קומה אחת או שתי קומות

קומה אחת או שתי קומות

אנחנו מתכננים בית בשפלה על מגרש של 500 מ"ר. אנחנו מאד מתלבטים בין: 1. קומה אחת , הכוללת 3 חדרי ילדים וחדר הורים וכל שאר הפונקציות. 2. שתי קומות, כאשר יחידת ההורים למטה וחדרי הילדים למעלה; 3. שתי קומות כאשר כל חדרי השינה נמצאים למעלה. לגבי אופציה זו - הבעיה הינה שאם אנו רוצים חדרי שינה מרווחים מספיק, החלל של הקומה הראשונה צריך להיות גדול מספיק... אנחנו נוטים יותר לכיוון של שתי קומות, שכן אנחנו רוצים שתיוותר מספיק גינה. אך עדיין גם אם נסגר על שתי קומות, קשה לנו להחליט לגבי החלוקה האופטימלית. אני יודעת שההתלבטות היא מאד אינדיבידואלית , אך אשמח לשמוע מנסיונכם מה כדאי/נוח/עדיף. מודה מראש על הסיוע בהתלבטות.

איריסג

New member
אני בעד קומה אחת.

זה כמובן תלוי בגבולות הבניין המותרים ובתכסית המותרת לקומה הראשונה ובכמה מטראז' כולל אתם רוצים לבית. לטעמי - שתי קומות זה אילוץ של מי שאין לו מספיק שטח לבניה בקומה אחת. אם אתם מחליטים בכל זאת על שתי קומות - וזה הבית שאמור להיות הבית שבו תזדקנו - תתכננו אותו ככה שיחידת ההורים תהיה למטה, גם אם יש לכם ילדים קטנים ממש ובשנים הראשונות תהיה יחידת הורים למעלה. היתרון של חדר הורים ליד חדרי הילדים הוא נכון רק כאשר יש ממש תינוקות בבית. זאת אומרת - כמה שנים בודדות - אחר כך - אתם תרצו בשנים הבאות את השקט שלכם כשהילדים מארחים חברים וכו', ובגיל מבוגר יותר - מי רוצה לעלות ולרדת מדרגות כל היום (ואני כבר לא מדברת על הגיל שבו השאלה הנכונה היא "מי יכול לרדת ולעלות כל היום"...)

דורית1900

New member
חלוקת חדרים

ההעדפה לקומה אחת או שתיים נראית לי עניין אישי, משום שלאחד חשוב שבבית לא תהיינה מדרגות, ולאחר חשוב שהגינה תהייה גדולה יותר. בנוגע למיקומו של חדר ההורים, לי נראה שעדיף למקמו באותה קומה עם חדרי הילדים, שכן הצורך להיות קרובים אליהם אינו מסתיים בגיל הינקות. ילדיי בני 8 ועד היום קורה שאני ניגשת אליהם לעיתים בלילות, לדוגמא כשהם חולים. כשיש במשפחה שלושה ילדים, אז השלב בו כדאי להיות קרובים אליהם נמשך שנים רבות. עוד הערה על עניין ההזדקנות בבית. ייתכן שאהיה בדעת מיעוט, אבל אני ממש לא רואה את עצמי מתגוררת בבית אחד עד סוף ימיי. כשילדיי יתבגרו ויעזבו את הבית, איני חושבת שאמשיך להתגורר בו וסביר בעיניי שאעדיף דירה לא גדולה באיזור פחות "פרברי". אני אישית לא מבינה את הנטייה הזו לתכנן מראש "לכל החיים". זה אף פעם לא הצליח לי
.

פיטנגו4

New member
ברור. לא?

קומה אחת, גדולה, עם גינה ע נ ק י ת - הכי טוב. !!! אבל, אם רוצים שבמגרש כזה של חצי דונם תהיה גם גינה הגיונית ולא פס גינון ברוח של אדנית, אז צריך קומה יחידה קטנה, או 2 קומות. המלצה חמה מאד, בבקשה, אל תתעלמו משיקולים נופיים! ראיתי כל כך הרבה טעויות שנבעו מתכנון ראשוני שגוי, המתחשב רק באספקטים של אדריכלות פנים, ומתעלם מהגינה לחלוטין... למשל: קביעת 0.00 לא טוב (גבוה מידי או נמוך מידי), הצבת בית על המגרש בזוית לא טובה, גב לנוף, פתחים במיקומים מטופשים וחסרי כל הגיון, וכדומה. אז, אחרי שתהיה לכם סקיצה ראשונית, שתפו אדריכל נוף או הנדסאי אדריכלות נוף בתכנון. לפחות לייעוץ כללי. זה יעלה לכם גרושים, אבל עשוי לשפר את רמת החיים שלכם ורמת הניצול של המגרש בעשרות אחוזים !!!

בינא

Member
2 קומות + עליית גג כקומה 3...

