קוהרנטיות המושגים

Souffle01

New member
קוהרנטיות המושגים

בוםקר טוב!

אני אנסה להתחיל לאט,ותוך כדי כתיבה אנסה להסביר את הלך הדברים שאני מתלבט,ואבקש להתחשב.

ראשית - אנו ודתות נוספות מקבלות את ההתנך,כטקסט יסודי וראשיתי.
שנית - הבנתי מעט על הגנוסטיקה - וכיצד זה גם מתקשר לאלישע בן אבויה,וכיצד הדברים הגיעו ליבנה,וכיצד אנו אמורים להתייחס לרשויות נוספות,כאשר היום ניתן ללמוד לימודים חופשיים באונברסיטאות-לדוגמא.
בנוסף לכך - אם דתות נוספות מקבלות את התנ"ך כטקסט ראשיתי ויסודי,עלינו לבדוק מי באמת ממשיך דרכו של הטקסט המקראי.-והמהו הטקסט המקראי.

דבר נוסף - אני מבין שהרמב"ם הכיר בפילסופיה היוונית - אך עם זאת,את הגותו ואת שורש הדברים הוא הפנה לתלמוד - שהוא יצר והפנה למשנה תורה לרמב"ם.

בהתאם לכך,כיום אני מודע שהרב"ם לא כ"כ צלח כאשר הוא ניסה או לא ניסה באמת,ליצור הגות אחת,אשר תעלה מעל התלמוד,שכן היום תלמידי המדרשות,(ישיבות),לומדים דרך הגמרא.

אבקש לנסות לראות כיצד תיתכן,לשלב ולהלביש(או למעשה להפשיט),את הקבלה(לדוגמא את ספר הזוהר),כטקסט המשתלב ביחד עם ההגות המדרשית.
ואם ,היא לא בהכרח בעלת קשר לגנסוטיקה.

בנוסף לכך,כיצד אנו אמורים לראות את עצמנו,במדינה דמוקרטית,בעין ההגות היהודית והעברית,וכיצד יש לבחון בכלל את מושג הנבואה.
אבקש להתחשב ,כי אני מנסה להבין.

סופלה, בוקר טוב!

יופי של שאלות!

נבואה היא תופעה רוחנית בה נאצלת על האדם רוח ממקור עליון והוא מתרומם למצב תודעתי אחר, בו נגלים לעיניו מסתרי הבריאה וידיעות על העבר ועל העתיד.

לפי הרמב"ם כל אדם יכול להגיע לנבואה, בתנאי שהוא אינו מוטרד. (כאב, רעב, חרדות, יסוריים)
מידת הרצון והאמונה יובילו לדרך המלך..
חשוב לזכור: האמת היא אחת, יכולה להיות מושגת בדרגות שונות.

צריך לאדם שישעבד כוחות נפשו כולם לפי הדעת, וישים לנגד עיניו תמיד תכלית אחת, והיא: השגת השם-יתברך, כפי יכולת האדם לדעת אותה.
וישים פעלותיו כולן: תנועותיו ומנוחותיו וכל דבריו- מביאים לזו התכלית, עד שלא יהיה בפעולותיו דבר מפועל ההבל,
רצוני לומר, פועל שלא יביא אל זאת התכלית. (הרמב"ם)
והמשל בו: שישים הכוונה באכילתו ובשתייתו ומשגלו ושנתו ויקיצתו ותנועתו ומנוחתו- בבריאות גופו בלבד.
והכוונה בבריאות גופו- שתמצא הנפש כלים בריאים ושלמים לקנות החכמות וקנות מעלות המידות ומעלות השכליות עד שיגיע לתכלית ההיא.

סופלה, האם יש בך את הרצון והתשוקה לנבואה?

Souffle01

New member
נראה לי שיש משום מה לשם יתברך הזה - קצת דיסוננס קוגניטיבי

אם זה המונח.
למה דיסונאונס קוגניטיבי,אני שאלתי שאלות ואת פרסת תשובה,חשבתי שמדברים במונחים ומושגים וכללים.

ואם אנחנו אמורים לדבר במושגים ומונחים,הרי רחמנא לצלילן בים הזה,שכן אפשר לשקוע בו,עד בלי הכר.

נשים שנורקל ונצפה למטה מה קורה,שכן חלילה לנו להכנס אל מעבר למה שמאפשר השנורקל,פן נבלע מים.

עכשיו לעניין,שאני רוצה מעט תשומת לב,הרי שאלת אותי אם יש לי רצון ותשוקה לנבואה,ובשביל כך צריך קוהרנטיות הלא כך?

או שלא?

Souffle01

New member
כמה דברים

רצון - הרי הרמב"ם אומר - ישתבח בעל הרצון שלא ישגהו משגי הגוף --משהו כזה

לגבי התשוקה - היא כמובן קשורה לרצון בהכרח - אם הולכים לפי הרמב"ם

לגבי הנבואה - למה הכוונה?

בכל דרכיך דעהו והוא יישר אורחותיך..

סופלה, כיצד אתה רוצה לדעת\לחוות את "הקדוש ברוך"?
דרך כתבים?
מדיטציה? יוגה?
מהי הדרך הנכונה לך?

Souffle01

New member
אתייחס לשניכם כאחד

בהתאם למה ששאלת אותי.

הרי לבודהה היה גם רצון וגם תשוקה לדעת את "השם יתברך"

שאלתי בסיפא הדברים לגבי הנבואה,לשם מה שאלתי?

שאלתי בסיפא של הדברים,לכוון לקוהרנטיות של המציאות,למשל מדינתנו,וכיצד יש לבחון את הדברים,לאור כל הדברים.

u r i el

New member
אתה

לא ממוקד ולא ברור.
השתדל להתרכז בשאלה אחת ונסה לנסח אותה כהלכה.

Souffle01

New member
עייפתי,תגידו,יש בית מדרש שלומדים ביחד עם תרבות ישראלית?

ההודעה שנכתבה למעלה הייתה אמורה להכתב כאן.

ברצינות
:איזה בתי מדרש קיימים?

Souffle01

New member
בהמשך להודעה הקודמת

אני רוצה להודות לכם על האירוח החם כאן בפורום.
אם במידה ויש אדם שנפגע,חלילה כי זו לא הייתה הכוונה.
כפי שליבוביץ אמר,דברים שנאמרים בעל פה ולא בעריכה שונים זה מזה.
כך,השוני בין הדברים,שכתבתי,אינם מביעים אותי נכוחה במציאות.
אז בכל אופן תודה על האירוח והפלטפורמה.

אולי אכנס בניק אחר

u r i el

New member
אתה

לא צריך לנטוש, ולא צריך להחליף את הניק ולא צריך להתייאש. יש כאן בפורום מספיק משתתפים שגולשים בכמה שמות ושינוי השם איננו מוסיף דבר אלא רק יוצר אשלייה, גם אצל הגולש עצמו וגם אצל חלק מקוראיו.
אתה מוזמן להשתתף בפורום כרצונך בכל עת.
לטובת התקשורת היעילה אתך, עליך ללמוד לסגנן את השאלות או ההערות שלך כך שקוראים יבינו אותך היטב ואם יש לך מי שיכול לעזור לך בסגנון - העזר בו. לי אישית קשה להבין מה אתה בעצם רוצה לדעת.

למעלה