קומיקס הודי

IndiComic

New member
קומיקס הודי

היי חברים,

אני אשמח אם יש כאן מישהו שיוכל לעזור לי בבקשה..

לצורך עבודה באוניברסיטה, אני מחפש קומיקס (עדיף באנגלית) של יוצרים מוסלמים מהודו..

אם מישהו מכיר משהו כזה או יכול להמליץ על אתרים/פורומים אחרים לחפש בהם אני אודה לו מאוד..

תודה מראש,

אינדיקומיק

קומיקס הודי, תגובות

הייתי בהודו אמנם תקופה קצרה אבל בתור חובב קומיקס קיבלתי קצת רושם אודות החומר המקומי שלהם. הדברים הקומיקסאים היחידים שהצלחתי למצוא שם היו קומיקס אמריקאי/אירופאי בהוצאות מקומיות. (אני קניתי שם אסטריקס ברחוב ממש בזול) וקומיקס מקומי שמתאר סיפורים הינדים מיתולוגים. לא הצלחתי למצוא קומיקסים מקומיים מוסלמים ואני כלל לא בטוח שיש. אם אתה מוצא משהו ספר כאן כי אני ממש סקרן. אם אתה מעוניין בתמונות של הקומיקס ההינדי זרוק מילה.
נ"ב
אני קצת לא מרוכז עכשיו אז נזכרתי שקניתי גם סיפורי גבורה מצבא הודו בקומיקס לא זוכר אם זה היה מוסלמי
אוֹרי כבר 34

IndiComic

New member
תודה רבה אחי!

כרגע נראה לי שאין לי צורך בקומיקס עם הסיפורים ההינדים המיתולוגיים אבל במידה וזה ישתנה אני אפנה לך.. :)
בכל מקרה, במידה ואמצא - אעדכן

בכל מקרה,
תודה רבה על הכוונה

יש חוקר קומיקס הודי באוניב' הידראבאד. חפש...

אותו ותנסה ליצור איתו קשר.
השם שלו חומק מזכרוני כרגע אבל אם אזכר בו אכתוב לך מסר ואנסה לקשר ביניכם ישירות. אם זכרוני אינו מטעני הוא עצמו אינו מוסלמי, אבל כן כתב על הנושא בעבר.

3טרקן

New member
Amar Chitra Katha

הקומיקס הפופולארי ביותר בהודו נקרא Amar Chitra Katha מדובר בחוברות קומיקס חינוכיות שמלמדות מבחר נושאים שקשורים לתרבות וההיסטוריה ההודית: סיפורי עם, היסטוריה, משלים, ודתות. בהקשר המוסלמי, אני לא יכול לשים את האצבע על יוצר קומיקס הודי מוסלמי אבל בסדרה הזו יש חוברות שמוקדשות לדתות של הודו ובהן גם אסלאם וגם להיסטוריה הודית, שחלק חשוב ממנה קשור למוסלמים, לי למשל יש חוברת על הקיסר ההודי המוסלמי אכבר.
בלי קשר עברתי על שמות האמנים ההודיים שמופיעים בLAMBIEK והאמן היחיד בעל שם מוסלמי מובהק הוא שיהאב ג'י (http://www.lambiek.net/artists/j/ji_shehab.htm)

למעלה