קולטר וליירה

SNTD

New member
קולטר וליירה

גברת קולטר, הרעה המובילה בסיפור, והאישה שהכי קשה להבין את המניעים שלה, מה שהופך אותה למיסותרין בפני עצמו. יש לי שאלה קטנה, אחרי הפגישה בביצות עם ג'ון פא ופארדר קוראם, ידוע לנו שגברת קולטר מנסה כבר הרבה זמן להשיג את ליירה אך זה נבצר ממנה בגלל לורד עזריאל, שלא הרשה זאת. אך כשהוא כלוא בסוולברד היא מצליחה להשיג אותה. עכשיו, השאלה שלי היא למה קולטר מהתחלה מנסה להשיג אותה? ברור שזה לא בגלל הנבואה כי על הנבואה היא שומעת לראשונה לאחר שליירה עוברת עולם (אחרת היא הייתה לוקחת אותה איתה ב"איחוד המשפחתי" לפני שלורד עזריאל פתח את המעבר. אז לדעתי האפשרויות הן כאלה: 1) היא רצתה להעזר בה לטובת האכלני"ם 2) היא רצתה לנקום בלורד עזריאל 3) היא פשוט התגעגעה אליה בתור אמא לדעתי קולטר רצתה להעזר בה לטובת האכלני"ם אבל היא לא ידעה עד כמה ליירה קשורה לאלה שנחטפו ובגלל זה לא הלך לה מי יודע מה :)

האבק

New member
שאלה קשה ומעניינת

לנקום בלורד עזריאל - אני בספק. לא נראה שעזריאל כל כך מתעניין בליירה. התגעגע - אולי. בהתחלה היא נורא אימהית: היא מלמדת אותה, היא מפנקת אותה ודואגת לה, מכירה לה אנשים וכו'. אבל מצד שני היא נורא אלימה ואכזרית ולא כל כך מתאים לתבנית של "אמא". אבל בכל זאת, היא כן מצילה אותה מהקיטוע בבלוונגר ומחפשת אותה בכל אנגליה (למרות שהסיבה של החיפוש לא כל כך ברורה)ץ להיעזר בה באכל"נים - יכול להיות. בזמן מסיבת הקוקטייל מישהו הזכיר את זה שקולטר אולי נעזרת בה בשביל הפרוייקט - אבל היא לא עשתה את זה. יכול להיות שהיא חיכתה קצת כדי ללמד את ליירה יותר, יכול להיות שהיא לא התכוונה להשתמש בה בכלל. אז מה כן? ת'אמת שאין לי מושג, כי בכל אפשרות יש סתירה אחרת. יכול להיות שזה שילווב של כולם, אבל בסופו של דבר אני מאמין שהרגש האימהי השתלט עליה (הכוונה לסוף משקפת הענבר).

Palass

New member
אני חושבת שהמניעים שלה

השתנו באמצע וזה לא משהו קבוע לאורך הספר

נטעש

New member
שאלה טובה.

אבל אני יכולה למחוק את האפשרות שהיא רצתה להעזר בה לטובת האכלני"ם לפחות בנוגע ל"סכין המעודן" ו"משקפת הענבר" אולי בספר הראשון היא רצתה להעזר בה, אבל בספרים הבאים היא אולי התגעגע אליה. אין לי מושג

אולי כדי לשמור עליה

אני חושב שאיפשהו במצפן הזהוב היא אומרת שהיא לקחה את ליירה כדי לשמור שהאכלנים לא ייקחו אותה.

חגיתלו

New member
2 always are

אולי היא רצתה יורשת? איך אמרו בסטאר וורס: two always are master and apprentice היא רצתה מישהי שתהיה לצידה לא משנה מה (אחרי הכל קשה לומר שהאכלנים ממש עמדו לצידה, הם יותר חששו ממנה או ניסו לנצל אותה). מישהי שהיא תוכל לגדל כדי שתהיה כמוה. כמו המלכה במירורמאסק של ניל גיימן.

Arnon Reichmann

New member
עם כל הכבוד לכבוד... למה לא?

עם כל היותי מעריץ של SW, לוקאס לא המציא את המוטיב שההורה רוצה שהילד יהיה דגם "משופר" שלו. הצרה (האמיתית) מתחילה בכך שזה לא רק מוטיב, זו תופעה ידועה, ואני רק אזכיר את ההורים שדוחפים את הילדים להשתתף בכל מיני תחרויות שהם- בגיל דומה- נכשלו בהן. לדעתי, האפשרות דווקא מתחזקת כשמדובר בהורה שמעמיד את עצמו מעל הכלל, וקולטר בהחלט מתאימה.

זה גם לא נכון לגמרי בהקשר של SW

קח נניח לדוגמה את פלפטין. הוא מנסה לגרום למתלמדים שלו להיות משרתים שלו, ולא דגם משופר של עצמו.

חגיתלו

New member
לא דגם קטן, אלא יורשת

מישהי, שהיא (קולטר) תוכל לעצב בדמותה. זוכרים את ווילו והנסיכה? כמה שהמלכה הייתה רעה, עדיין היה לה איזה רגש לבת שלה. היא רצתה לשמור עליה, אולי בשביל המשך השושלת יותר מכל דבר אחר. יש עוד הרבה דוגמאות בהם ההורה הוא ממזר רציני אבל כלפי הבן/בת שלו הוא מתנהג בצורה אחרת לגמרי. הבעיה היא שכרגע אני לא נזכרת איפה קראתי את זה...

Fairywitch

New member
וואללה, יש בזה משהו.

זה גם מסביר את התגובה שלה כשהיא רואה שרוצים לקטוע אותה.

Fairywitch

New member
הייתי בטוחה שזה בגלל הנבואה../images/Emo12.gif

לא ידעתי שהיא לא ידעה עליה בשלב הזה
אני חושבת, למען האמת, שזה שילוב של הרעיונות שהצעת, ובעיקר של השניים הראשונים, כי אני לא יודעת עד כמה באמת יש לכלבתא הקרה הזאת רגשות אמהיים...

למעלה