קווין - לילה באופרה: ביקורת

Great King Rat

New member
קווין - לילה באופרה: ביקורת

קווין – לילה באופרה "לילה באופרה", שיצא בשנת 1974, נחשב כאחד מהאלבומים הטובים ביותר של קווין – אם לא הטוב שלהם. היה לו הכל: החיבור בין השירים, שילוב נכון בין שירים מרכזיים ושירים תומכים, והעובדה שהכל בתוכו שירים שנחשבים היום לקלאסיקות תרמה גם. למה מחכים? בואו נתחיל! מה בעטיפה? דיסק אחד – "לילה באופרה" חוברת מה בחוברת? אין מה להגיד, חוברת מושקעת. 12 עמודים של קווין, כולל קטלוג האלבומים (הלא מעודכן) שיצאו על גבי דיסקים. החוברת כוללת גם תמונות, מילים מדוייקות לכל השירים עם קרדיטים לכותבים, וההערות הרגילות (בלי סינתיסייזרים!). איך הדיסק? הדיסק נפתח בקטע אינסטרומנטלי מסורתי שמכיל קצת מכמה מהשירים, וישר אחריו: 1. Death on two legs: שיר מצויין, מוקדש בשנאה רבה לאמרגן הראשון של קווין, שהיה שנוא במיוחד על חברי הלהקה. ליריקה ייחודית באדיבות פרדי, סולו מקסים באדיבות בראיין. 2. Lazing on a Sunday afternoon: קטע קצרצר ולעניין שצועק "פרדי כתב אותי". פסנתר קליל המלווה את השבוע של רווק מבוקש לפני שהוא מתחתן. 3. I'm in love with my car: אחד הביצועים היותר חלשים באלבום - לדעתי. יש גם אנשים שאוהבים אותו. המילים מעניינות, אבל הצווחנות של רוג'ר ששר פשוט מוציאה את הכיף מהשיר – אירוני, בהתחשב בעובדה שרוג'ר כתב אותו. לא קשור לקצת הכללי של האלבום, היה הרבה יותר מתאים לקווין או קווין 2. 4. You're my best friend: עוד שיר שאני אישית פחות אוהב, אני אני מאוד יוצא דופן, כי ממש לא חסרים לו אוהדים. שיר של ג'ון – דבר נדיר בפני עצמו – שמספר קצת על חברים וזה. יש בשיר המדובר כמה הרמוניות טובות וסולו לא רע. 5. 39: שיר מקסים, בראיין נותן ביצוע מרגש למילים שכתב. הרמוניות מעולות, שיר של כיף. סיפורם של מעפילים לארץ חדשה וסיפור אהבה. מרגש. 6. Sweet Lady: עוד שיר שנוטה יותר לכיוון הרוק, שיר של כעס על אותן בחורות שעושות בעיות. לשמוע ולהזדהות. הסאונד המקורי של בראיין יחד עם האיכויות של ההקלטה אז. לשמוע ולהתגעגע. 7. Seaside Rendezvous: שיר של כיף, הגרסה הארוכה והשונה-קצת של שיר 2. פארוק בולסרה, מחזר נלהב. טו מאץ' לאב וויל קיל יו! 8. The prophet's song: הזוכה בפרס הביזאר. הרמוניות, טריקי אולפנים, מילים אפוקליפטיות וכל אותם מרכיבים שמנפחים שיר לשמונה דקות ועשרים שניות. יום יבוא ואני אבין למה הוא קשור. 9. Love of my life: כנראה הבלדה הכי טובה של קווין. טיפול עדין מאוד של פסנתר, נבל וקצת-קצת חשמלית שקטה של בראיין. ליריקה דביקה במיוחד. אין כמו קווין. 10. Good company: בראיין חוזר שוב עם סיפור חייו של בחור חביב שעבר כמה וכמה תחנות בדרך. בראיין – למי שלא יודע- אחראי לכל הגיטרות בשיר. כל הכיף באולפן. כדאי לשים לב לגיטרה היפנית שבראיין משתמש בה, עושה חשק לזוז. אחלה שיר. 11. Bohemian Rhapsody: אחד השירים הפחות מוכרים – והפחות טובים - של קווין. מדובר במפגש של רוק ואופרה – שנועד מתחילתו לכישלון – שמפיק יצירה ביזארית של כמעט שש דקות שמעולם לא התפרסמה באמת – וטוב שכך. ניסיון מביך ליצור שיר שנמצא דרך קבע בחמישייה הראשונה של כל מצעד השירים הטובים אי פעם, ושהיה מקום ראשון במצעדי המכירות בארבע שנים קלנדריות שונות. 12. God save the queen: בראיין משתעשע עם הגיטרה, והפעם נותן פטריוטיות למופת. מי ידע ששלושים שנה אחר כך הוא ינגן את הגירסא שלו להמנון האנגלי מהגג של ארמון באקינגהאם! לסיכום: אלבום פנומנלי, וחוץ מרצועה חלשה או שתיים, מהווה מנה מרוכזת של קווין – ישר לוריד. וכמה שיותר, יותר טוב. מתן

