קומפוזיט אב ובת

קומפוזיט אב ובת

כיצד הייתם מפרשים את שבתאי בקומפוזיט הנ"ל שבין אב ובתו? וכיצד את היבט ה 150 ירח-אורנוס?
בתודה

לפרח הירוק

תשובה לגבי הקומפוזיט בין האב לבת:
שבתאי בית 10 בדלי מול השמש אופוזישן מצביע על ניגוד עמדה, עד כדי קונפליקט (נקודות חיכוך) מבחינה רעיונית- תפיסת עולם- לגבי: משמעת, שאפתנות, אי- הבנת מכלול המגבלות בין האחד לשני/ה. שבתאי בדרך כלל משקף את האנרגיה בין האחד לשני, ומהן המחויבות ביניהם. סאטורן במקרה הזה מראה איך 2 האנשים האלה ישתפו פעולה (או...שלא) ביחד על מנת להצליח או עד מצב של פירוק הקשר- או לריחוק מנטלי. אגב המיקום של סאטורן והאספקטים בדרך כלל חשובים לעוצמה ותוחלת – החיים (אורכו) של הקשר. אם אנו מוצאים 180 מעלות שבתאי (לגביו אנו נשאלים ושאותו אנו בוחנים- בהתאם לשאלה) מול השמש, שקיים אופוזישן נוסף (היבט קשה- אופוזישן) בין מרקורי וסאטורן, אז המסקנה לא אחרת מאשר שקיים חוסר תקשורת המגביל (יתכן מאוד וקרוב לוודאי שדמות האב מול הבת) את הבת בנקודות המחלישות את הכוח- האינדיבידואלי שלה כולל בלהגביל את עוצמתה, חיוניותה, התבטאותה עד כדי הפעלת לחץ בין ה-כביכול... 'מבין', ולבין האמורה...לציית ולהקשיב...(שבתאי בין היתר מסמל את המורה- המחנך..."והיודע...דברים") מצב שיוביל/הוביל לפגיעה בביטחון לתקיעות ולמרידה, עדי כי בסופו של דבר היחסים ילבשו אופי של אהבה לצד אי- היכולת ליצירת סימביוזה- רעיונית- וערכית- בין השניים.
150 מעלות קווינקוס ( 150מעלות) ירח אוראנוס-היבט דיסהרמוני מישני: אחד מהדמויות בקומפוזיט הזה שולטת בשני/ה (כבר ציינתי שקרוב לוודאי שהאב שולט – וכופה את דעתו ואת רצונו (ירח בעקרב- בית 7) בדרך ישירה עד כדי חדירה ושליטה על תת- ההכרה של הבת בנוגע לנהיית (בחירותיה) רגשותיה, לטעמה האישי, לדרך שהיא רוצה 'לצבור כסף, 'עשיית הכסף', וכן ביקורת על כיצד ועל מה 'להוציא' את כספה.
עצה וסיכום: אם אחד מהצדדים יוותר בנוגע לשליטה הנ"ל, וירפא את נזקי השליטה והזמן, יתכן שעוד יהיה אפשרי לתקן משהו - ואיך שהוא...לצלוח את כוחות ההתנגדות, החוצצים כחומה בין השניים

אניה 6

New member
הי פרח

נראה לי שהילדה מצד אחד קשורה מאוד לאביה וביכלל לרקע המשפחתי שלו
ולבית אבל לא קל לה עם שני הוריה
האבא דורש משמעת ועם האמא ביכלל יש יחסי אהבה-שנאה
לא ממש נותנים לה לנשום והיא נעה בין הצורך להיות ממושמעת ובעלת נימוסים והליכות
לבין הצורך לבעוט ולהתמרד ובעיקר לשמור עלפרטיותה

תודה אניה

באמת שאלה, האם גם בקומפוזיט של אב ובת הירח מסמל את האם? אני לא יודעת.

אניה28

New member
את יודעת מה, זה באמת לא כלכך הגיוני

שהאמא מסומלת בקומפוזיט זו טעות שלי........

אבל יכול להיות שזה נכון...

יכול להיות שכאשר הבת עוד קטנה הירח יסמל את דמות האם גם כאשר מדובר בקומפוזיט של הבת עם האב ?

תודה
מעריכה

על שהקדשת לי תשובתך המפורטת והקולעת
אגב התמקדתי בשבתאי היות ומולות שמש שבתאי (כפולה! משני הצדדים) ומולות מרקורי שבתאי נוסף מופיעים גם בסינסטרי על כן זה נראה לי כדפוס מהותי ביחסים אלה.
"החומה החוצצת בין השניים" - היטבת לנסח
שכל כך קשה לגשר עליה משום בעיית התקשורת והבדלי הדעות שכל כך מהותיים כאן ולו משום ההשפעה הגדולה שיש להורינו עלינו והיכולת שיש להם (גם בלא מודע) לנתב את חיינו ולקבוע את גורלנו לטוב ולהתפתחות או חס ושלום לרע ולחוסר מימוש.
מכיוון ששבתאי בדלי ויש גם ירח אורנוס עלו בדעתי בנוסף גם מילים כמו ניתוק משפחתי ואפילו סוג של זרות במקום בו אמורה היתה להיות קרבה
בנוסף פירשתי את שמש שבתאי גם כקמצנות גרידא, וכגישה אינטרסנטית קרה וצרת עין במקום רוחב הלב שונוס-יופיטר אולי חולמת עליה אך נאלצת להסתפק במקום זאת בקמצנותו של שבתאי החינוכי והצייקן..

