קומיקס ומסרים חברתיים

NuckBunnies

New member
קומיקס ומסרים חברתיים

מה דעתכם על קומיקסים עם מצפון חברתי? על קומיקסים המנסים לחנך, ללמד, להוות סאטירה? האם קומיקסים צריכים להישאר (נו, אנחנו מדברים על המיינסטרים כמובן) בעיקר בעולם הפנטזיה/מדע בדיוני ומנותקים מן המציאות, או שעליהם להיות באינטראקציה מתמדת איתה? מה הוא לדעתם הדינמיקה בין החברה והקומיקס? NuckBunnies

NuckBunnies

New member
תפקיד הקומיקס סחברה

כחלק מלימודי התקשורת שלי למדנו מספר דברים. אני לא יפרט את כל תאוריית המודלים של התקשורת (חומר לבגרות), אבל הנה משפט קצר מהספר: "התכנים במדיה" במקרה זה הקומיקס, "אינם משנים אמונות והתנהגות אנושית. עיקר כוחם בחיזוק האמונות וההתנהגות." מה כוונת המשורר? הכוונה שהסיפורים והמסרים שאנחנו מקבלים מקומיקס לא משנים את תפיסת העולם, אלא באים לשרש אמונות, נורמות וערכים (כגון גבורה, אומץ לב, עזרה לזולת). כמובן שזה לא אבסולוטי, אבל אני מדבר על קומיקסים כמו "סופרמן", המציגים, תרתי-משמע, את הסופר-אדם, עם האידיאליזם והערכים שהופכים אותו לאדם עליון. דוגמא נוספת הינו ספיידר-מן. המסר שלו, בבסיסו, הינו המשפט "with great power comes great responsbility" (עם כוח רב באה אחריות רבה). זהו המסר, הערך העליון אשר מנחה את פיטר פרקר לאורך כל חייו כדמות קומיקס. מתי הוא מבין ומקבל את משפט זה? אחרי שבגלל שלא לקח אחריות ולא עצר פושע מלברוח עם שללו. לאחר מכן אותו פושע רצח את דודו. כמו בטרגדיה יוונית, יש כאן מאבק בערכים ורצונות, ולאחר מוות טראגי מתקבלת החלטה ברורה על הערך העליון. יש עוד דוגמאות, כמו אקס-מן וקפטן אמריקה, אבל נראה לי שהעברתי את הנקודה. NuckBunnies שהציב מחדש הודעה זו לאחר שפעם אחרונה שהוא הציב אותה לא הגיבו

The Crusader

New member
לדעתי

אתה באמת אפשר ללמוד הרבה מהגיבורים בקומיקסים. המשפט של ספיידרמן זהו משפט שאני אישית מדקלם לעצמי הרבה כי לדעתי זהו משפט מאוד מאוד נכון! בנוסף סופר מן זהו אידיאליזם לא הגיוני כל כך מפני שאין אדם שכולו רק טוב לכן הוא לא מהווה דוגמא כל כך טובה על התגברות על היצר ההרסני שנמצא אצל כל בן אדם, לדעתי אחת הדוגמאות הטובות להצלחה שבכיבוש היצר הקדמון הזה הוא וולברין שהמצאתי עליו משפט שלדעתי מתאר אותו בצורה מעולה אך גם את כל שאר בני האדם- "you can take the man out of the beast, but you cant take the beast out of the man&quot
אתה יכול להוציא את האדם מהחיה אך אתה לא יכול להוציא את החיה מהאדם) כלומר לא משנה מה האדם יעשה תמיד יהיה היצר להרוס, אך כמו שאמרתי חלק עיקרי באישיותו של וולברין שלדעתי זהו חלק שבא להראות שבסופו של דבר תמיד ניתן להתגבר על יצרים פנימיים זהו החלק של החיה הפנימית שלו, החלק שבו הוא תמיד נלחם מבפנים על מנת לא להכנס לטירוף ולהתחיל להרוג את כל מי שנקלע בדרכו. לסיום אני בהחלט מסכים שיש מסרים רבים בקומיקסים ונסיון רב להעברת לקחים ונורמות חברתיות עליונות שכולנו היינו רוצים שייתקיימו, אבל עד אז נשאר במאבק כמו בקומיקסים :) the crusader שלדעתו הביא טיעון דיי משכנע שהוא אישית מאמין בו בכל הלב

למעלה