קולונוסקופיה אצל בר גאבל

blenkey

New member
קולונוסקופיה אצל בר גאבל

הי בנות,

אני אמורה לעבור קולונסקופיה אצל באר גאבל. אני מאוד חוששת מהבדיקה ושוקלת האם לבצע אותה.
עד כמה הבדיקה חיונית? במקרה ואין דימום אבל יש כאבים בבטן.
עד כמה הבדיקה כואבת ומסוכנת (קראתי על כאבי בטן וניקובי מעי השם ישמור :))?
האם יש איזשהי בעיה במקרה של ציסטות בשחלות בגודל בינוני? קראתי שמנפחים את המעי ואצלי כל דבר אקסטרא במעי עושה לי כאבים חזקים באזור ציסטות.
אשמח לשמוע מבנות שעברו קולונוסקופיה, ובפרט אצל באר גבל.

תודה!
שנה טובה ובריאה :)

Nice301

New member
תגובה

היי,
קודם כל מאוד חשוב לא לפספס את הבדיקה כי אחרת לא תדעי מה יש לך.
לגבי בארגבל- נשלחתי אליו לפני כחודש אך לבדיקה אחרת שהיא אולטרסאונד רקטלי ווגינלי. הרופא עצמו יחסית נחמד ולא מלחיץ.
לגבי קולונוסקופיה- כמו בכל הליך רפואי יש את הסיכונים שהם חייבים להזכיר אך הסיכויים מאוד נמוכים בקושי אחוז אחד. אני עברתי לפני כשנתיים בדיקת קולונוסקופיה בבלינסון. אני אישית מאוד רגישה ולאחר הבדיקה היו לי כאבי בטן מאוד חזקים שאגב עברו לאחר כשעתיים אך למרות זאת החליטו לאשפז אותי כדי לא לקחת סיכון שאולי נפגע המעי בבדיקה(נדיר). כמובן שאחרי כמה ימים ראו שהכל תקין ושוחררתי הביתה. אני חייבת לציין שכל האנשים שראיתי שיצאו מהבדיקה הרגישו יחסית אליי טוב ומיד שוחררו הביתה.
לדעתי אל תזניחי וכן כדאי שתעשי את הבדיקה כדי שתדעי מה יש לך.
עוד משהו- אם הרופאים שולחים אותך לבדיקה רק בשביל לראות שהמעי תקין מבלי לקחת ביופסיות(במקרה שלי כן לקחו) אז יש גם בדיקה כזאת שאת בולעת מן כדור שהוא עובר בכל המעי ועם מצלמה וככה הם רואים את המעי. אני לא עשיתי את הבדיקה אבל שמעתי שיש כזאת.
מקווה שעזרתי. בהצלחה :)

blenkey

New member
תודה רבה. אני רק מוטרדת מהציסטות

מעניין אותי אם אסבול בגללן עם ניפוח המעי במיוחד? אם בכל זאת יש מישהי עם ציסטות שעברה אשמח לשיתוף...

סופש נעים

זואילי

New member
הי

לדעתי האישית, הבדיקה לא חיונית.
אצלי, עם מוקד שהיה ידוע במעי, הבדיקה לא ראתה את זה. אני חושבת שזה בגלל שהבדיקה היא לחלל הפנימי של המעי, יענו לבפנוכו. ואם מוקד לא הגיע לשם אז אין מה לראות.
אבל... אם רופא המליץ על הבדיקה אז כנראה הוא יודע למה.
אני עשיתי את זה פעמיים. בפעם הראשונה היה לי לא נורא למרות שלאחר מכן התעלפתי.

בפעם השנייה - זה היה לי סיוט. כי אז המעי שלי היה חסום יותר ומוצר יותר והגז פשוט לא התנדף. הושארתי שם להשגחה כשאני מתפתלת מכאבים למות בלי שנתנו לי משככים. רצו לוודא שלא ניקבו לי כלום... התעלפתי מהכאבים כמה וכמה פעמים.
בסוף כשראו שאין שום "בעייה" חמורה, החזירו אותי לחדר הבדיקה ופשוט שאבו לי החוצה את הגז.
גם לי היו ציסטות בזמן הבדיקה. להגיד לך שספציפית השחלות כאבו? לא יודעת. כאבה לי הבטן כ"כ כולה שזה הספיק לי.
בעבר כשכתבתי כאן על החוויה כשזה היה טרי, סיפרתי גם שתוך כדי התפתלויות כאב, כאשר בארגבל בא לבדוק אותי, העפתי לו סטירה. פשוט היד שלי נשלחה לכיוון הפרצוף שלו. הייתי סהרורית לגמרי ולא שלטתי בתנועות שעשיתי.

