קולגות יקרים

מפרשיות

New member
קולגות יקרים

על פי אבן שושן - קולגה מילה גם בזכר וגם בנקבה. קולגות וגם קולגים. (מעולם לא נתקלתי בצורה קולגים). מה שאני לא מצליחה להבין האם קולגות לנקבה וקולגים לזכר. לפיכך קולגות יקרות, וקולגים יקרים? או שבכל זאת אפשר קולגות יקרים. הכי טוב, עמיתים, אני יודעת, ובכל זאת. מישהו יודע?

סוריאל

New member
אם יש שולחנות גבוהים

וילונות אדומים וקברות מלבינים, יכולים להיות גם קולגות יקרים. אני חושב.

מפרשיות

New member
כן אבל

לו הייתה הצורה קולגות בלבד, לא הייתי שואלת, הבעיה שלי שאב"ש נותן עוד צורה לרבים - קולגים, ואולי אמורים להבדיל בצורת הרבים בין צורת הנקבה לזכר?

סוריאל

New member
אני לא בטוח

אמנם יש קבוצה מצומצמת של שמות עצם בעלי ארבע סיומות (כמו ילד-ילדה-ילדים-ילדות) ואז החילוף בסיומת הרבים מצביע על המין; אבל לרוב שמות העצם יש מין טבעי, וגם אם יש להם שתי סיומות מתייחסים אליהם תמיד לפי מינם (ולכן החלונות [וגם החלונים] גבוהים, אבל השנים [וגם השנות] טובות). נשאר רק להחליט איך להתייחס לקולגה: כש"ע בעל מין טבעי או כמו לשם תואר. מאחר שלצורת היחיד אין נטייה בנקבה, אני חושב שאפשר להתייחס לריבוי 'קולגות' כלריבוי חריג של צורת הזכר (וגטטיבי מן הסתם). מצד שני, אם הקולגות שלך הן עמיתות לעבודה, אין שום סיבה לא לקרוא להן יקרות אם זה מוצא חן בעיניהן.

גנגי

New member
תיקון:

אם יש שולחנות יקרים, וילונות יקרים וקברות יקרים, יכולים להיות גם קולגות יקרים. ככה זה, הכול מתייקר, ווהקולגות אינם מפגרים מאחור. (האם אפשר לפגר מלפנים?)

למעלה