קולגות עילאיים ומתנשאים

a wild rose

New member
קולגות עילאיים ומתנשאים

ההבדל בין לקוחות לקולגות, זה שלקוחות באים והולכים ועם קולגות צריך להמשיך לעבוד כל הזמן, וכשהם מתנשאים ומעיקים זה יותר קשה.

הרשו לי לשפוך: עובדת איתי מישהי שקיבלה קידום יחסית לאחרונה, ומאז היא מתנהגת בצורה אחרת שמעצבנת לא רק אותי, זה כאילו היא מנסה להוכיח שהקידום שלה היה מוצדק ושהיא באמת מעל לעובדים אחרים, ובדרך היא רודה, אולי כדי להזכיר לנו, העובדים האחרים, שהיא במעמד אחר.

אני אתן דוגמה עדכנית שאולי תגרום להבנה: היא יצאה עלי בגלל דוח מסוים שטענה שחסר בו מרכיב עיקרי. הסברתי לה שאת הדוח הזה לא אני עשיתי ושהוא חלק מפרויקט שבתחום האחריות של עובדת אחרת, ושכדאי שתשאל אותה לגבי מה שחסר. התשובה הזאת לא גרמה לה לעזוב אותי אלא זה נמשך לנאום ארוך, מתנשא וזועם למה אסור לעשות דברים כאלו ככה ואיך זה שאני לא יודעת שדוחות אמורים לכלול... ואני חזרתי כל פעם מחדש שאני יודעת את כל הדברים האלו אבל אני לא קשורה למקרה הזה ככה שכדאי שתדבר עם מי שחתומה על הדוח הזה שבטח יש לה הסבר. היא לא עשתה את זה, מה שהיא כן עשתה היה לשלוח מייל בתפוצה רחבה עם הבהרות לגבי הדוחות מהסוג הזה ומה אמורים לעשות ולמה זה לא אחראי להתעלם מדברים מסוימים. בעבות המייל הזה מי שהכינה את אותו דוח הבינה שמדברים עליה ופנתה אליה והראתה לה למה לא חסר כלום והכל תקין, וכשניסתה לשאול למה היא לא פנתה אליה לפני ששלחה את המייל הזה, היא זכתה לתגובה מתנשאת בפני עצמה שכללה ניסיון לסובב את זה כאילו כן היה משהו לא תקין. כמובן שהיא לא טרחה להתנצל בפני על שיצאה עלי ככה.

עוד קטע שקורה איתה הרבה זה שהיא מתערבת באופן קבוע בשיחות של אנשים ומעירה הערות "פיקודיות" שלא תמיד מתאימות. אתם מכירים את הקטע שמישהו מצטרף אליכם באמצע שיחה ובגלל שאין לו מושג על מה אתם מדברים הוא מחליט דברים לא קשורים? איתה זה קורה המון, כמה פעמים היא החליטה שמתקיים ויכוח (נפוץ במקרה של צחוקים) והתחילה "לפשר" בהערות ונזיפות, ובפעמים אחרות היא סתם עשתה בלאגן בנושא השיחה, וכשמישהו פעם אמר לה שזה לא משהו שקשור אליה (והוא אמר את זה בשיא הנימוס), התגובה שלה הייתה שכל דבר שקורה במחלקה קשור אליה ולכן אנחנו לא יכולים "להסתיר" ממנה, ועשתה מזה סיפור טרחני שלם כשלא הייתה שום סיבה לזה. חוץ מזה היא גם חופרת על כל דבר כמעט - בגלל הקידום יש לה סמכות לאשר דברים ולבצע שינויים, אבל כשמגיעים אליה עם בקשות לאישור כלשהו היא עושה מכל זבוב פיל, מחפשת עמוק עמוק אולי אותו בנאדם טעה ולמה היא לא צריכה לאשר, וזה מרגיש רוב הזמן ממש קטנוני, גם בכירים אחרים כולל בכירים ממנה העירו על זה שהיא מגזימה ושהיא סתם מסבכת דברים שלא צריך לסבך.

תוסיפו עוד קטעים קטנוניים מאוד כמו - מישהו אמר לי משהו וסימנתי לו
עם היד. היא הייתה שם ולא שמעה שעניתי, אז קראה לי ונזפה בי בבוטות למה אני לא עונה כשמדברים אלי, והתחילה לחפור שזה מידע חשוב מה שהוא אמר לי ושאני צריכה לשים לב... וגם אחרי שהסברתי לה שעניתי לו, זה לא הניח את דעתה והיא קראה לו בחזרה ושאלה אותו אם באמת עניתי לו ואם הוא ראה את זה (ואחרי שהוא אמר שכן, היא לא חשבה להתנצל על הנזיפה הפולנית שלה).

אני לא היחידה שמרגישה ככה וכבר עלו דיבורים על ההתנשאות שלה, יכול להיות שהיא מנסה להרשים את הממונים ויכולות להיות סיבות אחרות, אבל בדרך היא גורמת לאנשים לא לחבב אותה ולא ברור לי מה הקטע שלה.

naty3

New member
נשמע כמו חוסר בטחון שמוסווה ע"י התנשאות

נשמע גם שהיא לא מתאימה להיות מנהלת.
האם היא קיבלה הכשרה לתפקיד או ש"זרקו אותה למים"?

אנשים שמנסים להוכיח שהם יותר טובים מאחרים, הם אנשים קטנים נפשית. לאנשים גדולים-נפשית אין צורך לעורר מהומות (כמוה).

a wild rose

New member
זה קידום מהסוג שלא ממש דורש הכשרה

היא קודמה על סמך הניסיון שצברה והיכולות שהפגינה בתפקיד "הקודם", כשלמעשה היא עושה גם את העבודה שעשתה לפני ועל חלקה מפקחת, ונתנו לה גם תחומי אחריות נוספים.

