קולולו

קולולו ../images/Emo49.gif

אני שמח להודיע שביום שישי האחרון הכנתי פשטידת פטריות מושלמת על בסיס גבינות. תענוג. לא האמנתי כשראיתי את התוצאה, הרגשתי כאילו "בישולה" שיגר את עצמו לתנור שלי. ללקק את האצבעות. (ולאור העובדה שהצלחתי לשרוף מרק, מדובר ללא ספק במהפך קולינרי)
 

Noaal

New member
צפניה! אתה גדול!!

נראה לי שהמטבח שלך נראה כמו מגרש ניסויים של מיטב החברות הביטחוניות בישראל. אני מציעה שתשים מצלמת אינטרנט במטבח - נראה לי קטעים איתך.
 

דנטל

New member
בישולה זה אחלה ספר

אני ממש ממש שונאת לבשל. כלומר, זה לא קשור לאיכות הבישול שלי, כי דווקא מצליח לי ברוב המקרים - אני פשוט שונאת. שונאת לעמוד במטבח, שונאת לחכות שהאוכל יהיה מוכן, שונאת לקצוץ, לחתוך, לערבב, ללוש. שונאת אפילו לתהות על איזה ציור מסובבים את הכפתור של התנור. אבל אם כבר לבשל, אז מספר כמו בישולה או בכלל ממתכונים קלים... וגם מ"ילדים מבשלים" שממנו עשיתי הכי הרבה דברים. צפניה, לידיעתך, יש ספר שקוראים לו "ספר הבישול לגבר הישראלי". מעיון בו הוא נראה לי שווה וקל.
 
כל הכבוד על הפשטידה../images/Emo70.gif

יש לה מתכון מוצלח וקל להכנה? אם כן, יהיה נחמד אם תוסיף אותו כאן, ואז עוד אנשים יוכלו לנסות. נשמע שאתה טורח ומבשל די הרבה באופן כללי. מאיפה אתה בד"כ משיג את המתכונים? ואם כבר ספרי מתכונים, אני ממש מוכרחה להמליץ על ספר בשם "עוגיות ועוד". תארו לעצמכם, יום גשום וקודר, בחוץ, ובבית משתרר ריח נפלא של עוגיות טריות או לחמניות שנאפות. זה ביחד עם כוס תה מול הגשם בחלון - מה יכול להיות טוב יותר? המתכונים בספר הזה ממש לא מסובכים, ומוציאים עוגיות פשוט נהדרות. אפשר גם תמיד לארוז בצנצנת יפה ולתת מתנה.
 
אני פשוט רוצה

לגרום לשירותי הכבאות של ר"ג לעבוד ולא להתבטל, זו הסיבה לבישול האובססיבי שלי (אגב, מאז כתיבת ההודעה הספקתי גם להכין מגש שניצלי טבעול ברוטב עגבניות ובצל מטוגן. משהו לחלוטין לא ברור עובר עליי). אניווייז, המתכונים מגיעים הן מבישולים מהבית, הן מחברים והן מפורומי בישול שונים (וגם מספר מתכונים כמובן). המתכון של פשטידת הפטריות די פשוט למען האמת: המצרכים: 2 שיני שום חופן או שניים בצל קצוץ (אפשר להתפרע וללכת על 3 ואפשר כמובן לקנות בצל קצוץ קפוא - שזה מה שאני עושה) 1 חבילת גבינת טובורג למילוי ולאפיה 3 כפות גבינה לבנה 5% 4 פרוסות גבינה צהובה מלח, פלפל (יו נואו, לפי הטעם שלכם) 3-4 ביצים 3 כפות קמח תופח מאליו של אוסם (חשוב - לא יותר מ-3!!!) קופסת שימורים - פטריות (אפשר גם 2, תלוי כמה פטריות אתם רוצים בפשטידה). ולהכנה: מטגנים את הבצל ושיני השום ביחד עם הפטריות עד שהוא מזהיב (בשלב הזה גם ממלחים ומפלפלים). במקביל מערבבים את שאר החומרים. בתום הטיגון - מוסיפים את התערובת לבלילה. יוצקים לתבנית (אפשר אלומינים פשוטה), מכניסים לתנור ומחכים שהקיסם שמכניסים לא ייצא רטוב או לחילופין עד שהפשטידה נראית אפויה מלמעלה. (לגבי זמן ומעלות - אין לי בתנור חיווי של מעלות. צר לי
)
 
טבעול זה טעים!

ניסיתי לראשונה השבוע שניצלים שלהם (התירס), ולהפתעתי - זה ממש ממש בסדר.
 
למעלה