קוויבק>מניטובה>SW

vic14

New member
קוויבק>מניטובה>SW

שלום לכולם, לקוויבק יותר קל להגיע לניקוד המינימלי, לחכות "רק" שנה לפגישה בשגרירות, את הראיון ניתן לעבור גם באנגלית ואפילו בעיברית למי שלא יודע צרפתית ומתקשה באנגלית.ולאחר הלנדינג תאורטית ניתן לעבור לכל פרובינציה בקנדה. למניטובה גם מחכים "רק" שנה לביקור ותמיכה ,וגם לאחר הלנדינג תאורטית ניתן לעבור לכל פרובינציה בקנדה. לSW - גם לעשות IELTS ,גם לחכות יותר משנתיים, שכרגע עם התהליך החדש יכול להיות יותר, כרגע לא ידוע. גם להגיע לניקוד המינימלי צריך קצת יותר להתאמץ מקוויבק או מניטובה. אז למה רב המגישים הם ל-SW ? למישהו יש הסבר ? שבת שקטה לכולם.

vic14

New member
זה מה שטוענים חבר'ה שנמצאים בתהליך לקוויבק.

gilad_no

New member
לי היה ראיון בצרפתית

ונתנו לי לעבור לאנגלית בקטעים שהתקשיתי. מאוד חשובה להם ההתאמה שלך לתרבות המקומית, ולכן אני מאוד בספק אם יש אפשרות לראיון בעברית (הם אפילו לא מעודדים ראיון באנגלית). אני גם מכיר זוג שלא עבר את הראיון בגלל צרפתית ברמה נמוכה (למרות שאין להם בעיה עם אנגלית)

dannyk27

New member
בראיון לקוויבק

כמו בראיון למניטובה צריך להוכיח את מידת הקשר והכישורים למחוז, אילו הראיון היה בעברית אז מה הרעיון? הייתי מברר נקודה זו יותר לעומק. לא הייתי ניגש לראיון ללא כל ידע בצרפתית.

Astroo

New member
אני מכיר זוג שנפסלו בגלל הצרפתית

שניהם בעלי השכלה גבוהה ונסיון עבודה, ז"א על פניו היו להם די והותר נקודות במסלול קוויבק. הם התראינו בצרפתית עם עזרה קלה של מתורגמנית. קצין ההגירה החליט שהצרפתית שלהם לא מספיק טובה ופסל אותם על סמך זה בלבד.

vic14

New member
לדעתי זה תלוי

בכימיה בראיון, זה כמו ראיון עבודה ,אם יש כימיה יכול להתקבל מועמד פחות מקצועי. אני דווקא מכירה זוג שהתחילו ללמוד צרפתית מאפס בקורס שמכין לראיונות ועברו אותו בהצלחה. אז המסקנה לפי דעת הפורום היא שמי שלא יודע צרפתית מגיש ל-SW ורק דוברי צרפתית יכולים להנות מתהליך יותר קצר של קוויבק ? יש למשהו עוד מחשבות בנושא?

ruth1983

New member
לשאלתך

למה לא בוחרים במסלולים הפרובינציאליים. אנחנו בהתחלה לא היינו מודעים לעובדה שמניטובה זה מקום שגרים בו המון יהודים ויש קהילה חזקה אז אפילו לא חשבנו על זה כי זה נשמע לנו כמו כפר רחוק. אחרי שראינו שהמסלול הפדראלי הוא כל כך ארוך החלטנו שאנחנו מעדיפים לגור במקום קטן ומרוחק תקופה מסויימת ללמוד אנגלית , ליצבור ניסיון בעבודה ואחר כך במידה וזה עדיין יהיה על הפרק לעבור למקום אחר. ככה החלטנו בכל זאת ליבדוק את המסלול של מניטובה. היסתבר שהמקום רחוק מלהיות קטן והתעשייה שלו משגשגת יפה ונימצאת כרגע במקום השלישי בקנדה בהתפתחות כלכלית (אחרי קלגארי ונובה סקוטייה אם אני לא טועה) נכון שקצת קר אבל גם במקומות אחרים לא מי יודע מה חם. המחייה בדרך כלל יותר זולה וניראה לי אחלה מקום להתחיל ממנו חיים במדינה חדשה. במיוחד שיש תמיד קהילה שבאמת! עוזרת והכרנו כבר עכשיו כשאנחנו עדיין בישראל הרבה אנשים מדהימים שגרים שם או מתכוונים לעבור לשם בקרוב ומוכנים לעזור תמיד (דני אתה רשאי להסמיק:)). בכל מיקרה מי שבחר לשבת פה 3 שנים ולהמתין כניראה שיש לו מה לעשות פה בזמן הזה, אנחנו מצאנו את עצמינו בתקופה מתאימה לנסיעה אז העדפנו לינסוע עכשיו.

gesus

New member
אז אתה ממליץ על ויניפג?

כלומר, ברור שכן. אתה האדבוקט שלה בפורומים, אבל השאלה היא האם היא מתאימה לכל אחד. זוגות עם ילדים בוודאי ימשכו לעיר הזו בגלל התמיכה של הקהילה היהודית, אבל מה עם צעירים שמחפשים כיווני תעסוקה פחות תעשייתיים? אני מדבר על פרסום ושיווק שהם תחומים שדורשים תעשיית תקשורת מקומית מפותחת כמו זו שיש בטורונטו או בוונקובר.

dannyk27

New member
צריך כמובן לקחת בחשבון

שאמנם האפשרויות כאן פחותות מאשר בכרכים הגדולים אבל מצד שני גם אוכלוסיית המועמדים קטנה אפילו באופן משמעותי מה שלדעתי מגדיל בהרבה את סיכויי המועמד לזכות במשרה מסויימת. לעצם העינין, קיימים כאן תעשיית תקשורת ויותר מזה הזדמנויות חדשות כלומר תחומים שממתינים ליזמות מסויימת שלדעתי תוכל להשתלב בהם.

למעלה