קומיקס מקורי בעברית

זנזוריה

New member
קומיקס מקורי בעברית

אני עומד לסיים הפקה של חוברת קומיקס בעברית. ייתכן ושמעתם על זה כבר. זה נקרא אדירי התכלת וזה מפורסם באתר שלי. http://www.zanzuria.com על כל פנים. אני אשמח לקבל ביקורת וחוות דעת האם יש מקום להוציא את החוברת המלאה להפצה בחנויות. כלומר האם תהיה הענות של קנייה שלפחות תכסה את העלות של ההדפסה. לגבי רווח מהחוברת ברור לי שלא יהיה וגם אין לי כוונה להרוויח מזה. אבל אשמח לא להפסיד מזה כסף. לגבי שעות העבודה הרבות שהושקעו בזה, אז אין לי בעיה להפסיד אותם שכן זה נעשה מתוך אהבה ולא מתוך כוונות מסחריות. באתר נמצאים רק הדפים הראשונים של החוברת ועוד כל מני כוונות לגבי החוברת הבאה. כרגע הכל בגדר כוונות. הכל יהיה צבעוני ובפורמט חוברת קומיקס רגילה. אני אשמח לדעת בכמה לדעתכם צריך למכור חוברת כזאת. כלומר האם תהיו מוכנים לקנות נאמר במחיר 20 שח את החוברת. זה הכל. אם אין לכם תשובה אז לפחות תהנו מהסיפור עד כה.

ננסק

New member
שלום עופר,

אני לא רוצה להשמע מרושע ואכזרי, אבל לדעתי אין סיכוי שהחוברת תמכור מספיק בשביל כיסוי הוצאות. עד כמה שאני אוהב ומעודד יצירה ישראלית בקומיקס, חייבים להתמודד עם העובדות בנוגע לקהל היעד שלך. ישנן שתי קבוצות: אלו שממש מכירים קומיקס ומתים על התלהבויות מוגזמות - להם מיועדים הקומיקסים המחתרתיים; ואלו שלא מבינים מהחיים שלהם בקומיקס ורוצים רק לקרוא בזריזות את החוברת, ושתהיה מלאה בציורים יפים - להם מיועדות הפקות מושקעות ומפורסמות היטב. לדעתי החוברת שלך איננה נראית מספיק טוב בשביל להימכר לקהל מהסוג השני, וקיצ'ית מדי ברעיון מכדי להימכר לקהל מהסוג הראשון. לצערי, אני באמת לא מאמין בקיומו של קהל מסוג שלישי ולכן לדעתי אין טעם להפיץ את החוברת בדפוס - ההוצאות לא יוחזרו.

nirmatarasso

New member
ואני

סתם סקרן לגבי עלויות. אם אתה יכול לפרט משהו לגבי עלויות דפוס, אני מאוד אשמח.

זנזוריה

New member
עלויות

אלף חוברות זה בערך 9000 שח פחות או יותר. העבודה זה כל אחד ומה שהוא חושב שמגיע לו. אם יורדים בכמות אז המחיר עולה ליחידה. ההדפסה בצבע לגבי שחור לבן בערך רבע מהמחיר אולי אפילו פחות. למכור אלף חוברות בארץ זה חלום. חלום ירוק. להדפיס הרבה מעל אלף יכול להוריד את המחיר ליחידה נאמר עד כ 3 שקלים ליחידה. אבל אם יש לך חברים בבית דפוס או שבעל הבית דפוס מאוד מחבב אותך אתה יכול לצאת במחיר של נאמר 6 שח לחוברת בכמות קטנה (1000). הי תן ביקורת על הקומיקס...

nirmatarasso

New member
ביקורת?