queen man

New member
כמה דברים

1 האלבום יצא בשנת 1975 2 מה זאת הביקרות הזאת על רפסודי? היא רצינית ?? ( מקווה מאוד שלא..) 3 אפשר להרחיב קצת יותר ...

Great King Rat

New member
חבר יקר.

האלבום נכתב והוקלט בשנת 1974. בוהימיאן ראפסודי גם יצא בשנת 1974. לגבי הביקורת על בוהימיאן ראפסודי - מומלץ לקרוא בין השורות. מצד שני, אתה סה"כ בן 13, לא פלא שלא הבנת. וכמו שאתה רואה, זה לא סיכום בביצפר, זו ביקורת, ובביקורת כותבים מה שחושבים ולא מנפחים סתם. יצא מתנשא ברמות, אבל התגובה שלך מטומטמת. אם אתה חושב שאתה יכול לכתוב ביקורת של 12 עמודים על האמצעים האומנותיים והמסרים הגלויים והסמויים של כל אחד מהשירים, תבלה. בינתיים לא ראיתי אותך עושה את זה.

queen man

New member
חבר מאוד יקר

תגובה ממש מתנשאת ... רפסודי יצא בתור סינגל בשנת 75 ואני עומד על זה... ומה הקשר סיכום בבית ספר?? אני אמרתי שקצת יותר תרחיב!! סחתיין על היוזמה , אבל לכתוב שורה וחצי על לאב אוף מי לייף?? .....

Great King Rat

New member
טוב. אז ראפסודי יצא בשנת 75.

הוא עדיין הולקט ב74, ואני מניח ששנת היצירה - ולא מתי מנהלי חברת התקליטים החליטו לשווק אותה - היא מה שבאמת חשוב. לא תסכים? מה יש לכתוב על לאב אוף מיי לייף? שיר בלי עומק, בלדה עדינה עם מילים מתקתקות שהפכה לקלאסיקה בזכות ביצוע מצויין. ושוב - זו ביקורת - לא סיכום. עושה רושם שאתה לא יודע מה ההבדל.

queen man

New member
שיר בכלל בלי עומק

בטוח.. וביקורת ידידי , נכון זהו לא סיכום. אבל עדיין צריך להרחיב קצת על השירים להוסיף עוד קצת דעה , ואז יוצא ביקורת טובה.. לא שאני מתגאה בביקורת שלי של דה גיים ( שלדעתי אפשר למחוק אותה.. ) שהיא גם כזאת לא כל כך מורחבת . אפשר לקחת דוגמא מהביקורת של קווין 2 . ואני מתיחס למתי האלבום יצא לאור לא מתי הוא הוקלט .

Great King Rat

New member
אתה מתעקש לא לקלוט, ומתחיל להרגיז

אמרתי ממהתחלה - הביקורת קצרה ולעניין. לא מבלבל בשכל, אומר כמה מילים על כל שיר, ומקווה שהקורא - אם לא שמע עדיין את האלבום - יעשה את זה. זו הרי המטרה, לא? אני לא מחזיק מעצמי מבקר, אין לי השכלה מוזיקלית שמאפשרת לי לפרט יותר מדי, ואני מעדיף להגיד מה שאני יודע מאשר להעמיד פנים בכוח לגבי משהו שאני לא. ובLove of my life אין עומק. אל תהיה פנאט. בלדה יפה, עדינה וזה, אבל אין בה עומק. ככה זה בשירי אהבה. הם לא מספרים סיפור, זה פיוטי ונחמד, אבל רדוד. רוצה לחיות בסרט שיש עוד שמונה רבדים עמוקים שחושפים בעצם שפרדי רצה להציע נישואים לג'ון? אז תבלה. ואם אתה מתייחס מתי יצא לאור ולא למתי הוקלט כנראה אתה לא כל כך מבין למה מתי הוקלט זה חשוב. בקיצור, יש לך עוד כמה דברים ללמוד.

