קומיקס מאנגה שעשיתי בשנה שעברה...

sharki

New member
קומיקס מאנגה שעשיתי בשנה שעברה...

זו פתיחה לקומיקס. עוד לא סגור כלום... שם הכותרת (בינתיים) הוא: "Two sides to a coin" Sid- מה אתם חושבים?

ויאגרה

New member
בקשר לכל הציורים

כריכה - יפה מאוד...קצת מרובע מידי לטעמי, אבל בכל זאת יפה. עמוד 1 - נחמד, הציורים יצאו קטנים מידי בסריקה, אבל בכל זאת רואים שהשקעת הרבה זמן ומאמץ. עמוד 2 - מעולה! הריבוע העליון, בו הבחור העצבני ההוא טוען את האקדח או משהו כזה היא אחת הטובות שראיתי פה, באמת...רואים שלא מדובר בחובבן. תמשיך ככה, ואני אשמח לראות גם גירסה צבועה.

sharki

New member
תודה אחי! ../images/Emo6.gif

אהבתי את הביקורת!
בנוגע לכריכה. יש לי שם הרבה בעיות אני יודע. יד ימנית גדולה מדי, חוסר מיקוד בעיניים. אל תשכח שזה ציור משנה שעברה. בקשר לסריקה, הגודל המקורי הוא בדף פוליו. ועמודי הקומיקס (לא השער) תופסים הרבה יותר מ250 MB. אז הייתי צריך להקטין אבל היה חשוב לי לשמור על האיכות. בקשר לעמוד הראשון, הוא לא סגור. יש לי שם הרבה חילוקי דעות אבל אני מקווה שהצלחתי להעביר אשליה של זמן ושקט כמו שצריך. אני עדיין בספק בקשר לפריימים של הזום. הם לא מדוייקים מספיק. וגם בנוגע לפריים ההזייה שאחריהן. לא מעטים אמרו לי שהוא לא ברור מספיק. העמוד השני הוא עמוד הפיצוץ. הסטייה החדה מהStealh Mood. (לכן אני מבין שנורא אהבת אותו.
). רציתי שיראה קולנועי. עם פריימים מלאי אקשן. להבהיר עמדת מנוסה. אני עדיין לא בטוח אם אני מעוניין בצבע או שחור לבן. לשחור לבן יש השפעה שונה לגמרי מאשר צבוע. אשמח לקבל עיצות. מה אתם אומרים? צבע או שחור לבן?

ויאגרה

New member
בקשר לצבעים...

שחור ולבן. יעשה את הסיפור הרבה יותר מיוחד, לדעתי...וחוץ מזה, אם תוציא אותו לאור, בטח תיצטרך לשלם פחות על הדפוס,לא?

sharki

New member
נכון.

יש גם את העניין הזה במאנגה ששחור לבן נותן יותר ריכוז בקריאה. אני גם מעוניין בסיפור עם אוירה אפלולית כזאת. שלא תהיה "בשלל צבעי הקשת" וכו´. לא "החיים הטובים" הנדוש. וזה גם הגיוני כשמדברים על הוצאות כספיות כי אחרי הכל אני רק בתחילת הדרך. אז אני גם אשלם פחות על הדפוס. אבל אני עדיין לא שלם עם העניין. אני חושב על לעשות את הקומיקס בצבעי מים. יש את הקטע שקוראי קומיקס בישראל לא רגילים לקרוא קומיקס בשחור-לבן אז נראה לי שאני צריך ללכת עם הזרם ולתת לצבע קצת קרדיט.

illustrator

New member
בגוונים של אפור

ההצללה שאתה עושה מאוד יפה. אם תעשה אינקינג, רובה תימחק. אם תדפיס את ציורי העיפרון (אולי בתוספת כמה קווי דיו), זה יכול לצאת ממש יפה אם תרצה, נרחיב על זה כשניפגש...

yonabarak

New member
הסגנון מוצלח

כמה הערות קטנות: בעיית פרספקטיבה קשה בפריים הראשון בעמוד 1. הבחור שיושב מאחורי הפתח גדול מידי, הפתח עצמו נמוך מידי, ובכלל זה לא מאורגן שם. הפרצוף שלו בריבוע הקטן נמעך לגמרי כשניסית להראות אותו מלמטה. בפריים החמישי הראש "נתפס" בין שני הפריימים האחרים. מומלץ להוריד קצת את הפריים ולתת לו עוד קצת גובה.

sharki

New member
אני יודע את צודקת...

כבר אמרתי שזה לא סגור. אני צריך לעבוד עוד הרבה על הפתיחה הזאת. אבל הייתי צריך לפרוק את הרעיון לדף קודם. וזה מה שיצא. בקשר לפריים החמישי הצרתי אותו כדי ליצור אשלייה של זמן קצר מאוד. מספר שניות לפני ההפתעה הגדולה.

Druyanizem

New member
אהבתי

את הסגנון מהרובע שלך.... יש בזה משהו מיוחד... מנגה קוביסטית

דווקא סגנון מרובע טוב למנגה...

בקומיקס מנגה חלוקת הריבועים בעמוד נוטה להיות ריבועית ל-6 בכל עמוד. היפנים מאוד שמרנים גם בכל מה שנוגע לציורי הקומיקס שלהם. לעומת זאת בכל המנגה המודרנית והמערבית או כל מה שמושפע ממנגה אבל הוא בעצם אנימה מערבית, אין הקפדה על ריבועים משורטטים או שווים. למרות האמור לעיל´ אין זה בהכרח אומר שאין במנגה יפנית דפי "ספלאש" שמחולקים בצורה פחות שמרנית, כמו הדף הראשון. הדף השני לעומת זאת איננו בעל חלוקת מרובעים מנגאית טיפוסית. אבל אני חייב להודות ששניהם מעבירים את המסר דיי טוב. ואני מצטרף לקריאה להשאיר את הקומיקס בשחור לבן. עושה ת´עבודה הכי טוב.

Druyanizem

New member
התכוונתי לציורים עצמם....

לא למסגרת... אבל אחלה סגנון... באמת

למעלה