עוד קטע שכדאי לציין זה שלמרות הקידום היא לא נחשב כמנהלת של רוב האנשים שמתנשאת מעליהם, היא גם לא מנהלת שלי וגם לא של אותה בחורה שעשתה את הדוח שבגללו חטפתי, היא כן בעמדה בכירה מאיתנו, אבל היא לא ממונה על אף אחד מאיתנו.

t o m a k

New member
זה כ"כ מוכר..

במוקד שירות שעבדתי בו הייתה בחורה ממש חמודה שהייתה בד"כ מגבה נציגים בכירים והייתה ממש כיפית..
ברגע שקידמו אותה להיות אחראית משמרת כל המוקד כבר לא סבל אותה..
הייתי מציע לך להתלונן בפני מי שמעליה אבל בגלל שאני יודע איך הדברים עובדים במקומות כאלו את יכולה למצוא את עצמך ללא עבודה..

a wild rose

New member
להתלונן לא נראה לי שיעזור

כי מדובר בקטע אישי אחרי הכל, ומה יכולים כבר לעשות - להגיד לה שתהיה נחמדה לאנשים? היא הרי מציגה את זה כאילו היא פועלת למטרת הארגון ועובדת ביסודיות.

אתם התלוננתם על האחמ"שית הזאת?

t o m a k

New member
על זו ספציפית לא...

אבל על הנציגה הבכירה של הצוות כן..
כמובן שזה לא שינה דבר וחצי דבר..

trilliane

Well-known member
מנהל
כפי שנכתב מעליי, תופעה מוכרת...

נשמע שהיא לא מתאימה לתפקיד ניהולי (או לכל הפחות לא מוכנה לו כרגע).
אגב הערות על דוחות, אני תמיד הייתי מאלה שבודקים כל פינה עד הפרט האחרון, והנציגים שטיפלו בדוחות למדו עם הזמן לא להעיר לי כי תמיד כשהעירו זה חזר אליהם כמו בומרנג... (הייתי מראה להם למה הטעות היא בעצם שלהם...
).

מוכר, ואכן מעצבן

אנשים מתנשאים יש בכל מקום, אבל בעבודה הם מקשים וכמו שכתבת, אי אפשר לשמור מהם מרחק.

סביר להניח שזה לא ינחם, אבל כמו המגיבים האחרים גם אני יכולה לספר שהטיפוסים האלו שעבדתי איתם יצרו מצב שכל שאר העובדים לא סבלו אותם ומי שנדפק מזה היו רק הם. במקרים כאלו לפעמים הטענות שיש לאותו עובד מתנשא כלפי מי מהעובדים לא נלקחות תמיד ברצינות, כי גם הממונים קולטים לפעמים את הלכי הרוח, במיוחד במקרים שזו תופעה שחוזרת על עצמה.

קריסטה

New member
בעעע, אנשים חסרי ביטחון שמנסים לעשות רושם

אין לי מילות חוכמה מלבד הזדהות. גם אצלנו אחמ"שית כזאת. מתעלמת ממנה ככל האפשר. אין משהו אחר לעשות.

פעם עבדתי במוקד

תקופה ממש ארוכה ,ובגלל שהייתי סטודנטית לא יכלתי להתקדם
מכיוון שהיו אנשים במשרה מלאה הם התקדמו ממש מהר

בדכ אנשים שמקודמים נוטים לחלק הוראות ואף לחשוב שהם "הבוסים " החדשים
מכיוון שאני יודעת עם מי יש לי עסק כבר כבר הבהרתי מראש שיש לי בוסית אחת וכל מי שרוצה להעביר אלי משהוו שזה יהיה דרכה בכל שלב
אפילו במצב של לחזור ללקוח ( הם היו הולכים ואומרים לבוסית שלי ואז באים אלי בבקשה כל שהיא שאני אעשה )

בואי נגיד שאם מישהו חושב שמותר לו את צריכה להוכיח שאת לא מפחדת ממנה במיוחד שהיא לא הממונה הישיר שלך...
ובנוסף ללכת ישר מראש "לבוס" ולומר שהיא ממש מציקה לך ומפריעה לעבודה הישירה וכל הזמן מעירה הערות ככה שלהבא במידה ואותה בחורה " תאיים " או תלך לממונה שלך , "הבוס" ידע עם מי יש לו עסק

זה הכי מעצבן

בוסים מתנשאים זו עוד חצי צרה, כשזה מגיע מאנשים שהם לא הבוסים שלך שרואים לנכון להתנהל ככה, זה ממש מחרפן. לי זה קרה בעבר עם קולגות שהיו באותו מעמד כמו כולם, ובכל זאת מסיבות לא ברורות החליטו שהם במקום לתת פקודות ולהעביר ביקורת, ולגרום לכולם לתעב אותם. לגבי שיחה עם הבוסים - זה מאוד תלוי מי הבוסים, בזמנו עבדתי עם מישהי כזאת והיות שזו הייתה עבודת משמרות, 90% מהעובדים פנו להנהלה וביקשו לא להיות משובצים איתה במשמרת, והתגובה הייתה שאנחנו אנשים מבוגרים וצריכים ללמוד להסתדר זה עם זה...

לפעמים זו גם דרך שלהם להסיט את תשומת הלב מטעויות שהם עושים, גם בזה נתקלתי.

למעלה