queen man

New member
די כבר להתנסות מעלי...

בלאב אוף מי לייף , נכון מילים פשוטים ולא כל כך עמוקים , הכוונה היא העמוקה. כמעט כל בנאדם יכול להתחבר לשיר הזה , כי הוא מדבר מהנשמה. אתה כתבת יצא , לא הוקלט , זה ההבדל הקטן... אז די כבר להתנסות מעלי ולהגיד לי שיש לי מה ללמוד . ונכון זוהי נקודת מבט שלך, אבל אני מראה גם דברים מהדרך שאני רואה אותם.

n l m

New member
טוב (סליחה שאני נדחף)

לא אתווכח איתך ועם הדיעה שלך בעיקר בגלל שעם רובה אני מסכים אני באמת חושב שבוהמיין ראפסודי הוא אוברייטד ומהנה בשמיעה אחת או שתיים ואחריי זה קצת נמאס אבל לא הבנתי למה התכוונת בפחות מוכרים הריי כל מי שלא מתעמק בלהקה ובאלבומים שלה והכל האסוציאציה הראשונה שעולה לו לראש שאומרים קווין זה בוהמייאן ראפסודי בכל ביוגראפיה שלהם השיר הזה מוזכר כולם מכירים אותו ואני דיברתי עם אנשים אז אני רוצה לדעת למה בדיוק התכוונת

ketas

New member
שמע זאת הביקורת שלו

אם זה לא מתאים לך תכתוב ביקורת משלך...אני לא חושבת שהמקום מוגבל. אני אישית מסכימה עם הרוב. בעיקר על "איים אין לאב ויד' מיי כאר"

WhiteQueen

New member
מסכימה יחסית../images/Emo168.gif../images/Emo77.gif

אני אוהבת את YOURE MY BEST.... מאוד, ולמרות שיש לי סלידה קלה מהבוהימיין הוא שיר איכותי מאוד. ושיר הנביאים - יצירת מופת לשמה. זה שיר עם מילים כל כך מסובכות ומורכבות, פשוט מדהים. וגבי LOVE OF... לדעתי יש בלדות שהן קוברות את השיר הזה, עד כמה שהוא יפה.

Great King Rat

New member
גם אני מסכים

שזה באמת מדהים איך המילים כל כך מסובכות ומורכבות
למי שמשום מה לא הבין - כל הביקורת על בו ראפ נכתבה בהפוך על הפוך, יש רמזים בשפע: הוא אכן מככב תמיד בחמשת הראשונים בכל מצעד של השירים הטובים ביותר בכל הזמנים, והוא אכן היה בראש מצעדי הפזמונים בשתי שנים קלנדריות בשנות השבעים ושתי שנים קלנדריות בשנות השמונים.

WhiteQueen

New member
הבנתי את זה יפה מאוד|גירטה|

אבל אני עדיין לא אוהבת את השיר הזה יחסית לשירים אחרים.

gihona

New member
ביקורת חביבה בהחלט :) כמה תיקונים:

א. לילה באופרה אכן יצא בשנת 75, כולל בו ראפ כסינגל. ב. ההשיר 39' מספר מעין סיפור מד"ב על אדם שנוסע לגלות עולמות חדשים וחוזר לאחר שנה - רק שבכדור הארץ עברו מאה שנים... בריאן מספר את הסיפור במילים אלו בהקדמה לשיר באלבום ההופעה Return Of The Champions. ג. You're My Best Friend הוא שיר אהבה תמים - ג'ון כתב אותו לאישתו זמן קצר לפני נישואיהם. ולדעתי האישית - אחד השירים הטובים ביותר שקווין אי פעם הקליטו. ד. Prophet Song - נראה כמו הגרסא של בריאן לבו ראפ... מילים בהשראה תנכית - כנראה מסיפור יונה הנביא. אחלה ביקורת - ישר כח מתן. בכלל אהבתי את הרעיון על העשרת הפורום. בקרוב - ביקרות על אינואנדו, אז שאףחד לא יגנוב לי אותו. בנתיים להנאתכם, שלוש ביקורות מהאתר החביב עלי - השרת העיוור - על קווין ופרדי:

Great King Rat

New member
זו המטרה - להעשיר ת'פורום.

