פידבק
אם יש משהו שכל מי שיוצר (כאן בפורום, ובכלל) זה הצורך בפידבק. גם אם אתה מצייר לעצמך, שלא למטרות רווח או תהילה, זה תמיד חלק חיוני מהיצירה להראות את מה שיצא לך (אם אתה מרגיש שהוא ראוי לצפיה), ולדעת שאנשים ראו אותו, ולשמוע מהם מה הם חושבים. אם אתה לא כותב למגירה, פידבק הוא חלק חיוני מתהליך היצירה. קשה מאוד להמשיך ולהשקיע כשאתה לא יודע מי בכלל רואה את מה שעשית. אני, למרות שיש לי קומיקס משלי, בעיקר מצייר לעצמי. אני לא ממש מוטרד מכמות הקוראים שיש לי, או כמה חשיפה אני מקבל. למעשה, לפני שהצטרפתי לפורום הזה כמעט שלא פרסמתי. מי שמצא את הקומיקס שלי מצא אותו לבד. ובכל זאת, לי יש פידבק. אני יכול לראות כמה כניסות היו לי לאתר, כמה אנשים הצביעו עבורי ברשימת Keenspace top 99, מי הקומיקסים שקישרו אלי ואני אפילו מקבל מיילים מקוראים מדי פעם, שזה בכלל נחמד. ובלי זה? היו הרבה הזדמנויות שיכולתי להפסיק את הקומיקס. הוא לא נורא חשוב, ויש לי דברים יותר בוערים. אבל אני ממשיך, כבר שנתיים. כי אני נהנה. נהנה לצייר, אבל גם נהנה לדעת שיש עוד אנשים שנהנים מזה שאני מצייר. עכשיו, לא לכולם יש את הבמה שלי יש. כשמישהו משקיע מאמץ, ודופק עבודה מקצועית שהיא לא רק ברמה מעל ומעבר. אלא שהיא לא יכולה להיות קשורה יותר לקומיקס (זה היה פינאפ של סטורם, לעזאזל!), ואז רואה אותה כעבור כמה דקות שוקעת לקרקעית הפורום תחת הר של... טוב, היו פה הרבה דברים שלא ממש ראויים לתואר "דיונים", ומי שפתח או השתתף בהם יודע למה הכוונה- אז כן, בהחלט- אני יכול לראות איך זה מוציא לך את החשק אי פעם לטרוח להראות למישהו באזור משהו שעשית. ובקטע הזה אני אשם כמו כל אחד אחר- כמו שקל לקטול כשמשהו נראה לא בנושא, ככה קל להכניס תגובה קצרה וחיובית אם ראית משהו שאהבת. ואני רואה הרבה כאלה. אבל אני (כמו הרבה ממכם, אני מניח) לא מגיב אם אין לי משהו קונקרטי להגיד, כי זה מרגיש כמו הצפה (תגובות "יו איזה יופי", וכאלה). אבל צריך לנסות בכל זאת, ואם אהבת- למצוא משהו להגיד. זה חשוב.