קולומביה

שוקי17

New member
קולומביה

שלום לכולם, אני מתכנן להיות בחלק מהטיול שלי חודש בקולומביה. לאחרונה אני שומע הרבה סיפורים שהארץ הזאת פחות מומלצת לא בגלל הנופים או הטבע חלילה אלא בגלל כמות השודים. אם לומר את האמת די מורידים לי את החשק לשהות שם. רוב האנשים שאני מספר להם שאני טס לשם ישר מתחילים עם הסיפורים המפחידים על כמות השודים במבצעים בתיירים בכלל ובמיוחד לגבי העיר האבודה. אשמח לדעת מה דעתכם על המצב שם במיוחד מאלו שביקרו בארץ זו ועשו את הטרק של העיר האבודה בזמן האחרון ובכלל. תודה.

רילX

New member
שלום שלום

הייתי בדרום אמריקה לפני כחודש וחצי. במהלך טיולי טיילתי (לפי הסדר) בארגנטינה,צ'ילה,ברזיל,פרו,אקוודור וקולומביה. קולומביה לא היתה בתיכנון בדיוק בגלל הדבר שרשמת מהם חששתי. בסוף החלטתי להגיע לשם ומסתבר כי זו היתה ההחלטה הנבונה ביותר שלקחתי בטיול. מדובר במדינה מדהימה, בעלת אנשים טובים ויפים (בעיקר יפות) אין שום הרגשה של חוסר ביטחון אם כי להפך ! המשטרה עושה בדיקות אקראיות רבות בכל מקום אפשרי (לפעמים מעט מטריד אך המטרה נעלה) האנשים חמים והרחובות בטוחים גם בשעות הקטנות של הלילה. עשיתי גם את הטרק של העיר האבודה, ללא ספק הטרק המוצלח ביותר בטיול הזה.במהלך הטרק כולו נפגשים בצבא של קולומביה ששומר על המטיילים ואפילו יש בסיס צבאי של צבא קולומביה בעיר האבודה עצמה. המורדים אינם נמצאים באיזור לדבריי אנשי הצבא והמשטרה באיזור, לא היה לנו או לכל האנשים שדיברתי איתם ועשו את הטרק לפנינו או אחרינו במקום. לא הייתי מוותר על המדינה הזאת בשביל כל מחיר שבעולם ולסיכום אומר שזו המדינה האהובה עליי מבין כל המדינות שהייתי בהם. מקווה שאוכל לחזור לשם בעתיד. מקווה שתשובתי עזרה לך...

שוקי17

New member
עזרת לי מאד

תודה על התשובה, עזרת לי מאד והרגעת אותי יש לציין או יותר נכון את אמא שלי :) בכל אופן, יש לי עוד שאלה אליך, בקולמביה מעברים מעיר לעיר נניח מבוגוטה לקרטחנה או מבוגוטה לקאלי עשית בטיסות או באוטובוסים, ההתלבטות שלי היא גם בגלל המחיר\ מרחק אם זה אפשרי בכלל וגם בגלל הסכנות שאומרים שמורידים מאוטובוסים ושודדים וכאלה.. תודה.

ronengeles

New member
בתוך קולומביה נסעתי רק באוטובוסים

בפעמים היחידות שעצרו והורידו אותנו מהאוטובוס, זה היה צבא קולומביה במחסומים (לפעמים זה כלל גם חיפוש גופני קצר, סתם ממששים את הגוף לשנייה, לראות אם אתה מחביא משהו) חוץ מזה לא הרגשתי אף פעם סכנה בחודש ששהיתי שם (לא בערים, בחופים או בנסיעות) טיילתי שם ב 2007

רילX

New member
תשובה לשאלתך

מעיר לעיר בתוך קולומביה באוטובוסים בלבד,הסכנות מזעריות ולא שונות מאף מדינה ביבשת. יצא לי שעצרו את האוטובוס שלי באמצע הדרך לבדיקה ביטחונית וזה קצת מעצבן אבל בגדול זה לביטחונך. שמעתי על ישראלים שעשו טיסות פנימיות בתוך היבשת גם זה אפשרי אך כמובן יותר יקר וזהו שיקול כלכלי.

chubatim

New member
ciudad perdida

היינו בעיר האבודה בשבוע שעבר, וכמו שכתבו לפני יש הרבה מאוד צבא בכל מקום כולל בעיר האבודה. קולומביה עצמה בטוחה אם כי כדאי להיזהר באזור הגבול עם אקוודור שהתחמם קצת לאחרונה

למעלה