קולובומה- שאלת המשך

קולובומה- שאלת המשך

שלום ד"ר סטולוביץ בני בן החודשיים כמעט, סובל מקולובומה בשתי העיניים . המקולות חופשיות, אבל יש מעורבות של עצבי הראיה. בבדיקה האחרונה נבדק גם ה"מספר" ובשתי העיניים יש מספר אופייני לתינוק רגיל בגילו.(3 , לא זוכר אם פחוס או מינוס אבל נאמר לנו שזה מצב כל התינוקות). העיניים "מסונכרונות" ונעות יחדיו. כרגע הילד למרות גילו הצעיר עוקב הייטב אחרי חפצים תמונות שחור לבן , מגיב לאור ומחפש עם העיניים חפצים שעוברים לידו. האם יש לכך איזו שהי משמעות לגבי העתיד ? האם יש דרך לשער כמה יראה ובאיזה איכות ? אני מבין שמשקפיים אינם מתקנים ליקוי כזה , האם יש משהו שניתן לעשות כדי לשפר את הראיה , תרגול , לימוד וכו' ? איך אני יכול לנסות ולדמייןם מה יראה כשהעיניים ייסיימו את ההתפתחות ? האם נכול לדמיין אדם שזקוק למשקפיים אבל למעשה הולך בלעדיהם , ואם כן , באיזה מספר ? אנחנו מתואמים לביקור במרפאתך לעוד חודשיים בערך , אשמח אם תוכל בנתיים להתייחס לשאלותי הנ"ל. תודה גיל

תשובה

שלום רב! אם הילד עוקב אחר חפצים זה אומר שהעין קולטת תמונה והיא מועברת למוח.איננו יכולים לדעת מה איכות התמונה.יש בדיקה חשמלית של עצבי הראיה שנקראת VEP שיכולה לתת לנו אינדיקציה על כמות הליקוי בעצב הראיה.לא דחוף לבצע אותה אבל הייתי מבצע זאת בערך בגיל חצי שנה.לא ניתן לשער כרגע מה תהיה הראיה,יש לגרות את העיניים כמה שיותר על ידי הצגת אובייקטים תמונות צבעוניות עם קונטרסט חזק.

האם יש לגירוי יכולת השפעה ?

שלום האם לגירוי בצהעים עזים ובאובייקטים עם קונטרסט , יכולת השפעה על התפתחות הראיה ?

למעלה