קומיקאים סטנד אפיסטים?

קומיקאים סטנד אפיסטים?

אתמול ראיתי חדשות(כן, גם כאלו דברים אני עושה...). וסיפרו על הסרט החדש של הבמאי של:"סוף העולם שמאלה" (יסלח לי רום כבודו על כך שאינני זוכרת את שמו) ודובר על סרט חדש שהוא מפיק. ויש שם סטנד אפיסטים מצליח. הם דיברו על אדיר מילר. עם כל הכבוד למר. מילר. הוא איננו סטנד אפיסט, אלא קומיקאי. ואתם חברי היקרים. מה ההבדל בין סטנד אפיסט לקומיקאי? היכן עובר הגבול? האם מתחילים כסטנד אפיסטים ועוברים לקומקיאים? או שמתחלקים חצי חצי?

זה תלוי בכמה תחומים הוא מתעסק...

רועי לוי אומר שסטאנדאפיסט אמיתי הוא אחד שעולה על הבמה עם כמה שפחות חומר ומסתדר עם מה שיש. אני חושב שסטאנדאפיסט עושה צחוקים על במה, עם הקהל, עם חומרים כתובים מראש ומשלב את הכל ביחד. קומיקאי הוא אחד שמעבר לזה, גם עושה דברים מצחיקים אחרים, יוצר הומור גם בטלוויזיה, ברדיו, קולנוע, עיתונות וכו'. סטאנדאפיסט לדעתי הוא נגזרת של קומיקאי. תחום אחד מעולם הקומיקאיות (
).

לדעתי קודם כל אדיר מילר הוא גם

וגם הוא קומיקאי בתכניות טלויזיה שהוא עושה אבל הוא גם סטנדאפיסט כשהוא על הבמה במופע הסטנדאפ שלו הוא כותב לבד ומאלתר (בטח שלבד) מה ההבדל? קומיקאי זו בעצם ההגדרה לאומן שמצחיק בכל התחומים בעוד שסטנדאפיסט יהיה אחד שעולה לבמה ומצחיק בלי תפאורה בלי הפקות יוקרה רק הוא המקרופון ואולי כסא. נ.ב. מי שכותבים לו את החומר והוא עולה ומופיע איתו הוא לא סטנדאפיסט הוא מדקלם/שחקן/מעביר חומר או איך שתרצו לקרוא לזה. לכן עדי אשכנזי היא לא סטנדאפיסטית, ישראל קטורזה גם לא וכו וכו

../images/Emo190.gifנכון!

כשלא כותבים לה אז גונבים לה *גונבים לה לא ממנה כלומר גונבים בשבילה

Oren G

New member
קטורזה לא סטנדאפיסט../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

שקט שקט שקט! אחד הסטנדאפיסטים הגדולים
הוא כותב כל החומר בעצמו ('בבית זה עבד') ומעביר אותו בצורה מעולה
אשכנזי אולי לא סטנדאפיסטית. אבל היא מצחיקה.

הוא לא כותב כלום לעצמו

הוא מצחיק ומעביר בצורה מעולה ויכול להפוך סתם משפט למצחיק כבודו במקומו אבל הוא לא סטנדאפיסט כי הוא רק מדקלם את מה שכתבו לו בדרך מצחיקה ומעולה. (לעומת עדי....)

לא מתוכחים...

רק רציתי להבהיר את ההבדל ואת העובדה (שכנראה חדשה לך) שהוא לא כותב את האמת גם כשאני שמעתי על זה הופתעתי

Oren G

New member
אה זה אתה מהתעשייה..

אז תעשייה לי טובה ואל תשגע אותי
אני מברר את העניין ואני אתן לך תשובה מהימנה.

../images/Emo12.gifבאמת?!

זה לא הוא כותב?! איזה מוזר... הייתי בטוחה שזה הוא כותב... כי זה כ"כ ... כ"כ... כ"כ הוא לכתוב דברים כאלה! הוא נראה ממש אמיתי בצורת העברה הזאת שלו. אבל זה ממש נשמע מוזר לי. הייתי בהופעה שלו, ולא הפסקתי לצחוק. זה ממש מבאס אם אנשים אחרים כותבים לו את החומר. אני מקווה שזה לא נכון...

Butza

New member
אממ

אני מניחה שקומיקאי זה גם מי שהכניס את עצמו לנישה של תוכניות בידור וכאלה... לאדיר מילר היה את "ערב אדיר"- שמה הוא לא עשה סטאנדאפ אלא מערכונים, כמו יצפאן למשל, ומה לעשות, זה יותר משחק מאשר סטאנד אפ. ועכשיו עם "היכל התרבות" [הלא מוצלחת בעליל] קשה לכנות את זה סטאנדאפ. אני מניחה שהוא עושה סטאנדאפ בהופעות שלו.. כשהוא עומד מול הקהלומצחיק
זה סטאנדאפ!!

oh-da

New member
מילר עושה גם סטנדאפ.

היו לו מופעי סטנדאפ... זה אחד מהתחומים שהוא נוגע בהם.

Oren G

New member
בטח שמילר עושה סטנדאפ

מילר הוא קודם כל סטנדאפיסט, הוא התחיל כסטנדאפיסט, גם בתכנית 'דומינו' שהוא השתתף הוא הכניס קטעי סטנדאפ שלו. הייתי בהופעה שלו בערך לפני חצי שנה
כבר שנים אני חושב שהוא אחד הטובים, עוד לפני שהוא פרץ ממש לטלוויזיה החזקתי ממנו.

למעלה