קומונה סגורה באינטרנט ותביעת דיבה

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
קומונה סגורה באינטרנט ותביעת דיבה

שלום לכם, יש לי שאלה עקרונית: האם יכול פלוני לבא ולתבוע תביעת דיבה כלפי אלמוני בעקבות דברים שאמר אלמוני בתוך קומונה סגורה (מהסוג הקיים כאן בתפוז)? להבהיר: א. פלוני אינו חבר באותה קומונה, הנחשבת כחוג חברים סגור ואשר לשם חברות בה יש להירשם ולקבל אישור מנהל, והכניסה אליה היא עם סיסמה. ב. תביעתו של פלוני באה בעקבות מידע "פנימי" שאינו גלוי לכל ואשר הגיע לידיו, בדרך כלשהי, מהקומונה הסגורה. אודה מראש על כל הבהרה או הסבר.
 

sh a ch a r

New member
על פי מיטב הבנתי

אני יכול לתבוע אותך על הוצאת דיבה גם אם אתה אמרת עלי דברים רעים (מתוך הנחה שהם לא נכונים, גם כנראה לזכות) באופן אישי למישהו אחר. אני לא חושב שרכיב ה"פומבי" בהוצאת הדיבה הוא משמעותי (אבל תקרא מה שאני כותב אחרי השם שלי). שחר אני לא עורך דין
 

אורי רז

New member
להבנתי הלא מקצועית את לשון החוק

חוק לשון הרע אומר - "1. לשון הרע מהי (תיקון: תשנז) לשון הרע היא דבר שפרסומו עלול - (1) להשפיל אדם בעיני הבריות או לעשותו מטרה לשנאה, לבוז או ללעג מצדם; (2) לבזות אדם בשל מעשים, התנהגות או תכונות המיוחסים לו; (3) לפגוע באדם במשרתו, אם משרה ציבורית ואם משרה אחרת, בעסקו, במשלח ידו או במקצועו; (4) לבזות אדם בשל גזעו, מוצאו, דתו, מקום מגוריו, מינו או נטייתו המינית. 2. פרסום מהו (א) פרסום, לענין לשון הרע - בין בעל פה ובין בכתב או בדפוס, לרבות ציור, דמות, תנועה, צליל וכל אמצעי אחר. (ב) רואים כפרסום לשון הרע, בלי למעט מדרכי פרסום אחרות - (1) אם היתה מיועדת לאדם זולת הנפגע והגיעה לאותו אדם או לאדם אחר זולת הנפגע; (2) אם היתה בכתב והכתב עשוי היה, לפי הנסיבות, להגיע לאדם זולת הנפגע." אני חושב ש 1(3) ו 2 מכסים מקרים של שיחה פרטית, לדוגמא עם אדם בעל תפקיד מפתח בגיוס עובד לחברה, ולכן להבנתי רכיב הפומביות אינו רכיב הכרחי להוצאת דיבה.
 

RSPA

New member
תודה רבה לכם. יש לי שאלה נוספת - רושם בנפרד.

 
למעלה