קומיקס של מיכאל נצר בצ'יז קומיקס

קומיקס של מיכאל נצר בצ'יז קומיקס

העלתי את הקומיקסון של מיכאל נצר לאתר של צ'יז קומיקס. יופי טופי!

גם זה קומיקס.

בערך. יש חילוף דברים בין הדמויות וזמן חולף בתוך הפריים. סקוט מקלאוד יגיד שזה קומיקס... העיקר האיכות, לא הכמות. או משהו כזה...

illustrator

New member
למען האמת...

סקוט מקלאוד אמר בפירוש שזה לא נכלל בהגדרה שלו לקומיקס. אולי נקרא לזה קריקטורה ונרד מהדיון?

לא מדויק

סקוט דיבר על תמונה עם בלון אחד, לפי הבנתי. ברגע שיש שני בלונים זה כבר קומיקס כי שתי הדמויות לא יכולות לדבר בו זמנית ולכן זמן עובר בתוך התמונה בין משפט למשפט. אה!

ailag

New member
באותה מידה

דמות אחת לא יכולה לומר שתי מילים בו זמנית, וגם בבלון אחד עובר זמן. לדעתי זמן אמור להמדד על פי התחושה שעוברת מהקומיקס, והתחושה מהלינק שניתן היא שאין הפרש זמן משמעותי בין התחלת וסוף הדיאלוג..

amitais

New member
פריים אחד זה לא קומיקס

לפי ההגדרה של מקלאוד, קומיקס הוא תמונות שיושבות אחת ליד השנייה ברצף ומספרות סיפור. מעבר זמן הוא לא קריטריון. יכול להיות קומיקס בלי זמן שעובר בין או בתוך הפאנלים.

אבל פה הקטע...

אם בקומיקסון של מיכאל נצר הייתי מעביר קו לבן בין שתי הדמויות, אז פתאום היו לנו שני פאנלים. כי הבעת הפנים של הבחור המחייך זה כתגובה למה שהבחורה אמרה לו. נכון שגם במשפט אחד עובר זמן, אבל אז יהיה לנו "צילום" של הדמות שלקוח מאחד שברירי הרגעים בהם המשפט נאמר. אבל פה יש לנו שני משפטים. סקוט מקלאוד הוא לא אלוהים, אבל אם אתם מתעקשים ללכת איתי עם הראש בקיר (לא כדאי!) תפתחו את אנדרסטנדינג קומיקס בעמודים 95-97 ותחזרו לכאן כדי להגיד לי "וואלה, אתה צודק. סליחה שפקפקנו בגאונות שלך. הרי ברור שלא סתם מינו אותך להיות מנהל קהילה..."

amitais

New member
אם לספתא היו גלגלים היא הייתה

קורקינט. שני עותקי הבית של אנדרסטנדינג מושאלים כרגע, ואני לא זוכר בעל פה.

אם לסבא היה גזר

אז היו קוראים לו אליעזר. בכל אופן, מקלאוד נותן שם דוגמא לפאנל נורא ארוך עם הרבה אנשים שמדברים על כל מיני דברים ואומר שהפאנל עונה להגדרה של קומיקס כי אפשר באופן תאורטי להעביר קוים לבנים בין הדמויות ולחלק את זה לכמה פאנלים.

amitais

New member
הגודל כן קובע

הפריים ההוא כל כך ארוך שאפשר להפוך אותו לסטריפ של שורה שלמה או שתיים. לדעתי הפריים של נצר עדיין יותר קרוב לענות על הגדרה של קריקטורה מאשר של קומיקס, גם בצורת הטיפול, וגם אם ההגדרות האלה קצת נזילות.

לי אין בעיות של גודל...!!!

בכל אופן, אנחנו נכנסים פה לאיזור מעורפל. בוא נתפשר ונגיד שאני זה שצודק ושכולם טועים. עסק?

nirmatarasso

New member
נאמר כבר הכל

אין לי מה להוסיף, חוץ מה: 1. סקוט מקלאוד לא קובע 2. בזב שהרחבת את הגדרת הקומיקס, שמת את כולנו באותה קבוצה עם דידי מנוסי. 3. אני לא רוצה להיות באותה קבוצה עם דידי מנוסי. 4. בכלל אני עייף מזה שקרקטוריסטים תופסים עלי תחת. 5. במיוחד מזה שאחוז מאוד גדול של הקרקטוריסטים (שזה אגב מקצוע הרבה יותר כלכלי מקומיקס) חושבים שקומיקס נמצא תחת המטריה הכוללת של "קריקטורה" 6. אני שוקל לעבור לסוג אומנות אחרת. 7. משהו חדש. 8. אני חושב שאני אגדיר את זה כ"כומיכס" 9. כומיכס זה כמו קומיקס עם הבדל קטן אחד שאני אחשוב עליו אחר כך.

moshikgulst

New member
בתור התחלה

אני מציע שמעתה פורום זה ייקרא "פורום כומיכס". comix out, komiks in

למה לרדת על דידי?

בדיחמין לשבת זה אחלה ספר לשים מתחת לשולחן עם אחת מהרגליים רופפת...

nirmatarasso

New member
פה בדיוק היתה נקודת השבירה

העיניין עם ההגבהה לרגל הקצרה של השולחן הוא מיתוס מוכר וידוע. אם אני לא טועה על הכריכה האחרורית של הספר מייד מתחת ל"מי יודע מתי תתקעו בלי נייר טואלט" רשום "שמיש במקרה של רגל רופפת". כלומר היוצרים של "בדיחמין לשבת", אפילו טרחו ועודדו את המיתוס. אבל...כן, כן. המיתוס לא נכון!!!! לפחות לא לגבי השולחן אוכל שלי! או שלא השקיעו בעובי של הכריכה. או שסתם היתעצלו ולא טרחו להוסיף את ה10 דפים החסרים. לא יודע איפה קרה הכשל, אבל אני מסמן את הרגע הזה כנקודה שבה עבר חתול שחור ביני לבין משפ' מנוסי.

Emblem Wearer

New member
מנוסי או אדאמס?

ניל מנוסי או ניל אדאמס? שניהם בעקיפין קשורים לנושא השיחה כאן...

כל זה לא חשוב

העיקר זה לקלוט את התחכום במילה "בדיחמין". זה גם בדיחה וגם חמין באותה מילה. כל מה שנותר זה ליצור משפטון כמו בדיחמין לשבת שבונה על המשפט חמין לשבת. גדול!!! את מי פה זה לא קורע מצחוק?

למעלה