דבר ראשון מה שתופס. דווקא בכריכה שווה להשקיע הרבה יותר. בדרך כלל ואפילו במקובל, העטיפה הרבה יותר מושקעת מהקומיקס עצמו, אז אין מה להרגיש רמאי. בהתחשב בעלויות נראה לי שהשני דפים הראשונים, שבעצם מסבירים את שאר החוברת מיותרים. אני מוכרח לציין, אגב שהרישומים בשני דפים האלה הרבה יותר יפים. יש משהו בחום המרושל הזה שממש עובד, כאילו כשזה רק סקיצה פשוט יותר קל לך. העלילה, וכל זה בא ממישהו שסופר הירואז מדברים אליו בדיוק כמו סיפורי עם אסקימוסים (אין לי שום דבר נגד אסקימוסים, אני רק לא חושב שאנחנו חולקים את אותה תרבות) דווקא מגניבה. יש משהו בזה שמדובר בסך הכל בשני חרייטים מגעילים ,שנותן את הוינץ'. יש מה לעבוד על הטקסטים. הבחורה, אם ניקח דוגמה, לא מביאה את האקסטרה. אני מבין שרצית להביא מן קונטרה חברתית. רצית להראות שהסביבה של מוקלבי לא מבינה מה הוא עושה עם החנון, אבל אני בטוח שהבחורה היתה יכולה להיות יותר שנונה מ"יש לך שריטה עמוקה, אדון מוקלבי". אני ניטפל לטקסטים כי טכנית קל לשנות אותם. הבחורה בעצם בשלושת ה"בלונים" שנתת לה אומרת אותו דבר. כל מה שאנחנו מבינים זה שהיא לא אוהבת את החנון. אנחנו לא מבינה למה. ויותר מזה לא מבינים (מבין) למה היא בכלל מתייחסת אליו. היה אפשר להקצין את הסיטואציה: 1. מניעה - הבחורה רוצה לזיין את מוקלבי. -----אפשר להוסיף מוקלבי מת לזיין גם אותה, אבל מה לעשות הוא תקועה עם החנון. 2. דרכי פעולה - כלומר למשוך את מוקלבי בזיין. לא פיזית אני מדבר על טקסטים. "מוקלבי אתה בא היום ל(הכנס כאן מקום חשוך ורומנטי)" ____"לא כי דווקא אני בביוץ היום" וכו' וכו'. כל זה מגדיל את הבאסה של מוקלבי וקצת מרחיב את התפקיד של הבחורה. אתה לא מוכרח לתפוס אותה כמוני, כמובן. אתה יכול גם לתת לה עומק אמיתי, אבל אני מניח שזה תלוי בתפקיד שאתה נותן לה בהמשך. לא נמשיך עם הטקסטים, אבל הבנת את הרעיון. כדי לעבור על הטקסטים גם 20 פעם. קל מאוד לשנות אותם, ובמקרה הזה, הם גם מאוד משמעותיים לעלילה. ועלילה היא הכל. הצדדים החזקים הם השוטינג והלייאואט. והצד החלש הוא הרישום. השוטינג באמת עוזר להעביר את הסיפור והלייאואט כל הזמן מנסה לצאת משטאנצים. אני ממליץ להבא, אלא אם כן אתה מתכוון להשתמש בקומיקס כדי ללמוד רישום (אני במקרה בקבוצה הזאת), להשתמש במצלמה דיגיטאלית ולבסס אליה את הדמויות. אין מה להתבייש בזה. בקומיקס אמריקאי "מיינסטרימי" משתמשים בטכניקה הזאת כל הזמן.

amitais

New member
בדיוק להיפך

קומיקס המוגדר "מחתרתי" הוא בדרך כלל זה שיכול לתקשר עם קהל חדש מכיוון שהנושאים שהוא עוסק בהם לרוב קשורים יותר לחיים במציאות שלנו. דווקא קומיקס שלפי ההגדרה הקלאסית נחשב למיינסטרים, שזה קומיקס סופר-הירוז, הוא קומיקס שקשה לו לתפוס פה, כי הפנטזיות האלה לא כל כך מענינות את הקורא הישראלי. דרך אגב, זנזורי, אתה קרוב משפחה של אשר?

amitais

New member
ולגבי הקומיקס

אם לומר את האמת, רמת הציור די ראשונית. נראה שאתה שולט הרבה יותר טוב בגרפיקה ממוחשבת מאשר בזו הידנית. כרגע לא נראה שהחומר מוכן לפרסום בדפוס, אפילו לפני שנכנסים לחישובי כדאיות כלכלית. לגבי העלילה: הדיאלוגים סבירים, אבל יש שימוש מופרז במשחק שבו שני הגיבורים חושבים אותו דבר. אתה חוזר פה על התבנית הקלאסית של סיפור היווצרותו של הסופר גיבור, שאותה כבר ראינו יותר מידי פעמים, בלי שתכניס איזה טוויסט שיפתיע אותנו.

זנזוריה

New member
הפנמתי

הפנמתי כבר את זה ומבחינת הסיפור זה כבר שם אבל לא באתר וגם לא מאוייר עדיין תודה אתה בסדר, חבר.

ailag

New member
בקשר לזה

לול .. אנחנו קצת טוחנים את זה אבל לא נורא. אם אתה מדבר על מחתרתי במובן "לא סופר גיבורים" אז כן, אתה צודק. אבל אם אתה ממקד ואומר מחתרתי כמו מה שמוגדר בתור קומיקס מחתרתי ישראלי (A4, גלנדון ואיזבלה ..) הרבה אנשים נרתעים מזה. בגלל התוכן, בגלל ההבעה, בגלל העיצוב. בקשר לביקורת על הקומיקס, אני מסכימה ומוסיפה שהצביעה והעיצוב טובים, אבל יש מה לעבוד בקשר לציור של הדמויות עצמן ..

למעלה