כן קדן הנה מתכון לקומפוט שאמא
שלי היתה עושה מפירות רכים, היא קראה לזה "קומפוסטו" והיא היתה לוקחת את הפירות שוטפת מגלענת ומכניסה לסיר שבו היתה מוסיפה סוכר מיץ לימון ובסוף היתה שמה פודינג שזה יסמיך מעט, וזה היה טעים ומרווה ומרענן חבל שהיום אני לא יכולה לשתות את הדברים האלה אז עכשיו למתכון: קילו פירות רכים, (אפרסקים, משמש, שזיפים וכו´...) ליטר וחצי מים, בין 8-10 כפות סוכר, היחד כף סוכר לכוס מים, מיץ מלימון אחד, פודינג בטעם תות, או לימון, או פטל 3 כפות מהולות בכוס מים. מרתיחים את הפירות עם הסוכר והלימון עד שהם מתרככות, בסוף להוסיף את הפודינג ולערבב עם כף עץ ארוכה, עוד 2-3 דקות. לצנן ולהגיש קר ביותר.