קוליק מתמשך

sidharta

New member
קוליק מתמשך

שלום רב!

בתי בת 4.5 חודשים. יונקת ולאחרונה התחלנו גם עם טעימות+ברזל.

בגיל חודשיים התחילה לסבול מקוליק, ועדיין לא עבר. לפני 3 שבועות רופא הילדים ראה אותה ואמר שהיא נראית בריאה ואין מה לדאוג.
חשבתי שמתן הברזל (מגיל 17 שבועות) החמיר את כאבי הבטן, ולפני שבוע, שאלתי את הרופא והוא הנחה אותי לעשות שבוע הפסקה בברזל ואחר כך לחזור הדרגתית.

לא ברור אם ההפסקה של הברזל עזרה או לא- היו פחות ימים עם כאבים *חזקים* אבל עדיין יש קוליק (כמו שהיה לפני כן), ואתמול שוב היה התקף קוליק רציני (צרחות *מאוד* חזקות במשך שעה ברציפות). אני חוששת להחזיר לה את הברזל, שלא יהיה לה כל יום התקף כזה.

האם זה הגיוני שהקוליק לא עובר? עד מתי זה יכול להמשך? האם רצוי לבקש מרופא הילדים הפניה לרופא גסטרו?
כמו כן, מה דעתכם על סימיקול של כ.צ.ט ? אני לא אוהבת את הרעיון של להלעיט אותה בתרופות, אבל קשה לי לראות אותה סובלת כל כך....

תודה!

hila268

New member
לגבי הטעימות..

אולי תתייעצי עם האחות בטיפת חלב לגבי הטעימות-זה מה שעשה אצלנו את ההבדל..
לגבי הברזל-מאוד חשוב להמשיך ולתת (להרבה ילדים של חברות שלי היה מחסור בברזל בבדיקה של גיל שנה..)
ולגבי להלעיט בתרופות-הכנסתי את המוצר הביתה רק לאחר שהוסבר לי כי הוא "מתנדף" מהגוף-ז"א לא נשארים שרידים שלו..
אז אולי כדאי לנסות.
אבל לדעתי-יכול להיות שמשהו בטעימות צריך להשתנות..(מה גם שאם את מניקה יכול להיות שמדובר בדברים שאת אוכלת..למרות שלזה פחות התחברתי)

hila268

New member
ורוצה להוסיף עוד שאלה בנושא..

האם מותר לתת בטעימות תרד, סלק ועוד מאכלים כאלה העשירים בברזל..שמעתי שזה יכול לעשות בעיות בעיכול מתחת לגיל שנה
האם נכון?

תודה רבה

תשובה

לגבי טעימות בגיל זה מותר עד 3 כפיות ליום מהכל פרט לדבש חלב ומוצריו וסושי כל היתר ניתן לתת טעימות כמובן שמרוסק ומתאים לתינוק. לגבי האי שקט והקוליק יתכן שיש סיבה אחרת כגון רפלוקס סמוי או סיבה אחרת גשי קודם לרופא הילדים שוב ותבקשי גם הפנייה לגסטרו.

למעלה