הכי טוב - קומה אחת. למה? אין מדרגות. הכי טוב - 2 קומות. למה? יש מדרגות. עוד יותר טוב - 3 קומות. למה? כי ככה הגינה הכי גדולה וגם יש מדרגות... הכי טוב קומה אחת - למה? כי אף אחד לא הולך לך על הראש... הכי טוב 2 קומות. למה? כי רואים את הנוף מקומה שניה... עוד יותר טוב - 3 קומות. למה? מטבח, ממ"ד (חדר אורחים), שרותי אורחים, פינת אוכל וסלון בקומת קרקע חדרי ילדים, מקלחת, שרותים וחדר כביסה בקומה א' סוויטה של ההורים בקומה ב' (או עליית הגג)...עם הרבה נוף ואף ילד לא רוקד לך על הראש... כשהילדים יוצאים מהבית...כשזקנים כבר...אפשר לרדת לגור בממ"ד. הכי טוב 3 קומות כי אם כבר יש מדרגות...שיהיו הרבה...עם אופציה למעלית פנימית. קומה אחת מזכירה בית ילדים בקיבוץ... 2 קומות מזכירות קוטג'... 3 קומות זה כמו טירה עם "אמירה". את הקומה השלישית משיגים עם גג משופע חזר וקוקיות... שטח הגג הכי קטן ב-3 קמות, הכי משופע והבית הכי "מגניב"... בגינה הגדולה של 410 מ"ר אפשר לשתול "באובב" ודקלים ומנגו...הרבה צל אפשר עשות בגינה כזו גדולה... לגינה גדולה אפשר לעשות מיחזור מים ביולוגי העובד על צמחיה ויש לזה גם מקום... אבל אם בונים 90 מ"ר בקומת הקרקע ועוד 90 מ"ר בקומה א' ועוד 60 מ"ר בקומת הגג מגיעים רק ל-230 מ"ר בניה ואז השכנים יחשבו שהבית קטן...אבל יש מקום לבריכת שחיה בחצר כזו גדולה...אם ייתנו לה היתר ורישיון הפעלה... ואפשר גן משחקים לילדים, עם מגרש כדורסל/טניס/כדורעף וחניה ל-2 מכוניות אחת ליד השניה עם סככה מקורה... העיקר שיהיה בית שימוש בכל קומה...וטלויזיה ומחשב.

עליית גג ו/או מרתף - עלויות

מה לגבי עלויות של הוספת עליית גג? עדיין זה בנייה של עוד קומה, בנוסף על שתי הקומות. אולי בכלל אפשר לחשוב על מרתף, קומת קרקע וקומה שניה. עדיין יש ניצול של הנוף מהקומה השניה. השאלה האם במרתף אפשר לשכן ילדים בגיל מאוחר יותר. נדמה לי, שב "פרויקט המאה" בבנין ודיור התכנון הוא קומת מרתף לשתי בנות מתבגרות. לי זה נראה מוזר וקלסטרופובי לגור במרתף. לגבי מרתף - האם בנייתו מעלה את עלויות הבית ב- 30% מהשלד או מהמחיר בכלל? תודה על התגובות, עידית.

איריסג

New member
אנחנו ויתרנו על המרתף.

אומנם במקרה שלנו - המגרש יותר גדול (כ 700 מ"ר) מה שמאפשר לנו לבנות בית נחמד (205) ועדיין להשאר עם גינה נחמדה גם כן... אבל היה איזשהוא שלב שחשבנו על מרתף - ואז ירדנו מזה מכמה סיבות: 1. עלויות חפירת המרתף והאיטום שלו הן מטורפות. דיברו איתנו על עלויות ללא גמר של למעלה מ 30 אלף דולר למרתף של כ 100 מטר - וזה עוד בלי עלויות של איטום איכותי מפני ראדון. 2. באזור השרון, ככה לפחות טענה מעצבת הפנים שלנו, ואין לה סיבה לשקר לנו - (וגם ידענו את זה עקרונית מקודם) יש בעיה קשה של ראדון . היא מספרת שבכל בית עם מרתף שהיא נכנסה אליו - לפי הכאב ראש היא ידעה שיש הצטברות של ראדון - ובדיקות שנערכו בהמלצתה הוכיחו את זה. 3. במקום שבו אנחנו בונים (ואני משערת שבעוד מקומות) - ברגע שלמרתף יש "חצר אנגלית" וכניסה נפרדת - זה כבר נספר במטראז' של הבית לצרכי מיסים. 4. משיחות עם אנשים שבנו מרתף - רבים מהם אמרו שבסופו של דבר הוא הפך להיות המחסן - ואפילו לא שלהם - אלא של חברים וקרובי משפחה שביקשו מהם "לעשות טובה ולאחסן אצלם איזה ארגז"...

yog11

New member
בניית מרתף

מעניין באמת מה עלות בניית מרתף שלא ישמש למגורים : מחסן, אחסון יינות , ביליארד וכד' - מימוש פנטזיות . כוונתי היא לבניה ברמה שאינה למגורים .

fireman

New member
גינה נחמדה?

