קודם כל תודה על שאתם קיימים

קודם כל תודה על שאתם קיימים

כתבתי פה לפני שלושה שבועות בערך ומאז אני עוקבת וקוראת...זה עוזר גם בקשר עם אמא . כבר קבעתי על דעת עצמי איבחון לאמא באיכילוב (הנרייטה סולד) והתחלתי לאט לאט להכין אותה... שאני מחפשת רופא טוב שיבדוק את בעיות הזיכרון הספציפיות שלה ויתאים לה כדורים וכו' למזלי אמא לא מתנגדת שאחפש... אולי תוכלו לספר לי מה קורה בבדיקה הזו? האם אוכל להיות איתה? האם יש אפשרות לשוחח קודם עם הרופא הבודק ולבקש שלא יזכירו את המילה "אלצהיימר" כי יש לאמא טראומה מאבא שלה שהיה חולה בזה והמצב שלו התדרדר....מה להגיד לה כדי שתהיה מוכנה ותשתף פעולה? שוב תודה

מלכה תלתן שלום לך

כשלקחתי את בן זוגי לניורולוג בקופת חולים רוטשילד בפ"ת היינו ביחד בחדרו הוא בחן אותו בתרגילי חשבון כגון: כמה זה 100-82 בעלי לא ידע וכן הרופא צייר לו שעון ואמר לו תסרטט לי מחוגים שהשעה תהיה שבע ועשרים הוא לא ידע , את יכולה להיות איתה בחדר. הרופא לא הזכיר את השם של המחלה רק אמר שיש לו מצב של ירידה קוגניטיבי קשה ,בעיות באורנטצייה במרחב,סובל מדמנציה.הוא היה שבוע בבית חולים ושם הרופא אבחן אותו ואמר לו אתה יודע שיש לך אלצהיימר ,בן זוגי כמובן לא ידע מה זה והוא אמר לי מה שהרופא אמר לו . בבית חולים את יכולה לפנות לרופא ולהסביר לו. לפני שיכנס לחדרה ,כי בביקור רופאים הם לא מכניסים משפחה והם מאבחנים את החולה ואומרים לו את שם המחלה בפנים,אני חושבת שקודם הרופא ישלח אותה לעשות סי טי ראש או ספקט מוח ואז הוא יאבחן יותר טוב כך עשו לבן זוגי. בהצלחה

תודה אריאלה

יש משהו שיודע על האבחון בהנריאטה סולד? אני מבינה שזה לא ממש בתוך בית החולים. האם באמת מדובר בבדיקה אחת או שזה רק מפגש ראשוני?

אסתרס

New member
../images/Emo193.gif אני עובדת שם

אמך תקבל אבחון הכולל פסיכיאטר, אחות (אולי אני) גריאטר ועו"ס את האבחון עושים בשני מפגשים. בפגישה הראשונה תיבדקו ע"י פסיכיאטר + אחות ובפגישה השניה תפגשו עם גריאטר + עו"ס בסוף התהליך מקבלים סיכום + טיפול. הבדיקה נעשית תמיד בנוכחות בן משפחה. לא בודקים ללא משפחה, כי צריך אינפורמציה שהחולה לא מסוגל לתת. המרפאה היא ברח הנרייטה סולד 17 בכניסה לחצר יש שלט של רח" הגפן. אין חנייה. וברחוב לא מוצאים חנייה. אם תמצאי שימי איזי-פארק כי הבדיקה אורכת שעתיים + .במעלה הרחוב יש חניון בתשלום. אשמח לפגוש אותך. ביי

אסתרס תודה

גם אני אשמח לפגוש אותך. שולחת לך מסר. אני שמחה שאוכל להיות איתה, אבל איזו אינפורמציה היא לא תוכל לתת בעצמה? למרות שיש התדרדרות בחודשים האחרונים בינתיים היא עצמאית לגמרי (בנק מכולת נסיעות מחוץ לעיר התנדבות... הלוואי שתוכל בעזרת התרופות להמשיך לתפקד כך)

ronnyw

New member
שליחת מסר ועוד...

לשם שליחת מסר אישי, לחצי על השם של האדם לו את מעוניינת לשלוח. כלומר - אם את רוצה לשלוח לאסתרס, עמדי על השם שלה שנמצא בכותרת של המסר שלה, והקליקי. לגבי שאלות שאיך עשויה להישאל במהלך הבדיקה, ולא לדעת לתת תשובה נכונה (דוגמאות מנסיוני עם אימא שלי), מה שמחייב נוכחות בן משפחה: איזה תרופות לוקחת האם היתה מאושפזת בעבר האם יש איזה שינוי (בזכרון, ביכולת הריכוז, ביכולת עיסוק בתחביבים ) בזמן האחרון מה עשתה באותו היום מרגע היקיצה עד עכשו מתי קרה ככה וככה (ארועים משפחתיים כמו לידת נכד וכו'. אימא שלי נתנה תשובות רהוטות, אבל אני רמזתי לרופאה שהן פשוט לא נכונות..) ועוד ועוד. חלק שאלות שמבקשות אינפורמציה חשובה לרופאה (כמו תרופות או אישפוזים) וחלק רק למטרת בדיקה אם אימך זוכרת נכון (כמו ארועים משפחתיים וכו'). בהצלחה !!

למעלה