קוואטר- קועעטר

נעמה92

New member
קוואטר- קועעטר

אצל אשכנזים קיים נוהג, שבברית יכניס את התינוק זוג ללא ילדים הציעו לי להיות- לא הסכמתי הייתי פעם אחת- והאמת די התביישתי מה דעתכם על המנהג הזה? האם עשיתי נכון שסרבתי- הרי אסור לדחות את הברכה,

candy77091

New member
האם זה משנה לך מה נגיד?

הרגשת שאת לא יכולה אז אמרת לא.מה זה משנה מה היינו אומרים אם היית מרגיש שאת לא מסוגלת אז לא משנה מה יגידו לך,את פשוט תתביישי וזהו.אם היית בהתלבטות אז עוד מילא היה מקום שנגיד משהו.. לטעמי אין מה להתבייש.למה את דפוקה או מצורעת שלא הצלחת עדיין להביא ילדים?הרי הכל מאיתו יתברך אנחנו רק משתדלים ומקווים שיתן לנו את ברכתו. מה שכן אני לא יכולה להבין את האנשים ששואלים שאלות שהם לא עניינם כמו למה עדיין אין לכם ילד? מה זה בכלל עניינם זה עניינם של הזוג עם ה',נקודה.וכל מילה נוספת מיותרת.זה מאוד מעליב,בד"כ הזוג מנסה ולא הולך אז עוד במקום לקבל תמיכה מהסביבה ,הסביבה פוזלת עליו בעין עקומה.רע מאוד! ה' באמת יכול למצוא מהיכן לתת לך את הברכה,אין לך מה לדאוג.את תעשי את שלך והוא את שלו.

קוואטער ../images/Emo13.gif

אני מנסה להבין צעד אחורה- למה בעצם את מתביישת? האם זה דורך על נקודה כואבת שהם זכו ואתם עוד לא? כיוון שהסגולה של קוואטער היא לאו דווקא לפוריות, אלא בכלל השותפות במצווה היא סגולה לשפע אלוקי.

נעמה92

New member
הסיבה זה שכולם מסתכלים עליך

ומתחילים להתלחשש וזה לא נעים, אני מרגישה שכל מי שנמצא בברית נמצא לי בתוך הלא יודעת מה

candy77091

New member
זה רק אשליה ..

תמיד שאנשים מדברים את חושבת שמדברים עלייך,כי יש לך רגישות מסויימת בנושא..אבל בד"כ זה ממש לא ככה,את רק משלה את עצמך ואנשים מדברים על כל מיני דברים ובכלל לא עליך.

הבנתי

זה אחת הסיבות שאנחנו בחרנו לקוואטערים דודים מבוגרים עם מספיק נכדים כבר...

עשית מה שהיה נכון לך באותו זמן../images/Emo70.gif

ואת לא צריכה להרגיש רע עם עצמך! זאת אמנם סגולה ידועה ונפוצה אבל זכותך להחליט אם את מעינת דוקא בה או בסגולה אחרת... וקוואטער אפשר לתת לכל זוג נשוי שנמצא במצב "מותר" ואנחנו לדוגמא- עשינו כבר 3 בריתות ופעם אחת כיבדנו את סבא וסבתא שלי, פעם אחת את ההורים שלי ופעם אחת- כבר לא זוכרת, אבל ממש אין חובה לקחת זוג ללא ילדים דוקא...

מה זאת אומרת "זוג במצב מותר"

נראה לך הגיוני לשאול אותם ? אני בחרתי כקוואטער לבני זוג שהיו ללא ילדים. נקודה. לא שאלתי אותם לפני כן "אתם מותרים ?..." נראה לי שגם כתוב שכאשר הזוג הוא לא במצב מותר, הוא יעביר את הכרית שעליה הילד כאשר הידיים לא יגעו אחת בשניה.

אביטל60

New member
לא שואלים אם "אתם מותרים"...

אבל שואלים אם אתם רוצים\ יכולים להיות הקווטער. וכל אחד יכול להבין את התשובה... ולפי מה שאני יודעת אסור להעביר גם כשהידיים לא נוגעות אלא צריך להעביר דרך מישהו. שזה הכי פדיחות כי אז כל הנוכחים במקום יודעים שאתם אסורים... ושמעתי על אנשים שעשו כך...

למה להביך אנשים בפומבי?

כמו שכתבה אביטל, אפשר לשאול לפני כן בצורה עקיפה ולא להעמיד זוג בפני עובדה כי גם זוג שאין להם ילדים אפילו אם הם כן מותרים, אולי לא מעונינים בכיבוד הזה?? אולי לא נעים להם כמו שפותחת השרשור כתבה בעצמה?! וגם אני עוד לא שמעתי שיש התר העביר מיד ליד בשביל כיבוד בברית!

בוודאי שישנו היתר.

אם אינני טועה מופיע גם ב"דרכי טהרה". בכל מקרה- ישנם מקומות שלא סמכו על ההיתר ונהגו להניח כרית ע"ג כרית, ואז הקוואטער מרים את הכרית העליונה עם התינוק ללא מגע עם הכרית התחתונה אותה אשתו אוחזת. איך שלא יהיה אני תמיד לחוצה בקטעים האלו שהתינוק יפול......

מה זה "תנו למישהו אחר"?

מה, תתחילי לברר מי נידה ומי לא? זה ממש לא לעניין. אנחנו אישית בחרנו לתת לזוג דודים שלא יכולים להיות כבר אסורים. ועדין פחדתי על הבן שלי....

נעמה92

New member
מלכתחילה אני חושבת שמהנג הזה

הוא לא הכי יש איתו הרבה בעיות, ולדעתי אצל הספרדים נוהגים בצורה יותר חכמה, פשוט גבר לקוח אתהתינוק מהעגלה והו

העברת התינוק היא כבוד לתינוק.

גם אצל האשכנזים נוהגים להגיד "ברוך הבא" כשמביאים את התינוק ואצל הספרדים לא. (לפחות בבריתות שאני ראיתי).

למעלה