קולנוע ישראלי?

0mroosh

New member
אופטימיות!! תכנה טובה.

הקולנוע הישראלי בתנופה.. התעשייה משתקמת.. אפילו משגשגת.. התעשייה הביאה (לי לפחות) המון סרטים טובים לאחרונה... כיף!!

ganooov

New member
אני תוהה.

אנשים בישראל אוהבים להתיחחס לסרטים הישראליים ביחס לאמריקאים. תגידו, מישהו חושב שהקולנוע הישראלי רע לעומת האירופי? (מלבד עניין התקצוב. אלה כבר עולמות שונים..) שחקנים מצויינים, במאים נהדרים, אנשי צוות מעולים. אה, מעט מאוד תסריטאים ברמה, אבל זאת מכה כלל עולמית
.

0mroosh

New member
חס וחליל!!

לדעתי, התעשייה בזמן האחרון משגשגת בצורה לא נורמלית. הקולנוע הישראלי, הביא לי בזמן האחרון את החוויות הקולנועיות שהיו לי (ללכת על המים, כנפיים שבורות, האסונות של נינה,הכוכבים של שלמי,כנפיים שבורות,אור ועוד המון טובים). בהחלט יש לנו במה להתגאות!

bobby6killer

New member
תסתכל על הרשימה

אולי סרטים טובים אבל כולם שם דרמות שכאלו,הסרטים האלו גרמו לי להחליט לצלם סרט קומדיה,רק בגלל שכל הקולנוע בארץ הזאתי מתבסס על דיכאון.

מהסרטים שהוא ציין ראיתי רק את

"ללכת על המיים" ו"האסונות של נינה" - ואף אחד מהם לא התקרב אפילו ללהיות דכאוני. זה ממש מצחיק.. לפני מספר לא גדול של שנים הטענה המרכזית כלפיי הקולנוע הישראלי היא שהוא לא בוגר מספיק, וחסר סנטמינטליות - ועקב זאת רק הקומדיות מצליחות להביא קהל לסרט ישראלי. ועכשיו, אחרי שהקולנוע הישראלי התבגר (והוא כן התבגר, בין אם תודו בכך או לא) אז עכשיו טוענים כלפיו שהוא "דכאוני". הלוואי שכל סרט ישראלי היה מצליח להיות דכאוני כמו "האסונות של נינה".

bobby6killer

New member
לשניכם

אהבה קלומביאנית לא דכאוני,והוא בעצם היחיד שהוא קומדיה. כל השאר,אם הם לא דכאוניים,אז הם דרמה. אז נכון,כולם ממש סרטים מעולים,ונכון שכשראיתי את "אור" ממש נהנתי,ונכון שללכת על המים והאסונות של נינה הם לא דכאוניים,אבל אני בכל זאת מרגיש בכל סרט ישראלי כיאילו אני בתוך קופסא דרמתית כזאתי שהקולנוע לא מצליח לצאת ממנה.למזלו של הקולנוע שזאת "אחלה" קופסה... חשוב לי לציין שהלוואי והיה לי חצי מהכישרון של האנשים שעסקו בסרטים הללו,והלוואי שאני יצליח לביים יום אחד סרט כזה,אבל הדרמה הזאתי היא מבחינתי כבר כאב בטן...

עכשיו הבנתי למה אתה מתכוון

אתה בעצם טוען שהקולנוע הישראלי הוא לא מגוון מספיק, ושרוב הסרטים שייכים לז'אנר הדרמה, ושזה קצת נמאס, לא? יכול להיות שיש משו בדבריך.. אבל חשוב לציין שבשנה האחרונה יצאו סרטים שהם לאו דווקא דרמות - דוגמת "אהבה קולומביאנית" ו"סוף העולם שמאלה, אשר היו קומדיות, ודוגמת "בלאק ג'ק" שהוא סרט גנגסטרים

bobby6killer

New member
טיפה נמאס כן

אבל מזל שהוא ככה ולא כמו סרטי הבורקס שיצאו בכמויות בימים עברו...

בקשר לסרטי הבורקס...

לא צריך לרוץ ולפסול אותם כל כך מהר, אחרי הכל גם אם ההומור שלהם לא תמיד לרוחך (ויש הרבה שלא מתחברים אליו), הם עדיין משמשים בתור התיעוד הכי טוב ומוחשי לחיים בארץ לפני 30 שנה ויותר. וקולנוע ישראלי ככלל, לדעתי הוא בתחילת הדרך ויש לו הרבה לאן להתפתח, וכמו שכבר ציינו מעלי, במאים טובים לא חסרים בארץ, וגם סרטים מצויינים שיצאו בשנים האחרונות (כנפיים שבורות, קלרה הקדושה, מדורת השבט וכו').

ganooov

New member
../images/Emo45.gif

כדאי לשים לב להתפתחות ז'אנר סרטי הבורקס. התפתחות קלאסית. קודם ההתחלה (הרעה), ואז ההתפתחות/הפריחה, ואז הפארודיה. ז'אנר "מטופש" לא היה מצליח לעבור את השלב הראשון.

0mroosh

New member
דיכאוני?

אני מסכים עם "קוסם שחור" שהלוואי וכל הסרטים יהיו דיכאוניים כמו נינה (מדהים!!) חוץ מזה ,יכול להיות שזה שלב בהתפתחות הקולנוע הישראלי. ולגבי "ללכת על המים" הוא ממש לא דיכאוני, הוא מלא באופטימיות, בחן, בטוהר! "הכוכבים של שלומי" דכאוני? אני לא חושב.. "אור" תלוי איך אתה תופש את זה , הייתי ב"אור" עם חברים" וכולם יצאו עם מועקה ועם דמעות מהעיניים ואני יצאתי עם חיוך. זה מאוד סוביקטיבי איך שאתה תופש את זה. מה שכן, דרמות או לא, הקולנוע הישראלי מביא לנו סרטים מעולים!

bobby6killer

New member
ברור שהסרטים מעולים

על זה אין עוררין... אני גאה בך שיצאת מאור עם חיוך. במהלך הסרט כמה אנשים נשברו ויצאו באמצע פשוט...מה שגרר אותי לויכוח עם אחד מהם...והכי מצחיק זה שהוא אמר לי:"ראיתי עכשיו את חינוך רע של אלמודובר,זה סרט! איפה אור ואיפה זה..."... מיותר לציין את העובדה שרציתי לרצוח אותו...

0mroosh

New member
:)

אני לא מבין את הקשר בין "חינוך רע" (שד"א טוב, אבל הכי פחות אהוד עליי מבין הסרטים של אלמודובר) לבין "אור" . חבל שלא רצחת אותו. אחרי "אור" לא יכלתי לישון כל הלילה, לא בגלל שזה היה מעיק, בגלל שזה היה מדהים. אין מה להשבר, כי אם ככה תופשים את הסרט, מהנק' המעיקה ושהבמאית רצתה לעשות לך רע, אז זה מאבד מכל הערך.

bobby6killer

New member
מה שיותר הזיז לי

קרו ידעיה-הסרט הראשון באורך מלא שלה,במאית זוטרית מישראל בטבילת אש הראשונה שלי והוא משווה אותה לאלמודובר שבגיל 5 עשה יותר סרטים ממנה,נו באמת... והאנשים נשברו כי הם לא נהנו...

למעלה