'קומונת לשון'

אז אם קודם

שאלתי בתור אחת שחשבה שהיא יודעת משהו על קומונות עכשיו אני אשאל בתור אחת שחשבה שהיא יודעת משהו על העברית לא מנוטר ?? אני מניחה שזה קשור לנוטר. כלומר שאינו שמור/תחת פיקוח? ופורום הוא מנוטר? מי יושב בבוטקה? אפשר קצת יותר פירוט? [שיבולת, בורה בקצות גבעוליה, ולא נעקרה ממקומה כדי לבקר בהייד פרק]

כנף

New member
קומונה כל אחד יכול לפתוח

בפורום צריך את התערבות התפוז (הסכמתם על נושא הפורום ומנהליו, וכמובן- פתיחת משכן הפורום)

תודה

ושאלת אישור: האם מנוטר אכן בא ממוניטור? אם כן, היה שווה לי השרשור הזה, ולוּ בשביל המילה הזאת (דוגמה מצויינת למשהו שאין ממנו הרבה)

נֵץ

New member
כנראה הם לא קשורים

מלבד העובדה שהם נשמעים דומה והמשמעות שלהם דומה (ויש כמה כאלו. זכור לי שהלל סיפר לי על זה פעם. בקשו ממנו) מצד אחד, המקור של מוניטור. מצד שני, אחד המקורות הראשונים של נוטר.

מוגג

New member
אמנם השרש נט"ר

קיים בעברית מקדם, אך הבחירה דווקא בו כדי לתאר את פעולת ההשגחה והבדיקה היא גם בגלל הקרבה הפונטית למוניטור.

לא זו היתה שאלתי

(התגובה לנץ) לא שאלתי אם יש קשר בין נוטר למוניטור (ודאי שאין) שאלתי האם הפועל/שם התואר מנוטר נגזר ממוניטור, ואכן קיבלתי את האישור לכך בהמשך. תודה למשיבים

אוֹחַ

New member
מאז ספטמבר 11 קבלה המליה ניטור

מקום של כבוד במרחבי המרשתת. ע"ע: ניטור ויירוט מיילים.

מנוטר

הסבר מלא למילה נִטּוּר שֵם ז' monitoring 1. רפואה מעקב הדוק ורצוף אחר פרמטרים באמצעות מכשירים אלקטרוניים כגון מוניטור. • ניטור עובָּרִי מאפשר לרופאים לאבחן מצוקת עובר במהלך הלידה. 2. מעקב אחרי תנאים או תהליכים באמצעות מכשור שאינו משפיע על תנאים או תהליכים אלה, בייחוד מעקב רצוף באמצעות מכשור מיוחד אחר מאפיינים סביבתיים כגון רמות זיהום, קרינה רדיואקטיבית וכד'. • הנתונים על הריכוזים של מזהמי האוויר חושבו על סמך דו"חות שנתקבלו מתחנות ניטור המפוזרות ברחבי הארץ. • תחנה לניטור קרינה סביבתית הוקמה בדימונה. נִטֵּר פ' פיעל ביצע פעולת ניטור. to monitor נֻטַּר פ' פועל (מְנֻטָּר) ניטרו אותו. to be monitored מתוך "רב מילים" לעניין מלים דומות צליל, ראי נא: חולי-רע (כולירה) פרטי-כל (פרוטוקול)

למעלה