קודם להוציא תואר או או קודם רשיון?

jk25

New member
קודם להוציא תואר או או קודם רשיון?

היי נועם באחד משירשורי ההודעות כתבת שלדעתך חובה להיות בעל תואר מנהל עסקים או כלכלה על מנת לעסוק בתחום אשמח לדעת מדוע אתה מעלה טענה שכזו. וכמו כן מה כדאי קודם רשיון שיווק פנסיוני או תואר ראשון, ומהו ההבדל המהותי בין משווק פנסיוני לסוכן ביטוח פסיוני?

noam4u

New member
תשובה

היי הסיבה שאמרתי שצריך תואר היא כי פשוט המעסיקים מעדיפים בעלי תואר בתחום... לדעתי כדאי לעשות תואר ראשון בכל מקרה, גם אם זה במקביל להוצאת רישיון (בעתיד ילכו ויקשו את קבלת הרישיון). אין הבדל בין סוכן ביטוח פנסיוני למשווק... שניהם משווקים גופים פנסיוניים שיש להם זיקה אליהם (מקבלים עמלות) מקווה שעניתי, אם לא, אתה מוזמן לשאול עוד יום נפלא נועם

jk25

New member
בהמשך למסלול לימודים פנסיונים

שלום נועם כמה שאלות: א. לפני כ-4 שנים עברתי את יסודות הביטוח במתכונתה הישנה. לפי מה שהבנתי ממשרד האוצר יש לה תוקף תמידי, עד אשר אני מסיים את כל הבחינות ואז יש לי כ3-4 שנים לסיים את הסטאז' האם זה מדוייק? ב. כיום אני לומד אצלכם במכלללה בת"א מימון וחשבונאות(בתקווה לעבור בפעם הראשונה).בכוונתי לקחת סמסטר הבא רק כלכלה, סמסטר לאחר מכן לקחת גם מקצועית א' וגם גמר פנסיוני האם ניתן והאם זה יעיל? מבחינה לדוגמא שפרסמתם בכלכליסט במועד האחרון ראיתי שכ-60% מהחומר אני מכיר ויודע כיוון שאני עובד בכלל ביטוח בשירות לקוחות בתחום ביטוחי חיים מנהלים ופנסיה, אז בשוטף אני מתעסק עם מעורב, קלאסי, פדיונות ותקנות קופ"ג. ג. אם אני עובד בחברת ביטוח האם כדאי להתמקד בפנסיוני ולא להוסיף בהמשך ניהול תיקים?

למעלה