קוד המוסר בקומיקס

NuckBunnies

New member
קוד המוסר בקומיקס

הנה סיכום קצר של תולדות הקוד המוסרי בקומיקס: http://www4.diburim.co.il/cgi-bin/forumsdb/intraforum.cgi?forum=35%20&read=006031-006029&session=FFFF&use_last_read= בכל מקרה, מה דעתכם? האם צריכה להיות הגבלה על כמות האלימות והסקס בקומיקסים? האם הקומיקסים האלימים יותר צריכים להיות נגישים לכל ילד בן 8 בחנות קומיקס? חוו דעה נא. NuckBunnies

chatenoire

New member
למה?

האם כל סרט שיוצא מגביל עצמו לרגישותם של זאטוטים בני שמונה? כל ספר נזהר במילותיו ותאוריו? אפילו חלק מהפרסומות בטלויזיה לא ממש עומדות בקוד המוסר או מתחשבות בנפש האדם הרגיש (ראה ערך פרסומות נגד תאונות דרכים, לדוגמא). קומיקס הוא צורת ביטוי. בין אם הוא אמנות או לא, הוא יצירה של מספר אנשים ומטרתו להקרא. אם מספר האנשים האלה בוחרים לא להפנות את היצירה שלהם לקהל יעד מסוים, זו זכותם האקסקלוסיבית. כל עוד הם מזהירים על כך על כריכת החוברת (PG13 ודומיו), אני לא רואה שום סיבה לא לאפשר להם להוציא את החוברת (במדינה דמוקרטית, בה חופש הביטוי הוא זכות עליונה, כמובן).

אתה צודק, אבל

אם אתה כן רואה קומיקס כסוג של אמנות- אזי מותר לקחת את זה לכיוון יותר טוטאלי ולעשות קומיקס פרוורטי, סוטה ואלים לחלוטין, עם עטיפה סולידית, ולמכור אותו בחנויות ספרים (עטוף בניילון....) בצירוף מדבקה של "ספר מצויין לילדים ולגיל הרך" -מוסף הארץ לספרות.). ככה זה באמנות! (וטוב שכך!!)

chatenoire

New member
קודם כל, אני את.

דבר שני, ככה זה לא בדיוק באמנות. למעשה, אני די בטוחה שהרעיון שדיברת עליו לא חוקי, שכן על אף חופש הביטוי המרגש כל כך את כולם, הוא פוגע באנשים רבים מאוד. כן, אני משערת שאפשר לומר שזו אמנות (בתקופה הפוסט-מודרניסטית בה אסלה המונחת במוזיאון הופכת ליצירה), אבל למיטב הבנתי, אם מישהו ינסה סוג כזה של אמנות הוא יבלה זמן מה בהבעת כשרונו האמנותי על קירות תאו המסורג (וסלחו לי על ההגזמה, אין לי מושג בתורת החוק בישראל).

נכון שזה לא חוקי

אבל בשם האמנות מותר. והאסלה של דושאן במוזיאון- ילדה כדאי שתקראי קצת ספרים!!! לא רק שהתקופה (העשור השני או השלישי של המאה ה- 20) הזו היא לא פוסט מודרניזם אלא פשוט מודרניזם. לצערי, את צודקת- ודבר שכזה הוא לא חוקי. שימי לב: כל ההצעה הזו שלי היתה היפותטית. גם אני לא לגמרי מסכים איתה ולא הייתי יוצר אותה בעצמי (כי זה לא מתאים לי)- אבל אם מישהו היה יוצר דבר דומה כחלק מהיצירה האמנותית שלו וזה היה מתאים בעולם שלו- לדעתי זאת היתה יכולה להיות עבודה נערצת. וחוץ מזה- למרות שאמרתי שאפשר להציב את זה בחנות ספרים (ולמכירה)- אפשר גם היה להציג את זה במוזיאון או בתוספת עוד תווית של "לא מומלץ לילדים למרות מה שהוא כתב על העטיפה". היו הרבה אמנים שעשו דברים נוראיים, ולמרות זאת קראו לאותם הדברים "אמנות". אמנות לא צריכה להתחשב בכל אחד- ולפעמים עדיף שהיא תהיה בועטת ופורצת גבולות. זוכרת את הבחור שעשה פורטרט מעוות של מרים הבתולה הקדושה ביחד עם גללים של פילים??? יש בזה אמירה מאוד אמיצה!

ogmios

New member
מסכים

נתחיל בזה שכל דרדק בן שמונה או שבע בטח יושב בסלון בזמן שההורים שלו רואים חדשות לפחות פעם בשבוע, ככה שאין מה לדבר על פגיעה בנפש היילוד הרך או משהו כזה. הלאה. אמרת שקומיקס הוא צורת ביטוי - בואי נחדד קצת את הנקודה שלך. קומיקס הוא צורת ביטוי (אם תרצו, צורת אומנות) כמו כל צורת ביטוי (אומנות) אחרת. כמו שאין "קוד קולנוע" או "קוד ספרים", אין שום סיבה שבמדינה דמוקרטית יהיה "קוד קומיקס". לא רק שזה מיותר, זה פגום מוסרית. אני מסכים שקומיקס שמציג תכנים קשים (אלימות גרפית, מין, וכיוצ"ב) צריך להיות מסווג ככזה - בדיוק כמו סרט. או כל מוצר אחר. לא פחות, ובטח שלא יותר. אלו היו שתי האגורות שלי, גם אם קצת חזרתי על דברים של אחרים
אדיוס, אוגמיוס

אני ציירתי משגל אחורי כחלק מיצירה

בקומיקס שמופיע בקורמורן 1 מופיע משגל אחורי. אני ציירתי את הקטע הזה כי נורא רציתי לצייר משגל אחורי. אבל כשמכרנו את העיתון בפסטיבל הקומיקס, דאגתי להראות קודם כל לכל הקונים שמופיע בעיתון חומר מסוג זה, וגם לא מכרתי את העיתון לקטינים. למרות שכל ילד תופס את ההורים שלו בעת קיום מצוות. בקיצור, תעשה מה שבא לך, רק אל תשכח להזהיר אנשים שבתוך מה שהם קונים מופיע חומר שעלול להיות מעליב. אם מעליב אותך- אל תקנה.

green lantern

New member
יש קוד לסרטים

שמו הגבלת גיל והאסוריטי שלו היא בד"ץ או משהו כזה... ילדים מתחת לגיל 16 לא יוכלו להיכנס חניבאל... אגב סרטים וילדים, לפני בערך 3 שנים כספון יצא לקולנוע אני הייתי שם אני ועוד 20 ילדים עוד לפני שנגמרה המחצית (יענו עד להפסקה) מכל הילדים נשארתי רק אני... GREEN LANTERN למרות שלא אהבתי את הסרט

NuckBunnies

New member
יש הבדל בין הגבלת גיל

לבין צנזורה. אם אומרים "אוקי, בקומיקס הזה יש סקס ומכות אז אסור לך לראות אותו אם אתה מתחת ל15", ניחא (למרות שכל המדד מצוץ מהאצבע). אם אומרים "אסור להראות סקס ומכות בסרטים", זאת צנזורה פסולה. קוד הקומיקס לא מגביל בגיל, אלא מגביל את התוכן. NuckBunnies שקורא את Ghost In A Shell ונורא נהנה.

למעלה