הייתי בשלבים של כתיבת סקירה מלאה, אבל שמתי לב שאין לי את ההבנה המוזיקלית הדרושה. אבל זה בסדר, אני אעשיר רצינית את הפורום בדרך אחרת. רק תני לי לחשוב עליה קודם

Teo Toriatt

New member
ביקורת אלטרנטיבית

לדעתי "ביקורת" בפורום צריכה להיות יותר סקירת אלבום ופחות דעה אישית (למרות שהיא תמיד שם) צריכה לכלול יותר מידע מדויק על האלבום והשירים אז כתבתי פעם אחת ביקורת לאלבום כמו שאני רואה אותה,עם כמה שיותר מידע לגבי השירים והאלבום. לבוהמיין קיצרתי כמה שיכולתי (בהשמטת פרטים רבים) ואני באמת חודש שיש מקום לכתוב סקירה רחבה יותר ספציפית על השיר הזה.

Teo Toriatt

New member
A Night at the Operah - סקירה

A Night at the Operah האלבום : האלבום יצא ב21 בנובמבר 1975 (ההקלטות החלו ב74 אך עיקר ההקלטות ועבודת האולפן נעשתה החל מאוגוסט 75) והוא האלבום הרביעי של Queen. שמו של האלבום הוא על שם סרט בשם זהה מ 1935 של האחים מארקס, וכך גם העוקב לו A Day at the Races. עטיפת האלבום הציגה לראשונה את סמל הלהקה על אלבום – שני אריות, בתולה וסרטן (על פי מזלות חברי הלהקה) מסביב לQ גדול ומעליהם פינקס – עוף החול והכל על רקע לבן. כשיצא האלבום בישראל הייתה לו עטיפה ייחודית בה הרקע לא היה לבן כי אם תמונות החברים, המופיעות בכל ההוצאות האחרות בתוך התקליט עצמו וכיום בחוברת הדיסק. רשימת השירים השתנתה בין גרסת התקליט לבין גרסת הקלטת עקב מגבלות מקום וכדומה והרשימה כיום זהה לרשימה של גרסת התקליט. אלבום זה נחשב לאחד ההישגים הגדולים של הלהקה ואחד שמייצג את סגנונה לאורך שנות ה 70. השירים עצמם: Death on two legs- שיר שידוע כי מוקדש לנורמן שפילד מי שהיה מנהל הלהקה ועשק אותם אחרי הצלחת שלושת האלבומים הקודמים שלהם. למרות היות העניין ידוע, אין אזכור לו באלבום עצמו כי אם"Dedicated to" , באלבום מאוחר יותר בהופעה חיה – Live Killers הם נאלצו לשים ביפים במקום השם שפרדי אמר עקב תביעה משפטית אך עד היום ידוע למי השיר. השיר עצמו לא התקבל יותר מדי בעולם עקב מילים יחסית גסות לאותה תקופה "You can kiss my ass" וכדומה והגיע למקום ה 17 במצעד הבריטי (שאגב היה ה EP הראשון של הלהקה). השיר מציג גרסה זועמת של Queen עם הרמוניות מעטות יחסית ומוזיקה קיצבית אך לא קליטה. Lazing on a Sunday afternoon – אחרי שיר רגשי ועוצמתי כמו Death צריך הפוגה קומית – וזה בדיוק מה שבא השיר הזה לעשות, שיר קליל וקצר של מרקורי שלא לוקח את עצמו ברצינות וביחד עם Seaside שיבוא בהמשך נראה ששני השירים מתאימים ביותר לאלבום הקודם Sheer Hart Attack. I’m In Love With My Car- אולי השיר הכי רוג'ר