קווים לדמותם ../images/Emo44.gif של הדמויות ../images/Emo41.gif
החלטתי בעקבות רעיון שנתנו לי פה לעשות פרויקט רציני , ולזהות דמויות שחוזרות על עצמן בטלנובלה ברזילאית טיפוסית , כפי שאני רואה את זה!
האוהבים
: הדמות היא של גבר או אישה , כמובן , הסובלים מאהבה נכזבת , או אהבה שהסתיימה , או אהבת סתר. בד"כ הם מספרים ומייללים לחבר/ה הכי טוב/ה על מר גורלם השכם וערב. ועד שלנו הצופים נמאס! הם יכולים גם לשגות בפנטזיות שעוד שנייה האהבה מתממשת ועושים מיני תחבולות כדי לממש אותה ( ראו מריה בסשן נגיעות עצמי). בד"כ יוצא שהדמויות קרובות פיסית אחת לשניה ואף מימשו את אהבתם , אך תהפוכות הגורל , הם נפרדים מסיבה מטומטמת זו או אחרת.עד שדרכן תצטלב שוב , נבכה ים של דמעות , וגם הם. נשמע אותם נאנחים הלוך ושוב כשמתנגן מפיהם שם הפרטנר האבוד. בד"כ הטלנובלה תסתיים כאשר הם רצים זה לזרועות זו והכל בא על מקומו בשלום!
השונאים
: הדמויות הללו בד"כ שנואות גם עלינו , הן ממיטות רעל ורוע בלתי מוסבר על הדמויות שאנו אוהבים בד"כ. מפרידות בין זוגות וזורעות הרס וחורבן. ראה מאוריציו - קשרי משפחה . ויד ברזל אצלנו למשל , גם אימא של מרקו אנטוניו , שהזכרנו אותה לפני כמה ימים , מטרה נוסטרה. בד"כ הדמות שונאת אנשים ללא סיבה , על רקע מוצאם , גזעם או דתם. בד"כ יש טוויסט בסוף , הדמות מגלה שהשנוא/ה עליה , הוא בנו /ביתו של אהובו שמת , או חי. או שהדמות מתאהבת בבן הגזע הנחות ונאלצת לשנות את דעתה. כך או כך , הדמות תעבור שינוי , ותאהב את בני הגזע השנוא מתישהו לקראת סוף הסידרה. בדוק!
האישה החזקה
: בד"כ מהמעמד הנמוך , צומחת אישה שמתחילה דרכה כפועלת פשוטה ( ראה פאולה/נינה) ומסיימת כשידה על העליונה ועם כל הקופה , וחתיך שווה לידה. הדמות עצמאית ופילפלית , נלחמת על שלה , ולא זקוקה לגברים לצידה כדי להצליח. היא מראה להם מי הבוס.ומהר מאוד הופכת להיות הבוס שלהם! נינה שלנו בתהליך כזה , פמיניסטית , עקשנית , עקרוניסטית , ומתחילה לקום מהאשפתות. גם קתרינה היא כזו , רק שהיא נשארת במטבח ואין לבה שאיפות מיוחדות , חוץ מללדת את הילד שלה.
החייתי
: דמות חייתית , קופיפית , שבד"כ מתאהבת עד דמעות בדמות , רכה וענוגה , שהוריה מתנגדים לקשר הקופיפי , הדמות משתנה עם הזמן ומתבייתת. הכל למען האהבה.לדוגמא מרצ'לו הקופיפי שלנו.
פרווה לייט
: בד"כ דמות זניחה , שולית , שאנו לא זוכרים את שמה לרוב, הפורצת בגדול בשלב כלשהו עם גילוי מרעיד אדמות , בד"כ על קשר משפחתי לאחת הדמויות או לכמה מן הדמויות הראשיות. הדמות בד"כ מהמעמד הנמוך , למרות שהיא בדיעבד צריכה לזכות בהכרה ולהיות בגבוה. למשל ג'וליה שלנו. והילד הקטן , השחור , הממזר מטרה נוסטרה.
המזדקן
: דמות שלרוב בקושי מתהלכת , נוטה לחלות , לעורר רחמים ואמפטיה. דמות מייעצת , מכוונת , שעוזרת גם בד"כ ליילד או לטפל בילד של הדמויות האואבות , ועוזרת להם בדרך למימוש אהבתם.לא חסרות לנו דמויות , למשל סבתא של מריה.
הרכרוכי
: דמות שאוהבת אחת הדמויות הראשיות , אך כתוצאה מאופיה הרכרוכי , אינה מסוגלת להביא את האהבה לידי הגשמה , או שהאהבה נקטעת בעקבות הרכרכויות. לפעמים התריטאים מחליטים שדווקא הרכרוכי יזכה בלב הנערה , כי הוא יוצר הכי הרבה אמפטיה.... עד כאן סיכום הדמויות של טלנובלה ברזילאית טיפוסית , מקווה שנהנתם!
החלטתי בעקבות רעיון שנתנו לי פה לעשות פרויקט רציני , ולזהות דמויות שחוזרות על עצמן בטלנובלה ברזילאית טיפוסית , כפי שאני רואה את זה!