מאידך, אני שואלת את עצמי, הרי ישנם גם כל שאר ההיבטים ההרמוניים שנראים כמפייסים ומרגיעים וישנו החום והמשפחתיות היציבה שגם אותם המפה משדרת, כלומר אם הייתי שמה את הפוקוס במקום אחר במפה ...למשל על ההיבט המשולש של הירח לשמש ולמרקורי האם אז פתאום הייתי חושבת שזה כן אפשרי/כדאי או מתגמל....או שעדיין, גם אז הייתי מסיקה שכנראה עדיף היה לטובתם ולבריאותם של שני הצדדים להתרחק זה מזו

2 ציפורים בחיבוק 'הסברי' אחד

יפה על השורה הראשונה
....
אני ממשיך להגיב, והפעם לתגובה העניינית והנוגעת 'בדבר'.
ובכן נשאלתי לגבי עניין ספציפי למצב כזה, וגם 'כזה'. הבנתי שזה התקבל 'והובן-כהלכה'.
מנקודה זו אמשיך: כמובן במכלול הניבט מהתרשים - כמו בחיים, יש כוחות חיוביים- במידה כזו או אחרת של עוצמה, אותם אנו רשאים 'לנצל' בשעת 'רצון' לאורך 'חולות- הזמן, נתיביי- הכוכבים והחיים'. בחיים כמו... בחיים, אין רע... בלי טוב. בנקודה זו אני מרשה לי להוסיף 'כחשוב', זה שככול שהשאלות כאן בפורום יהיו מסובכות (אשתדל להשיב עליהן ...בכייף כמובן, ובזמני הפנוי) וככול שתשובותיי יהיו מקצועיות ומדהימות, הדבר לעולם לא מושלם כדי להגיע פתרון בעייה קרדינלית, מפני שלעיתים ובמצבים 'ממאירים'... 'עשויים להגיע למצבים של כוח- רצון רדום או שכוח הרצון 'להשתדלות' תקוע בסבך אי- האמונה שהצד השני יעשה שינוי או שגם... אנחנו - לא. לכן קיימים 'כלים' אחרים חוץ מהאסטרולוגיה (שכבודה במקומה מונח- כמובן) שאפשרי בהם להשתמש, כמו מאמנים אישיים, מגשרים, ולא אמנה כאן את כול הרשימה. זאת ובכדי להפעיל את כוח- היסוד המניע אותנו כבני אדם וכבעלי מפת כוכבים- שכאילו 'לא הולכת עם האחר/ת'. אם תרשו לי לקחת זאת מעט 'הלאה'- אזכיר/אציין עובדה משטח הפסיכיאטריה, 'שם' ידוע מיני- קדמא...שלא מספיק לצרוך כדור...וחסל סוף סיפור, אלא כדי שהטיפול יהיה מושלם, צריך במקביל לכך להוציא החוצה את שבבטן- בפני חבר/ה טוב/ה או לחלופין- לפנות לעזרה מקצועית.
ולאניא - במפת קומפוזיט הירח לא מסמל את דמות האם, אלא מסמל את צרכי האנשים כדי לשרוד את היחד, או כדי 'לעבוד' ביחד

וואלה

בסך הכל ניסיתי להכניס קצת עניין לפורום ע"י דיון באיזו מפת קומפוזיט. בוודאי שאינך חייב ולא צריך לנתח כל דבר, הדברים ידועים וזאת זכותך המלאה. אזכיר גם שהמפה היתה מכוונת לכל המתעניין ולא הייתה בכך פנייה אישית דווקא אליך, גם לא ביקשתי ממך שום דבר. לכן לעניות דעתי לשלוח את המפה לטיפול פסיכיאטרי, זהו חוסר נימוס משווע מצידך הדומה יותר למכה מאשר לחיבוק.

עלה והצלח

לקרוא שוב לא היה מזיק לך.

ערב טוב

קרא שוב את תגובתי, יש מושגים כמו : משל, דוגמה או מטאפורה. מאוד קל להבין ולהגיע למסקנה שיכולתי להשתמש במליון דוגמאות אחרות מלבד הדוגמה משטח החלוק הלבן- דוגמה - מקרית- ביותר.
שהרי ' המציאות נתפסת טוב יותר, בעזרת הדמיון.'
מקווה שגם שורות אלה לא יכעיסו אותך.
המשך ערב מקסים.
מנהל המקצועי של הפורום הזה.

אכן

בשיעורי ספרות הלכתי לים ובהבנת הנקרא קיבלתי אפס ועדיין, לעניות דעתי הלא קובעת, המלצות מהסוג ה"שף לבן" גם אם הן עטופות בכסותו של משל או מוצגות בדרך מטפורית עלולות לפגוע באנשים מסוימים כאשר הן ניתנות בפומבי או בפורום ציבורי, ולכן, מה שמתאים להמליץ בטיפול אישי דיסקרטי לאו דווקא מתאים להינתן בפורום הזה. אבל זו באמת רק דעתי האישית.

על כל פנים, תודה רבה מכל הלב על ההתייחסות המעמיקה והמקצועית
וגם סליחה על תגובתי הקודמת באם הייתה לא מכבדת.

בוקר אור והמשך יום נפלא
אחת הגולשות

למעלה