טיילור שיכול להיות. רוג'ר תמיד היה ידוע כPlayboy של הלהקה שאהב לחיות באופן גדול ומוחצן, עם תחביב למכוניות מרוץ ודוגמניות יפות ושיר זה נכתב להכרזת אהבתו למכוניות (ככל הנראה השיר דווקא נכתב על טריומף ספיטפייר TR4 של אחד מצוות העזר ללהקה אבל בכל זאת שיר למכוניות...) את השיר שר רוג'ר עצמו כאשר בסוף הוקלט מנוע המכונית האהובה שלו – האלפה רומאו... השיר יצא כB-Side של Bohemian וגרם לבעיות קשות בלהקה עקב ריב על תגמולים (ההסכם היה שאת התגמולים מחלקים בין מי שכתב את השירים לסינגל ולB_side בלבד, כלומר ג'ון ובריאן לא ראו פאונד אחד מהסינגל המצליח בכל הזמנים...) השיר עצמו לא נחשב למוצלח למרות שרוג'ר ממשיך להכניסו בכל אפשרות, הופעה ואוסף... You’re my Best Friend – שיר מתוק של ג'ון שכתב למי שלימים הפכה לאישתו ורוניקה. שיר זה עם מוסיקה טובה וקליטה, שוב הרמוניות קוליות וכמובן סולו גיטרה יפה, יצא כסינגל והגיע למקום השביעי במצעד הבריטי וה16 באמריקאי. בשיר ישנו פסנתר חשמלי שפרדי סירב לנגן עליו (הוא תמיד היה חובב של פסנתר אמיתי וגדול, זה פרדי) ועל כן לשיר הזה לימד עצמו ג'ון לנגן ולדבריו השיר יצא כניסיון ללמוד לנגן בפסנתר החשמלי. 39' – שיר מאוד יוצא דופן בהיסטוריה של הלהקה שיצא כB-Side של You’re my Best friend. ראשית זהו שיר קאונטרי במקצבו ומהווה דוגמא כמעט יחידה לכך (ראוי להזכיר את Let your heart rule your head מאלבום הסולו של בריאן Back to the Light שמזכיר אותו מאוד, ולמעשה הם חוברו יחד בהופעות מאוחרות שלו) השיר עצמו גם כן שונה בכך שהוא שיר מדע בדיוני הדן בבעיות של חוקר חלל שעובר את מהירות האור ועל כן לפי תורת היחסות מי שנמצא על כדור הארץ מתבגר מהר ממנו ועל כן כשהוא חוזר הוא פוגש את ביתו וראה בעיניה את אישתו שנפטרה. את השיר כתב ושר בריאן מיי בהשראת הסיפור The Poet של Herrman Hesse בליווי פרדי ורוג'ר בקולות רקע, ג'ון שוב לומד כלי חדש – הDouble Bass שהוא מעיין צ'לו גדול ומשמש לבאס אמיתי ולא חשמלי. אגב שמו של השיר 39 מציין את מספר השיר ברצף השירים של הלהקה מאז האלבום הראשון זהו השיר ה39 שלהם... יופי בריאן אסטרופיסיקאי מנגן. Sweet Lady- עוד שיר של בריאן. שיר עם כאס כלפי דמות נשית שמתעללת בו ושיר זה מזכיר המעט את Death on two legs בסגנונו אך עם עבודה ווקאלית מרשימה של פרדי. לא מהשירים המוצלחים של הלהקה ולא שוחרר כסינגל. Seaside Rendezvous – שיר קליל וקצר של פרדי שכאילו לוקח אותנו ליום קיץ בריווירה הצרפתית עם שורה בצרפתית ואזכור הים התיכון כחוף הים... השיר קליל ומעביר תחושת חופש וקלילות של מפגש אוהבים על חוף הים.

