קולה של הדרך

wolfbrother27

New member
קולה של הדרך

במהלך השנים האחרונות למדתי כי הדרך מדברת אלינו בדרכים שונות. סמלים, מחשבות מסוימות בזמן נתון, זבוב שחולף מול הפנים בדיוק במהלך מחשבה מסויימת וממקד אותנו על מילים מאוד מסויימות בשיר שמתנגן ברדיו בדיוק ברגע הספציפי הזה... וכדומה :) אתם בטח מבינים על מה אני מדבר. בכל מקרה, רציתי לשאול, כיצד הדרך מדברת אליכם ? שתהיה לכם שבת נפלאה ומלאת אור שלכם באהבה דובי

wolfbrother27

New member
שמיעה והקשבה :)

בהודעה האחרונה דיברתי על הקול שלעתים מדבר אל כולנו, כולם שומעים אותו אך לא כולם מקשיבים. אני חושב שבמהלך ההתפתחות האנושית החברתית פשוט שכחנו להקשיב, אדם לסביבה, איש לרעהו, גבר לאישה, אדם ואלוהים. אני מאמין שהעולם מדבר אלינו כל הזמן, הבעיה מתחילה כאשר משחקים לנו בתדרים, מלמדים אותנו איך לחשוב, במה להאמין ויותר חשוב במה לא להאמין, בדיוק מסיבה זו אנשים שהדרך נוגעת בהם בפעם הראשונה מרגישים כאילו מישהו הוריד מעיניהם משקפי שמש שהיו שם כל החיים עד אותו רגע. מה דעתכם ? שלכם דובי

החוויה של לפקוח את העיניים. מוכרת מאד...

רשף כשף

New member
היי דובי

לא הבנתי את משמעות הביטוי "משחקים לנו בתדרים" בהודעתך. האם אתה מאמין כי אדם יכול לאפשר למישהו אחר "לשחק לו בתדרים"?

wolfbrother27

New member
תדרים

כוונתי היא לדרך בה אנו סופגים מידע מהסביבה, עוד בתקופת הילדות שלנו מתחילים לתכנת אותנו בדרך שתתאים לחברה בה אנו חיים. איך לראות את העולם, מה אמתי ומה לא וכדומה. מי יכול לבוא ולומר לילד שרואה מפלצת בארון שזה שטות ? ואם באמת יש סיבה לפחד שלו ? ידוע שלילדים יש רגישות גבוהה יותר לתדרים גבוהים יותר של אנרגיה, אולי הילד באמת רואה משהו בארון ? אני מדבר על איך אנחנו גדלים בסביבה שבעצם מלמדת אותנו להדחיק את עצמנו כדי להיות חלק מרעיון של מישהו אחר לגבי איך אנחנו אמורים לחשוב ולחיות. שלא תבינו לא נכון, אני בעד חינוך ולמידה, אבל אני בעד שנדע ונלמד מי אנחנו ומה איך העולם נראה דרך העיניים שלנו ונשמע דרך האזניים שלנו והכי חשוב, מורגש דרך הנשמה שלנו. שלכם דובי

רשף כשף

New member
אחריות ../images/Emo132.gif

כפי שלמדתי על עצמי, אני יכולה לקחת אחריות על מעשי שלי ולא על מעשי אנשים אחרים, לכן אני מעדיפה לדבר על עצמי בלשון יחיד ולא רבים. כאדם עצמאי פיזית ומחשבתית אני יכולה להעיד על עצמי כיום, כי הצלחתי להיפטר מרוב האמונות הטפלות שהונחלו לי בימי ילדותי. הייתי רוצה לתת את הקרדיט הזה גם לדור הבא, אני מאמינה ביכולתו של אדם לשנות. דעות קדומות, שגויות, לא מלאות וכדומה... ילד יכול לרכוש ממגוון החוויות שהוא עובר, ככל האדם, ולא רק משמיעת דעותיו של אדם בוגר. המשמעות שיש לכל אחד ואחת מאיתנו בדרך לקיחת האחריות על חייו היא עצומה ויש לה כמובן השפעה גם על הסובבים אותנו. עם זאת, לא הייתי מניחה שהנחלת דעות בילדים נוצרת כתוצאה מהצגתן כמשנתו של אדם מבוגר. הייתי נותנת קרדיט לילד שיידע לסנן. גם אם לא באותו רגע אלא במועד מאוחר יותר בחייו. .

העוזרת

New member
טוב אני ארפה ופשוט אכתוב!

כמה אפשר להסתבך עם זה? אז בקיצור, כן, אני מאוד מתחברת לזה (אולי חוץ מאשר משהו שהרגשתי או דמיינתי בנימה של "אחרים עושים לנו"). זהו, כתבתי. שברתי שתיקה. וזה טוב. לדעתי. כן.

למעלה