בדיקה לא להיט לאנדואיות.

Nice301

New member
היי

היי,
גם לי יש אנדומטריוזיס רק שלפני שנתיים כשעשו לי את הקולונוסקופיה לא ידעו עדיין שיש אנדו וחשבו שזה רק ציסטה רגילה.
לגבי מה שסיפרת אז גם אני לאחר הבדיקה לא שלטתי בעצמי מרוב הכאב ואפילו תפסתי את הרופא בחולצה וצעקתי עליו שיתן לי איזה הרדמה זמנית או משהו כי אני לא יכולה יותר. ממש כמעט והרבצתי לו. הבן זוג שלי לצערו היה איתי וממש נבהל כי אני אף פעם לא הגבתי ככה.
מה שהופתעתי לשמוע זה ששאבו לך את כל הגז- יפה. אני עשיתי את הבדיקה בבלינסון ובגלל כל הכאבים אחרי הבדיקה אישפזו אותי למשך 4 ימים שמו אותי בצום מחשש לניקוב המעי. בלי אוכל עם אנטיביוטיקות וחיכו שהגז יצא לבד כי מאז הבדיקה לא היו לי יציאות ולא יצא גם אויר. בקיצור חרא של רופאים אם הייתי יודעת שיש דרך להוציא את הגז הייתי דורשת.
עכשיו כשסיפרת את הכאב שהיה לך אז אני מקשרת שאולי זה יכול להיות קשור לציסטה אבל רק אולי.

זואילי

New member
בכלל לא חשבתי על זה..

שיש דרך להוציא את הגז...
אבל אם הידיעה הזאת תעזור למישהי, אז הרווחנו.
ממש יכולה לדמיין איזה נורא היה לך עם הכאבים האלה וללא טיפול. עצוב כ"כ מה שאנחנו עוברות

אני אף פעם לא ניסיתי לנחש מאיזה איבר יש לי תחושת כאב. כי ממילא - איך אוכל לדעת? (לא נראה לי שהייתי מבחינה בין כאב בשחלה לכאב בכיליה למשל. על אחת כמה וכמה כשהאנטומיה שלי אף פעם לא היתה כמו בספרים חח). הדבר היחיד הוא שאני יכולה להבחין בין כאב (בטן) סתם לכאב של אנדו.

שמיץ1

New member
ממש לא נורא

היום עושים את הבדיקה בטשטוש כך שאתה לא מרגישה ולא זוכרת שום דבר ממה שאירע שם. ההתאוששות קצרה ולא קשה בכלל. אומרת את זה כמי שסובלת מבעיות מעיים חמורות כבר קרוב לחמש שנים. באר גבל מאוד נחמד ועדין והוא יודע מה הוא עושה.
לא בדיקה קשה, ולכן אם המליצו לבצע, כדאי כנראה.

לואי84

New member
לדעתי

הבדיקה חשובה פשוט כדי לשלול בעיות אחרות. לפעמים אנחנו כבר כל כך בטוחות שמדובר באנדו' ועלולים לפספס דברים אחרים ואם בארגבל המליץ על סמך התלונות שלך כנראה שכדאי.
כמובן שאני מבינה את ההיסוס. הבידרה עצמה לא כואבת כי מטשטשים אותך ואת לא מרגישה כלום. ההכנה לבדיקה לא נעימה.
גם אני הייתי עם ציסטות בבדיקה (ולא ידעתי). היו לי כאבים מהגז שעברו לאחר כשעתיים. וחוץ מזה הכל היה בסדר ב"ה.
אני חושבת שבהחלט יש חשיבות לכך שהבדיקה תעשה ע"י רופא מנוסה עם בנות שיש להן אנדו', כמו ברגאבל (אני אישית לא עברתי אצלו קולונוסקופיה אלא אולטרסאונד רקטלי)

למעלה