קווים לדמותם
של הדמויות

נעמהdj21

New member
קווים לדמותם ../images/Emo44.gif של הדמויות ../images/Emo41.gif

החלטתי בעקבות רעיון שנתנו לי פה לעשות פרויקט רציני , ולזהות דמויות שחוזרות על עצמן בטלנובלה ברזילאית טיפוסית , כפי שאני רואה את זה!
האוהבים
: הדמות היא של גבר או אישה , כמובן , הסובלים מאהבה נכזבת , או אהבה שהסתיימה , או אהבת סתר. בד"כ הם מספרים ומייללים לחבר/ה הכי טוב/ה על מר גורלם השכם וערב. ועד שלנו הצופים נמאס! הם יכולים גם לשגות בפנטזיות שעוד שנייה האהבה מתממשת ועושים מיני תחבולות כדי לממש אותה ( ראו מריה בסשן נגיעות עצמי). בד"כ יוצא שהדמויות קרובות פיסית אחת לשניה ואף מימשו את אהבתם , אך תהפוכות הגורל , הם נפרדים מסיבה מטומטמת זו או אחרת.עד שדרכן תצטלב שוב , נבכה ים של דמעות , וגם הם. נשמע אותם נאנחים הלוך ושוב כשמתנגן מפיהם שם הפרטנר האבוד. בד"כ הטלנובלה תסתיים כאשר הם רצים זה לזרועות זו והכל בא על מקומו בשלום!
השונאים
: הדמויות הללו בד"כ שנואות גם עלינו , הן ממיטות רעל ורוע בלתי מוסבר על הדמויות שאנו אוהבים בד"כ. מפרידות בין זוגות וזורעות הרס וחורבן. ראה מאוריציו - קשרי משפחה . ויד ברזל אצלנו למשל , גם אימא של מרקו אנטוניו , שהזכרנו אותה לפני כמה ימים , מטרה נוסטרה. בד"כ הדמות שונאת אנשים ללא סיבה , על רקע מוצאם , גזעם או דתם. בד"כ יש טוויסט בסוף , הדמות מגלה שהשנוא/ה עליה , הוא בנו /ביתו של אהובו שמת , או חי. או שהדמות מתאהבת בבן הגזע הנחות ונאלצת לשנות את דעתה. כך או כך , הדמות תעבור שינוי , ותאהב את בני הגזע השנוא מתישהו לקראת סוף הסידרה. בדוק!
האישה החזקה
: בד"כ מהמעמד הנמוך , צומחת אישה שמתחילה דרכה כפועלת פשוטה ( ראה פאולה/נינה) ומסיימת כשידה על העליונה ועם כל הקופה , וחתיך שווה לידה. הדמות עצמאית ופילפלית , נלחמת על שלה , ולא זקוקה לגברים לצידה כדי להצליח. היא מראה להם מי הבוס.ומהר מאוד הופכת להיות הבוס שלהם! נינה שלנו בתהליך כזה , פמיניסטית , עקשנית , עקרוניסטית , ומתחילה לקום מהאשפתות. גם קתרינה היא כזו , רק שהיא נשארת במטבח ואין לבה שאיפות מיוחדות , חוץ מללדת את הילד שלה.
החייתי
: דמות חייתית , קופיפית , שבד"כ מתאהבת עד דמעות בדמות , רכה וענוגה , שהוריה מתנגדים לקשר הקופיפי , הדמות משתנה עם הזמן ומתבייתת. הכל למען האהבה.לדוגמא מרצ'לו הקופיפי שלנו.
פרווה לייט
: בד"כ דמות זניחה , שולית , שאנו לא זוכרים את שמה לרוב, הפורצת בגדול בשלב כלשהו עם גילוי מרעיד אדמות , בד"כ על קשר משפחתי לאחת הדמויות או לכמה מן הדמויות הראשיות. הדמות בד"כ מהמעמד הנמוך , למרות שהיא בדיעבד צריכה לזכות בהכרה ולהיות בגבוה. למשל ג'וליה שלנו. והילד הקטן , השחור , הממזר מטרה נוסטרה.
המזדקן
: דמות שלרוב בקושי מתהלכת , נוטה לחלות , לעורר רחמים ואמפטיה. דמות מייעצת , מכוונת , שעוזרת גם בד"כ ליילד או לטפל בילד של הדמויות האואבות , ועוזרת להם בדרך למימוש אהבתם.לא חסרות לנו דמויות , למשל סבתא של מריה.
הרכרוכי
: דמות שאוהבת אחת הדמויות הראשיות , אך כתוצאה מאופיה הרכרוכי , אינה מסוגלת להביא את האהבה לידי הגשמה , או שהאהבה נקטעת בעקבות הרכרכויות. לפעמים התריטאים מחליטים שדווקא הרכרוכי יזכה בלב הנערה , כי הוא יוצר הכי הרבה אמפטיה.... עד כאן סיכום הדמויות של טלנובלה ברזילאית טיפוסית , מקווה שנהנתם!

../images/Emo45.gif וואו, נעמה, סיכום מדהים!

אהבתי ביותר, הכל כל כך נכון! בעיקר קרעת אותי עם ה"נשמע אותם נאנחים הלוך ושוב כשמתנגן מפיהם שם הפרטנר האבוד"

ponpon3

New member
נעמה, אחלה עבודה../images/Emo70.gif../images/Emo24.gif

אנשים, כל היום אני מזמזמת שיר חמוד כזה שנדבקתי אליו מטרה אתמול או שלשום.. זה שיר שתמיד מתנגן בקטעים של מרטוני
או משהו.. התירגום הוא כזה: "דברי איתי על אהבה, מריאו, הרי את כל חיי..." - משהו כזה.. מישהוא יודע למה אני מתכוונת?

חחח זה לא שיר חמוד

זה שיר מעצבןןןןן שיש לו נטייה להדבק לראש, ובגלל ששומעים כל הזמן רק שתי שורות רק הן נדבקות למוח. אתמול כל היום זה היה לי במוח לסירוגין עם שיר הודי. יצאתי מדעתי!

ponpon3

New member
חחחח../images/Emo6.gif כן..

חברות שלי כבר מתעצבנות שאני שרה רק שתי שורות וכל הזמן חוזרת אליהן..

למעלה