500 מ"ר זה גינה ענקית. אני מקווה מאוד שאת אפילו לא שוקלת לוותר על מתכנן נוף לגינה.....500 מ"ר זה שטח ענק לעשות בו המון המון המון טעויות. המתכננת שלך כנראה סובלת מקלסטרופוביה כלשהי ולא מ"רגישות מיוחדת לראדון". ראדון לא גורם לכאבי ראש באופן המיידי וגם לא בטווח הארוך, הראדון הוא גז חסר צבע וריח ולא נתין להרגיש בנוכחותו באויר ללא ציוד מיוחד. מה שכן עלול לגרום לכאב ראש זה טחב, לחות מוגברת באויר וקלסטרופוביה. למה ישמש המרתף יוחלט רק ע"י מי שבונה אותו ובונה אותו לצורך מטרה מסויימת - מה שרוב האנשים לא. רוב האנשים בונים מרתף בשביל להוסיף מטראז' לבית ובגלל שזה נראה טוב במודעת המכירה של הבית באיזשהו שלב. כשבונים מרתף בלי שום צורך ומטרה מוגדרת סופו להתמלא בחול ולהיאטם במקרה הטוב ולהפוך למקום מושבה לחולדות ושלל בע"ח במקרה הרע. אני כבר כתבתי את זה לפחות פעם אחת בעבר.....מרתף בונים רק אם יש בו צורך ממשי, לא בונים סתם ולא, לא אוטמים אותו בפני ראדון. לנסות לאטום בפני ראדון זה כמו לנסות לאטום את הבית מכניסת אויר, חבל על הזמן ועל הכסף.

אני בניתי בית בשרון

חקרתי היטב את עניין גז הראדון. אטימת ראדון מורידה את הכמות, לא מונעת לגמרי. אם הצלחת להוריד את כמות הגז אל מתחת לרמה בעייתית - זה מספיק טוב. צבעתי את הקירות הפנימיים של המרתף עם חומרים אקריליים גמישים למיניהם (ע"פ ההוראות). יש לי גלאי גז ראדון במרתף שאני מעביר ממקום למקום בתוך הבית. כמות הגז הוא כ - 25% מה"רצוי". אני מאוד רגיש לכאבי ראש מגז הראדון. אין לי בעייה כשאני שוהה במרתף של הבית שלי (וכרגע, אני שוהה רק שם). שורה תחתונה - אני לא מסכים איתך שאי אפשר לאטום (חלקית) מגז ראדון. וזה בהחלט מספיק טוב. לא חבל על הזמן והכסף.

../images/Emo140.gifאיריס, איזה יופי../images/Emo70.gif

בגינה הנחמדה שלך אפשר לממש את כל החלומות
שלי על גינה...... המגרש שלנו קטן בהרבה, לכן גם הגינה קטנה בהרבה מאוד...אבל גם בה נשתדל להגשים חלומות.
יש לך תכנונים לגבי הגינה שלך

איריסג

New member
המגרש שלנו במקור נועד לדו משפחתי

ואנחנו בונים עליו רק יחידה אחת - ומבקשים הקלה לתכסית של קומה א' - כביכול לחלוקה בלתי שווה בין שתי היחידות. זאת אומרת שאנחנו בכל מקרה חייבים למקם את הבית ככה שעל חלק מהמגרש תוכל (רשמית....) להבנות בבוא היום יחידה נוספת. חוץ מזה, למגרש שלנו יש צורה של ר' הפוכה (הפתח מימין) - מה שלמשל חיסל לנו את החלום על בית בצורת ח'. בכל מקרה - הבית משתרע בעיקר על ה"רגל" העליונה, הארוכה של ה' וקצת גולש לכיוון ה"רגל התחתונה". זה אומר שהשארנו חתיכה די יפה בחלק הדרומי של המגרש. מעבר לזה כמובן השארנו מסביב לבית את מה שצריך מבחינת קוי מגרש וכו'. ככה שגינת האירוח העיקרית שלנו - תהיה מאחורי הבית - בחלק הצפוני - שם יהיה דק ענקי, ורק בקצוות שלו יהיו משטחי דשא לא ממש גדולים. בחלק הגדול של הגינה - נשתול עצי פרי - אני רוצה שם סוג של בוסתן קטן . זה דווקא חלק שבו כנראה לא נשתמש לאירוח רוב הזמן, מפאת היותו דרומי וחם מדי לטעמנו.

fireman

New member
230 מ"ר זה בכלל לא קטן.

אגב, מי שהולך לבנות תוך כדי שהוא שואל את עצמו מה יחשבו השכנים....שילך לגור ברב קומות כי שם יש לו מספיק שכנים לשאול אותם מה הם חושבים.

קומה אחת הכוללת 2 חדרי ילדים

ויחידת דיור בקומה השניה , כך ישאר גם מקום ליחידת דיור להשכרה בקומה הראשונה .

למעלה