Teo Toriatt

New member
המשך

The Prophet Song- שיר מיוחד מאוד של בריאן מיי עם קטע ווקאלי שעיקרו עבודת אולפן של פרדי, המזכיר את קטע האופרה של Bohemian. זהו שיר עם אוירה קודרת ומעין נבואת תוכחה ואזהרה לבני אנוש עם מקצב קליט וקטעים נהדרים של גיטרה. זה השיר הארוך ביותר באלבום עם 8:20 דקות. למאזין לראשונה זהו שיר מוזר אבל לאחר מספר האזנות השיר הופך בהחלט לאחד המיוחדים והאהובים של הלהקה. Love of my life – שיר שנשמע כמחובר לקודמו באלבום וכולל כלים שונים ובהם פסנתר ונבל. השיר לא הצליח בתחילה כששוחרר כסינגל והגיע למקום ה63 במצעד שם שהה שבועיים בלבד. השיר זכה לאהדת הקהל כהימנון הופעות ועד היום הגרסה הידוע ביותר של השיר היא מLive Killers (1979). בהופעות פושט השיר לגיטרה אחת עימה ישבו פרדי ובריאן על שני כסאות ושרו עם הקהל. בהופעות לאחר מותו של פרדי ועד היום מקפיד בריאן לשבת על כיסא ולשיר עם הקהל ולידו כיסא ריק, ממתין לפרדי. Good Company – שיר של בריאן שמגולל סיפור חיים של אדם ומה הוא לומד בערוב ימיו, עם משחקי מילים מעטים ושירה שמעבירה את התחושות מקלילות נעורים לבוגר וזקן. המוזיקה עצמה ג'אזית כשבריאן מוציא מהגיטרה קולות של קלארינט וסקסופון וכדומה (כן כן הכל גיטרה שם!) ומעניקה לשיר תחושת סתמיות וקלילות ומזכירה במעט את Seaside בניגוד מוחלט למילים. Bohemian Rhapsody – השיר הידוע ביותר של הלהקה שעשה היסטוריה רבה ולמעשה העניק לחברים חיי נצח, השיר עצמו ראוי לביקורת מיוחדת ועל כן ננסה לקצר כאן במסגרת האלבום. השיר שוחרר לרדיו בדצמבר 1975, למרות התנגדות חברת התקליטים שאמרה שהוא ארוך מדי ולא ישדרו אותו, והיה במקום הראשון תשעה שבועות כך שלמעשה היה מקום ראשון הן ב75 והן ב 76 הוא שוחרר שוב כסינגל בדצמבר 91 לאחר מותו של פרדי ושוב הגיע למקום הראשון לחמישה שבועות כלומר מקום ראשון ב 91 וב92, והיה לשיר היחיד שהיה מקום ראשון ב 4 שנים שונות והיחיד ששוחרר לרדיו פעמיים ללא כל שינוי והגיע למקום הראשון ומכר מעל מליון עותקים בכל פעם. השיר נכתב כולו על ידי פרדי (כולל סולו הגיטרה המפורסם לאחר קטע האופרה) השיר מורכב משלושה חלקים, הפתיחה, החלק האופראי וסיום הרוק. השיר מגולל סיפור אדם שרצח ואת הפרידה שלו מהסובבים. השיר כולל את כל מאפייני הלהקה של אותן שנים עם הרמוניות קוליות, גיטרה ככלי מוביל ועבודת אולפן רבה על קולות והרמוניות. קטע האופרה כל כך מורכב שבהופעות שמו אותו להשמעה מההקלטה וחברי הלהקה ירדו מהבמה באותו זמן. בנוסף נציין שיש הרואים בשיר הזה את הוידאו קליפ הראשון מאחר והוא צולם כדי להיות משודר על ידי תחנות הטלוויזיה בפני עצמו ולא במסגרת תוכנית. God Save the Queen - ההמנון הבריטי שהוקלט אחרי שבסוף של הופעות היה הקהל שר את ההמנון God Save the Queen באופן ספונטני ולכן הקליטו את הקטע כהוקרה לקהל. לאחר האלבום הזה משמיעים את הקטע בסוף כל הופעה עד היום. בריאן ביצע קטע זה על ארמון באקינגהם בחגיגות היובל למלכה, שהיה לאחד הסמלים לחגיגות וכיום בהופעות עם פול רוג'רס הוא משחזר את ההופעה ההיא על ידי צילומי וידאו של הארמון והוא מנגן את הסולו שלו עליו.

queen man

New member
ביקורת מעולה

עם פרטים שלא שמעתי עליהם, ככה צריך לכתוב ביקורת !!

למעלה