ואם נדע מה תאריך הייצור מה נוכל להבין?
כלום, כי כפי שאמרת ואתה צודק אין לנו אפשרות לדעת איך אוחסן
ובאיזה תנאים היתה ההובלה ועוד נתונים, יתכן שהמוצר בכלל פסול
כבר בכניסתו לחנות ואינו ראוי למאכל כך שציון תאריך הייצור ו/או
תאריך התפוגה גם אינו רלוונטי לקביעת איכותו.
כתבת "מזון מקולקל יכול לשאת גם תאריך תפוגה תקין" וזה נכון אבל
גם מזון תקין יכול לשאת תאריך פג תוקף, ולראיה ציון פג התוקף
של מוצרים שהם תקינים וראויים לאכילה.
לנו כצרכנים אין כל יכולת לנתח את מצב ואיכות המוצר לא עפ"י ציון
תאריך הייצור ולא עפ"י ציון תאריך התפוגה, אין לנו כל אפשרות
לפקח על השינוע של המוצרים, גם לא על האחסון בנקודות המכירה.
הצרכן אינו מהנדס מזון או וטרינר שיכול לחשב או להעריך את איכות
המוצר אם עפ"י מרכיביו או תהליך הייצור שלו. לכן תאריך הייצור ו/או
תאריך התפוגה אינם קנה מידה לכלום.
הפתרון היחידי הוא בפיקוח הדוק בכל התהליך מתחילתו ועד סופו כמו
שזה נעשה במדינות מסודרות.