיעורי הספינינג המסוכנים!!!! שמועברים אצלינו, בקיסריה, בימי ראשון ושלישי, בשעות הערב המאוחרות! (מדגישה- שיעורי הספינינג ולא שיעורי ה- RPM)......ורק חסר שאתן את שמו של המדריך כדי ש"הקריירה" שלו תלך פאייפן! ואין לי ספק שקוראים.....

אני יודע שיש להם הנהלה מקצועית

אני מציע לדבר עם מנהל,מנהלת סטודיו בטוח שהם יטפלו בזה המנויים משלמים ממיטב כספם וזמנם ובהחלט זה לגטימי מאוד לתת משוב על שיעורים

joz7

New member
רן מגן

כבר אמרתי לך שאני חולה עליך? תודה לך על התשובה המורחבת והמקצועית. למדתי שיהיה שבוע מקסים!!!

למעלה