קומבס חיובי

לוני36

New member
קומבס חיובי

שלום רב חדשה בפורום שבוע 27 קיבלתי תוצאות בדיקת coombs indirect - חיובי. סוג דם O - מה משמעות תוצאות הבידקה מבחינת מהלך הריון נוכחי ?

shoosh101

New member
זה הריון ראשון? עברת במהלכו בדיקות פולשניות

(למשל מי שפיר) או דימומים? קיבלת בעבר עירוי דם (בלי קשר להריון)? קיבלת לאחרונה זריקת אנטי-D? בעיקרון בדיקת קומבס עקיף בודקת נוכחות נוגדנים כנגד קבוצות הדם השונות. כשהיא יוצאת חיובית זה אומר שיש נוגדנים, ועכשיו השאלה אילו נוגדנים ומה רמתם. יש משמעות קלינית כאשר הנוגדנים הם כנגד אנטיגן שקיים בעובר (למשל אם העובר הוא Rh+ ויש לך נוגדנים כנגד אנטיגן Rh), וכאשר רמת הנוגדנים גבוהה מעל ערך מסויים.

לוני36

New member
COOMBS

תודה על תשובתך זה הריון שני. עברתי במהלך ההרין בדיקת סיסי שיליה ומי שפיר ולאחר כל בדיקה קיבלתי זריקת ANTI D .............(אלה הן הפעולות "הפולשניות" היחידות שעברתי במהלך ההריון ובכלל

shoosh101

New member
או.קיי, אז זה אומר שקיבלת אנטי D

לפני כמה זמן (מתי עשית מי שפיר?)? כי אם בבדיקה נמצאה רמת נוגדנים נמוכה, ייתכן שאלה עדיין שאריות מזריקת אנטי-D (שהיא למעשה זריקה המכילה נוגדנים). אם זכור לי נכון (ואני ממש לא סגורה על זה) הנוגדנים יכולים להיות מזוהים בבדיקה עד חודשיים אחרי הזריקה. ובכל מקרה, אני בטוחה שאת מתייעצת בעניין עם הרופא המטפל שלך - הסיבה שבגללה בודקים נוכחות נוגדנים בדם האם, היא שהחל משלב מסויים של ההריון נוגדנים (מסוג מסויים) מדם האם יכולים לעבור שילייה ולפגוע בכדוריות הדם של העובר, וזה יכול לגרום לאנמיה של העובר (וגם לכך יש דרגות חומרה שונות, ולפיהן טיפולים שונים). אם רמת הנוגדנים נמוכה, לרוב זה מחייב רק מעקב, החל מרמה מסויימת זה מחייב גם טיפול.

לוני36

New member
ANTI D

בדיקת מי השפיר התבצעה לפני כ - 10 שבועות ואכן אלה הם "שאריות" של הזריקה שניתה מייד לאחר ביצוע הבדיקה. כמובן שבמקביל הרופא שלי מעודכן ואצטרך לקבל זריקה נוספת של ANTI D בתחילת שבוע 28 ....

shoosh101

New member
טוב, אם אלה השאריות של הזריקה אז ממש אין

דאגה, זה נורמלי ותקין. ולגבי זריקה נוספת - כל אשה שהיא עם סוג דם מינוס מקבלת אנטיD גם בשבוע 28 וגם אחרי הלידה. זריקה קטנה מונעת הרבה בעיות פוטנציאליות

למעלה